J.Springs - da ili ne?

gogi_inc

New member
Zdravo svima, ja sam nov na forumu ali i u svetu satova. Nameravam da kupim sat pa se mislim oko tri proizvodjaca: festina, fossil i j.springs. Iskreno najvise mi se svidjaju automatici j.springs ali do sada nisam vidjao ove satove. Mize li neko da mi pomogne nekim savetom vezanim za japanca? Hvala :-)

E da, imam i opcije za casio edefice satove. Ljudi osecam se kao magare koje je umrlo od gladi izmedju dva podjednako lepa plasta sena :-)
Pomozite da se odlucim za neku masinu tj. proizvodjaca.

Last edited by a moderator:
Dobro dosao na forum!

Prvo i najvaznije je koliko para planiras da potrosis na sat?
posle dolazi sve ostalo...

Kao što je već rečeno, imaš i Seiko modele u tom cenovnom rangu. J.Springs lično mogu da preporučim, imamo dva koja su se odlično pokazala. Ipak je i to Seiko praktično 😉

Iako volim Festinu od ovog drugog što si naveo i imam dva njihova modela, uvek bih pre preporučio mehaniku...a da se ne lažemo, J.Springs ima nekih mnooogo simpatičnih modela za te novce. Seiko takođe.

Na primer: http://www.satovi-online.com/catalog/snzf17k1-p-2384.html?osCsid=0353a8a375743251c3a0b2402ab43358

Da sad kupujem sat do 20000. Ovo bi mi bio prvi izbor.

Vidim ja da mi se smesi j.springs :-) A i ja njemu. Znam da je fossil malo glumacki a da je festina ok kao i casio edefice. Odnosno ja bih akcenat na rad a ne na sminku. A j.springs je jep samo ne znam kako ce da radi makina.

Mislim da J.Springs koristi standardne Seiko mehanizme posto je deo Seiko kompanije. Jedino ako nikad nisi imao mehanicki sat spremi se na dnevna odstupanja koja cesto mogu da budi i 10-15 sec. Nekome je to ok a nekome moze da smeta.

Tiha je u pravu, mada u praksi mehanizam ume da bude dosta precizniji. Doduše, ja recimo ne peimećujem preterano odstupanja, jer smenjujem satove pa za taj jedan dan koliko nosim neki sat, nema nekih bitnih problema.

E pa otpala je i festina i fossil. Ostao je j.springer vs. Casio edefice. Idem za par sati da pogledam oba i kupim neki od njih. Prvi je mehanicki ali mi je nepoznat. A casio je kvarc ali je casio... Sta da radim, prosvetlite me :-)

To što je nepoznat ne treba da te brine. U pitanju je relativno mlada japanski brend koji je deo Seiko grupe, tako da je kontrola kvaliteta na nivou, a unutra se ugrađuje 7s26 o kome je već bilo dosta priče. Dobar i pouzdan workhorse mehanizam koji može dosta da gura bez servisa. Čak se i dizajn delova toliko ne razlikuje. Eto, na mom J.Springs su kazaljke iste kao na Seiku 007.

Ja bih u ovom slučaju pre izabrao J.Springs nego Casio, iako nemam apsolutno ništa protiv Edifice serije.

Naravni, ti ćeš nositi pa ti treba i da uzmeš šta ti se više sviđa.

E pa uzeo sam casio edifice ef-540. Dobar je i j.springs ali cak i meni kao laiku je bilo sve jssno kada sam uzeo oba sata u ruku. Odusevljen sam casiom. Hvala svima u svakom slucaju

Casio edifice ef-540

Kupio sam ga danas i bas sam zadovoljan izgledom. Da li neko moze da kaze nesto o edifice seriji satova i o ovom mom novom ljubimcu? Ja sam tezak laik i tek sam usao u vas svet :-)

Attachments

• IXet.jpeg
    IXet.jpeg
    77.2 KB · Views: 145
Re: Casio edifice ef-540

Najkraće-Kupio si dobar sat iz Casio-ve kvalitetne kolekcije Edifice za koju se može reći da vredi više od onoga koliko košta.
Posebno su kvalitetni satovi iz te serije koji počinju sa brojem 5xx.
Pusti teoriju i uživaj u satu :thumbup:
Čestitam!

Back