J.Springs - problem

Serb

New member
Ovaj sat sam kupio pre jedno 15 dana. Generalno sam prezadovljan kako je uradjen.Ni jednu zamerku nemam. Ali pre neki dan sam udario sat poprilicno blago. Ne radi se o nekom ispadnju na pod sa velike visine i slicno ( mada sam seiko zavrljacio jedno do kegli kad sam bio na kuglanju , otkacise se pinovi na narukvici, i naravno nije imao ni jedni ogrebotinu). Posle tog udarca je ispao prozorcic za datum i zaglavio mi kazaljeke. Evo na slici mozete videti o cemu se radi.

52307-dsc-0011.JPG

Imam garanciju pa cu nositi verovatno u ovlasceni servis , mada se razmisljam ne znam da li cu dugo da cekam, pa mozda bolje da nosim kod mog casovnicara, Inace verujem da su u poklon ducanu jako predusetljivi (osoblje odlicno), pa da nece biti nekih vecih problema. Eto da vam pokazem moj mali problem , nije velik ali sto da ne podelim sa vama.

P.S Ovo nije nuzno znak nekvaliteta ovog brenda, desava se to, da slucajno neko ne pomisli da na ovaj nacin zelim da umanjim ovaj brend.

Last edited:
Pitaj u radnji koliko traje popravka, jer mogao bi da izgubiš garanciju ukoliko ga otvara neko drugi. Čaosvničar se nalazi u radnji u Knez Mihajlovoj. Ovo bi trebalo da se završi veoma brzo, tako da ne verujem da će ga dugo zadržavati.

O brendu tek treba da se informišemo, tako da je odlično što si ovo napisao. Ja sam svoj primerak imao na ruci kada sam zakucavao neki ekser i radio slične poslove i ništa mu se nije desilo. Ovo su samo dva iskustva, ali se nadam da će nam još neko od vlasnika preneti kako mu se sat ponaša.

:lol::lol::lol: Svaki poklon je dobrodosao,usled retrospektive vasih "nezgodacija"(ispitivanje eco-drive mehanizma u mulju,kuglanja sa seikom,neznog kuckanja j.springsa od koga je otpao okvir za datum(verovatno jedinom coveku na celom svetu se to desilo) preporuci bih vam sledeci model jako izdrzljivbig-145675_500x_cwatch.jpg

meni se isto desilo na seiko 5-ci,trčao sam otkačila se narukvica i bam o tramvajske šine,nije neki problem za sajdžiju
,jedino zbog garancije bolje u radnji odraditi

to nije ništa strašno.....dešava se.....časovničar će to brzo rešiti samo i ja predlažem da se uradi u garanciji....

Znam drugari da nije nista strasno, nego eto da podelim i sa vama iskustvo ipak su oni poprilicno nov brend na nasem trzistu pa je svaki info od koristi. Stvarno sto se svega ostalog tice, sat je vise nego odlican. Kasnjenja su ispod 10 sekundi, obrada je vrhunska , cak se meni cini da je narukvica bolja nego na mom seiko 5 sport, tako da sve pohvale za brend, ali eto i ovo se desava:)

Serb, druže i gvozdeni kliker bi pokvario :D. Moj savet, neka ovlašćeni servis reši stvar i ne spominji im zamrzavanje Komandirskog, kuglanje, Tisu i ko zna šta još. :D

Evo i mog iskustva sto se tice padanja.Moj model je J.Springs BEB075.Ispao mi je na parket sa visine od 1 metar mozda koji cm vise,kako je puklo mislio sam gotovo je.Morace servis.Medjutim nista.Nema nikakve stete ni na kucistu a i radi kako treba odstupanja su minimalna.Imao sam srece ovaj put.Nikakvih zamerki nemam na brend.
Serb najbolje je da nosis sat u Knez ovlasceni servis da ne gubis garanciju,jer za dve godine ko zna sta jos moze da se desi.
Pozdrav i nadam se da ces resiti svoj problem

Hvala juke sto si podelio tvoje iskustvo:) Ko zna pod kojim uglom sam ga udario , mozda se bas potrefilo idealno za ovaj peh. Verovatno cu da ga nosim u knez na popravku:)

Ovakva iskustva su dobrodošla.
Nećemo (za sada) na osnovu toga izvlačiti zaključke o kvalitetu ove marke.
Za takvo šta će nam trebati više iskustava i više vremena.

Kod nas jedan J Springs već mesecima lepo izdržava na ženinoj ruci konstantna petljanja oko deteta, pranje i drndanje, sklapanje i rasklapanje kolica, i gomilu drugih situacija u kojima bi mogao da se lupi, ogrebe, okupa, itd. Za sada sve u redu i nema nikakvih problema. Na mojoj ruci je jedan tek par dana, pa ne mogu ništa konkretno da kažem, osim da je preciznost zadovoljavajuća, a sat lep, sa dobrom završnom obradom.

Naravno, dešava se svašta, nije nemoguće da se potrefi baš ovakav peh.

Interesanto, meni je prva popravka na Seiko petici bila potpuno ista kao na tom J.Springs, ispao sat ispalo i prozorče...baš sam se bio izbedačio, to je bilo davne 1994. kad sam bio u vojsci, na sreću sajdžija sredio za male pare (tad ih je bilo sedam u Čačku) i rekao ćalu (ja sam sat poslao), da se to često dešavalo sa peticama....očigledno da je Seiko , Seiko.

ako je sat u garanciji obavezno ovlasceni servis.

Inace to se resava relativno brzo samo je pitanje koliko je pedantan majstor koji to radi , a nadam se da jeste.
u nekim slucajevima trebalo bi skinuti cifer kada se to radi ...

tačno,meni je na nesreću zakačio cifer što sam tek kasnije video pod svetlom dana al tad je već bilo kasno :(

-ma nije nikakav veliki peh . Neće ti uzeti više od desetak hiljada dinara , pošto bacanje sata u dalj ne podleže garanciji . Nije to strašno... :D

Ma, bez sve šale, najvažnije je da nema dubokih tragova na kućištu (od čukanja) , a ovo se da srediti da se i ne vidi...;)

Back