Grand Seiko Hi-Beat SBGH005 - Video review

E to se zove sat. Jednostavne linije, kvalitetno kuciste, izvanredan mehanizam, e to je sat! Sve je uklopljeno i srazmera je idealna, od oblika i velicine kazaljki do spoljnih linija kucista, bukvalno nista na ovom satu ne strci. A sekundara klizi, upravo kao sto i vreme tece tj klizi..

Svaka čast tolarbo na opisu, upravo su to razlozi zbog kojih u poslednje vreme ne mogu da izbijem Grand Seiko iz glave.
Jednostavan i elegantan dizajn ukomponovan sa odličnim mehanizmom je PUN POGODAK!

Ako i za mesec dana budem intezivno razmišljao o tom satu, onda će to biti najverovatniji scenario. ;)
GS bi možda bio prvi i u zemlji a ne na forumu. :D

Svaka čast tolarbo na opisu, upravo su to razlozi zbog kojih u poslednje vreme ne mogu da izbijem Grand Seiko iz glave.
Jednostavan i elegantan dizajn ukomponovan sa odličnim mehanizmom je PUN POGODAK!

Mogu i bolje da opisem ako treba :) i ako ce da taj opis da ubrza odluku!

pa ako bi bio prvi u zemlji.onda ne cekaj.sat te zsluzuje,ili ti njega svejedno.a ja,ja cu da mastam.smrk,smrk.
Hvala puno Zorane. :thank_you2:
Nekad je i maštanje lepo, ja non stop maštam o satovima, a kupim samo po koji. :D

Mogu i bolje da opisem ako treba :) i ako ce da taj opis da ubrza odluku!
Možeš, ali onda ćeš morati da mi prebaciš 3K EUR na devizni račun. Naravno rado ću ti vratiti u utorak... :D

Pa tu se lome koplja koji je bolji mehanizam. Ja bih rekao da je 9R65 moderniji mehanizam, ali je 9S85 pravi mehanizam za GS. Mozda kada se kupuje prvi GS treba kupiti sa 9S85, a posle sa Spring Drive. O kako je lepo mastati po nekada :)

Nekad je i maštanje lepo, ja non stop maštam o satovima, a kupim samo po koji. :D

Hmmm... u mom slučaju je to više problem , nego lepo. Uspevam da skupim koncentraciju samo za posao i radno vreme. Svaki sekund van posla, meni preleću ciferi, modeli, narukvice, mehanizmi pred očima, gde i u snu nemam mira. Moraću malo da "oladim" , jer je cela ova priča kod mene mnogo uzela maha.icon_nervious.gif

Šta reći o predstavljenom satu, kada je tolarbo stvarno pogodio svaku reč i to dobro upakovao u post... ne verovatna lepota klasike japanskog urarstva.

Ovo nisam razumeo, ko na forumu ima GS?

tolarbo , ajd` još jednom pročitaj Vladanov post... maaaalkice sam ga edit...

GS bi možda bio prvi i u zemlji a ne (samo) na forumu. :D

Last edited:
Vlado, sta da se kaze...
Da nisam tvrdo odlucio da se borim protiv ovog poroka i da imam viska 3-4 hiljadarke, kraj ni jednog Rolexa, Omege ili Breitlinga ne bih ni zastao na putu ka ovom satu...
Da neko moze da uslika moje mokre snove pojavila bi se fotka nekog GS-a (i Dzesike Albe, ali to je prica za druge forume).
Jedino pitanje (osim cijene) je servis i garancija. Koliko ja znam, Seiko je tek nedavno poceo da siri GS i SD seriju u ostakak svijeta i cini mi se da bi najblizi ovlasteni distribuer/serviser bio u Becu, makar sam ih ja tek tamo vidio.
Opet, ne znam... toliki novac... :confused:

Servis je veliki problem jer sat šalju u Japan. Mada,sat se vrati za 1mj. naravno u njihovu radnju. Znači,put je: Srbija-Austrija-Japan-Austrija-Srbija !

Back