I ja imam ponešto - by Jocke

Jocke

Member
Pozdrav svima
Izvinjavam se što malo kasnim sa predstavljanjem.
Vremenom sam nesvesno taložio neke satove i čuvao ih u jednoj kutiji a njima se pridružilo i još par koje sam nedavno dobio i kupio. Pokušaću da ih poređam po nekom redosledu kako su dolazili kod mene.

Omikron ostao od ćaleta na žalost klinac ga olupao o sto pa otpale crtice sa pozadine. "Časovničar" koji neće više nikad videti ni jedan moj sat pokušao da opravi. Srediću ga nekad.

img162i.jpg

Seiko 5 (6309), dobio sam ga u vojsci na dan zakletve (jesen 88). Neuništiv i sada tačan u sekund treba da ga sredim vizuelno.

img160o.jpg

Razni swatch modeli koje sam nosio crkle baterije a i narukvica na jednom.

img159kh.jpg

Poljot 3133 dobio sam ga od kolege Dagestanca iz Lukoila. Imao polomnjenu polugu za vraćanje štoperice. Srediću kod nekog majstora.

img132b.jpg

Casio Wave Ceptor dobih ga za rođendan. Ima solarni panel (baterija radi i posle 6+ godina), automatski se podešava. Crko kajš.

img183b.jpg

Casio SPF uzeo od drugara. Oslabile baterije (ima ih 5) već sam ih jednom menjao pre par godina, skoro sam mu kupio originalan kajš.

img157.jpg

Casio neki marine ima bateriju koja drži 10 godina. Žulja me narukvica pa ga nisam nešto ni nosio.

img153i.jpg

Seiko SKX007 Dobio jesenas. Skoro savršen, jedina mana zub koji štiti krunicu (zabo mi se u ruku na klizanju kad sam pao) i gumena narukvica. Nosio sam ga svakodnevno do pre neki dan kada je stigo stari 6309 7040.

img128jl.jpg

Nastavak sledi

Odavde počinje nabavljanje satova iz nejasnih razloga.:)
Ne znam da li je razlog kolega sa posla koji je zaluđen poljot satovima ili nešto drugo ali moja se kolekcija uvećala za par ruskih satova.

Poljot DE Luxe u super stanju moram da mu kupim novi kajš.

img139f.jpg

Poljot Buran prvo sam hteo da ga koristim za delove da opravim Luk ali mislim da ću da ga sredim.

img1456p.jpg

Poljot EU u Titanijumskom odelu nov. Dobio sam i sertifikat.

img149l.jpg

Vostok Amfibia tačan skoro u sekund. Ponekad ga nosim.

img184.jpg

Poljot sa alarmom perfektan. Hteo sam da ga imam. Mislio sam da je i 24h ali nije tako moram da nabavim i Raketu 24h.:)

img130c.jpg

Omikron retko se nude ovi iz 70. pa ga pazarih zbog onog prvog. Možda ga sredim a možda zatreba nešto za onaj ćaletov.

img185k.jpg

I najzad Seiko 6309 7040 koji trenutno najviše nosim.

img179z.jpg

Za sad toliko od mene

Last edited:
Ja nisam mogao da izdrzim da ubacis i drugi post zamalo da komentarisem gore :) Seiko 5ica i divers200 su :drool:

Veoma lep ukus, a za satove respect! :congrats:

Gledaj da središ taj omikron, jer se za porodično nasleđe uvek vredi potruditi.

U kolekciju se uključio još jedan švajcarac.

IMG250.jpg

Jurio sam DS2 a izjurio Waterking-a :-).
Samo još da mu nabavim prikladan kaiš. Pozdrav

Back