Iggy Tee Space Age Kolekcija

....joooojjjjjjJJJJJJ Helmet :( :crying: :cray: ooooću i ja toooo aaa.gif Ovaj tvoj k`o sad iz radnje da je uzet.
Bio na ebay-u jedan sa belim ciferom i mash narukvicom. Blejao u njega i plakao za njim svaki dan po par minuta....

pa ima ih na e-bay , a i jeftinije ti je da kupis helmet nego neko novi seiko u radnji.
Jos nesto , mesh narukvice su stvarno prelepe ali helmet bez fish bone narukvice, nije mi to to.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :lol: sta videh Jumper-a pre dve strane :D :dance3:

Krstin , koji god daje , dedovina je i zasluzuje da ponovo zakuca...
Vladane delim tvoje misljenje...

nego kada smo kod dedinih satova evo jednog koga je nosio u drugom svetskom ratu,
pokusavao sam da odgonetnem zasto na LACO satu stoji i M.STEFANOVIC, medjutim bezuspesno. Moguce da je mozda on bio zastupnik ili nesto slicno, zanimljivo je i da ima cifer na kome pise Omega iako nema nikakve veze sa Omegom, moguce da je zamenjen.
Laco je nemacka manufaktura satova osnovana 1925.
Deda je nosio ovaj sat 40-tih godina u drugom svetskom ratu, sa unutrasnje strane poklopca vidi se da je 6 aprila 1957 sat bio na servisu.
Nazalost sat je danas neispravan, polomljena je osovina na balansu.
Kais je originalan WWII...
...mozda se u nekoj buducnosti bacim na sredjivanje ovog starog ratnog veterana.

View attachment 41389View attachment 41390View attachment 41391View attachment 41392View attachment 41393View attachment 41394View attachment 41395View attachment 41396View attachment 41397View attachment 41398View attachment 41399View attachment 41400View attachment 41401View attachment 41402

Fantastičan sat!
Moj odgovor je ovakav,Stefanović je bio urar koji je uvozio satove za Yugoslaviju od više proizvođača s pravom svog potpisa na satu.šteta je samo da ovaj tvoj sat nema originalan cifer jer pošto je mehanizam i kućište od Laca a cifer baš i ne odgovara veličini sata znači da je cifer originalni ovog sata uništen i zamjenjen ovim ciferom.
Koliki je promjer sata?Imam jedan Lanco iz tog doba očuvan ko juče iz dućana.

Back