I:Seiko SNAD61 Alarm

aresMD

New member
Pozdrav
Zanima me kakvo je Vase misljenje u vezi sa ovim satom? Imam problem s njim. Nosen je kod casovnicara i promijenjena mu je baterija. Sat ima alarm koji kad se odkaze sat nakon 7 ili 8 sati stane. Kao da je mehanika u pitanju kratkog daha..... Alarm kad se setuje zvoni ja ga prekinem ali sat obicno kad se ne nosi stane. Pored toga stoperica radi normalno i treba kruna da se odvije standardno 2 puta da se sat podesi opet. Nakon odredjenog vremena stane opet. dodje mi da ga polomim...
Zna li iko ista o tome? Nisam ga nosio nidje kod casovnicara posle zamjene baterije

Kako god okreneš, moraće ponovo kod časovničara. Možda je u pitanju samo neka sitnica. Pretpostavljam da je u pitanju obično čišćenje. Znam da je u pitanju kvarcni mehanizam, ali i oni se mogu čistiti. Nadam se da će neko od forumskih časovničara ili poznavalaca ovog mehanizma dati precizniji odgovor.

Hvala na tako brzom odg. Nosim ga sjutra. On stane, ja ga udarim lagano i proradi, znaci da je u pitanju neka sitnica. Samo se nadam da je tako
Poz

Preporucijem ti casovnicara u zgradi pored mase.meni je popravio kvarcnu omegu.zna covek svoj poso.

Ponio kod Stanica. Nemam neko iskustvo sa casovnicarem pored MASE...... U svakom slucaju hvala ti
Pozdrav

moze lock

Back