Hanowa ili Roamer

ckvrlj

New member
Da li ovaj sat vredi nekih 190€:

SWISS MILITARY - HANOWA / PATRIOT

Ronda 5030D, safirno staklo... Ili ima nešto bolje za te pare? Već neko vreme tražim sat, na osnovu preporuka članova ovog foruma sam gledao neke Casio modrele, na netu izgledaju super, a kad sam otišao u radnju i video ih uživo blago je reći da sam bio razočaran. Seiko ima uglavnom neke manje modele koji mi ne odgovaraju po veličini (ili ceni :)), a ni jedan Citizen mi nije zapao za oko (previše sportski za moj ukus).

Ili je bolje da dodam još nekih 70-80€ i uzmem neki Roamer:

Roamer of Switzerland: Watch Details

ili

Roamer of Switzerland: Watch Details

Ceo forum sam pročitao uzduž i popreko, i sad još manje znam šta da uzmem :).

Najbitnije je da uzmeš onaj sat koji se tebi najviše sviđa. Da sam na tvom mestu uzeo bih Roamer sigurno, jer mislim da vredi dodati tih 70-80€.

Meni se iskreno Roamer vise svidja, ali najvaznije je da uzmes sat koji se tebi svidja, posto ces ti da ga nosis. Oba Roamera su lepa, mada je moj favorit beli(svidja mi se taj Zenith izgled:))

Last edited:
Sve zavisi od tebe sta hoces i da li hoces iskljucivo sat Swiss made.Imas u Bomaru 20% popust na Hanowu i Roamer.Verovatno i sam znas.I u jedan i drugi model je Ronda 5030D.Meni licno se vise svidja Roamer i to Superior Chrono jer me podseca vizuelno na Zenith El Primero.Ja bih pogledao i neke Seiko modele.Ne zuri sa kupovinom,gledaj po forumu mozda ti se jos nesto svidi.
214316-508837SL1.jpg

Ma i meni se Roamer više svidja, ali treba dodati još para. Kad kažeš 80€ ne deluje mnogo, ali je to 50% skuplje u odnosu na Hanowu. Nekako mi je psihološka granica za kvarcni sat 200€. :)

Šta mislite, da li ova Hanowa vredi tih 190€? Na prvi pogled mi deluje ok, mada mi sama marka nije poznata.

Svaki sat vredi onoliko koliko je neko spreman da plati za isti.
Mislim da ta Hanowa vredi tih para.
Ali bih na tvom mestu cekao i dodao jos koju kintu za Roamera.To je pre bila jedna od najcenjenijih kuca,ali se u zadnjih nekoliko godina vracaju na mesto koje im pripada-rame uz rame sa jednim Tissotom.
Kao sto su ti rekli,najbitnije je da uzmes sat koji se tebi svidja.

Bio sam do Bomara, na žalost više ne daju onaj popust od 20%, tako da na navedene cene treba dodati još po 50 ili 60 evra, što mi je previše. Prvi roamer je 38.000 a drugi 36.000 bez popusta.

Inače, probao sam ovaj Hanova sat i dosta je mali, na slikama deluje veće, tako da on definitivno otpada jer imam veliku ruku. I roameri su na donjoj granici što se tiče veličine koja mi odgovara.

Bas nisi imao srece.Mislim da su precnika 44mm.Gledaj neke druge modele.Naci ces vec nesto za sebe.:)

Jeste, ta dva Roamera su 44mm.
Mislim da ti je izbor ogranicen, posto su satovi veci od 44mm, uglavnom vise sportski.

U pravu si, to sam i sam primetio. Većina satova koje sam video na netu i koji su mi se svideli su ispali previše mali uživo.
I Hanowa je 43 mm, ali je stvarno mali sat kad se stavi na ruku.

Valjda će da naleti nešto. :)

Obrati paznju na Candino,kao sto ti 23 rece.Mislim da imaju savrsen odnos cena-kvalitet.Takodje,imas i Festinu,Citizen sa Eco-Drive mehanizmom...Ne zuri nigde.Naci cemo vec nesto za tebe.To je najmanji problem. :)

Da, razmišljao sam i o Candinu, imaju par zanimljivih modela. Idem danas u bpm da vidim kakvi su uživo.

sta god...43 ili 44 mm ce ti odgovarati,sad ako si veliki ne mora da uzimas 50 mm ili mozes :)
ja sam isto kako da kazem velik pa se naviknem i na 40 mm samo navika

meni je prvi model-rockshell chrono baš dobar,što se tiče candino satova koristim jedan od pre 3 godina i nemam zamerki.poz

Na kraju sam naručio Seiko SSB049P1 u Sense-u za 12.400 dinara:

Sat je sa metalnom narukvicom, planiram da odmah uzmem i crnu kožnu pa da menjam.

Sat je 44mm sa krunicom, videćemo kad stigne da li će mi odgovarati. Za ovu cenu ću da istrpim i malo manji sat nego što sam želeo.

Nadam se da se nisam zeznuo. :)

Attachments

• ssb049p1.jpg
    ssb049p1.jpg
    107.8 KB · Views: 43
  • seiko049p2.jpg
    seiko049p2.jpg
    55.6 KB · Views: 37
Last edited:
Back