Jacques Lemans satovi

gorani

New member
Video sam ovaj sat JACQUES LEMANS MONZA F-5036F u Delti i mnogo mi se svideo. Ali svideo mi se i model kojeg nema u radjni JACQUES LEMANS MONZA F-5036a a ima ga na sajtu proizvođača.
Pa me interesuje kakvog je sat kvaliteta pošto prvi put kupujem neki ručni sat a ne bih previše novca da potrošim (negde oko 150-200 evra). A laik sam po pitanju ručnih satova. :unsure:

Re:jacques lemans

U sledecoj temi imas malo vise detalja o proizvodjacu pa preporucujem da procitas:

http://www.svetsatova.com/index.php?option=com_fireboard&Itemid=3&func=view&id=112&catid=46#112

Inace sat kao sat nije los i ima, ako se ne varam, solidan Epson (Seiko) mehanizam a i dizajn mu je sasvim ok. U svakom slucaju pogledaj jos po gradu, mozes da dodas malo vise novca i da kupis Tissot i Certinu koji svakako predstavljaju bolju kupovinu. Pogledaj i Sector i Festina satove posto su i oni u tom cenovnom rangu.

Pozdrav,
V.S.

A taj Epson (Seiko) mehanizam jel se navija ručno ili koristi bateriju? A koliki je životni vek ovog sata ili mehanizma? Možda je malo glupo pitanje, ali baš sam laik. Najverovatnije ću uzeti JACQUES LEMANS MONZA F-5035H i to u Novom Sadu ali ga nemaju u prodaji pa ću morati da ga naručim.

Taj mehanizam je kvarcni i koristi bateriju. Sto se tice zivotnog veka na to pitanje je nemoguce odgovoriti jer zivotni vek zavisi od mnostva faktora. Naravno nijedan proizvodjac ne daje takav podatak. Recimo da moze trajati od 1-100 god :)

Pozdrav,
V.S.

MONZA F-5035 TypeNo.:F-5035H

case solid stainless steel 316L IP-rose
size 46 mm
crystal Crystex mineral crystal
movement Quarz
waterproof 10 atm
strap integrated high-grade leather strap

flat caseversion, dial with structure

€ 199,00

MONZA F-5035 TypeNo.:F-5035C

case solid stainless steel 316L
size 46 mm
crystal Crystex mineral crystal
movement Quarz
waterproof 10 atm
strap integrated high-grade leather strap

flat caseversion, dial with structure

€ 149,00

Ne kontam, u čemu je razlika od 50 eura na ova dva modela. Meni se više lično sviđa skuplji model ali ga nisam video uživo.

Ovaj JL bi trebalo da pokreće Eta G10.211 iz Fashionline serije i kao što samo ime kaže pravljen je za jeftine modne satove! Ja bih više vjerovao Casiu nego ovom JL-u!!!

Sta mislite o ovom satu?

Pozdrav,
zanima me Vaše mišljenje o ovom proizvodjaču i generalno o ovom satu

1-1751F

Last edited by a moderator:
Re: Sta mislite o ovom satu?

Zdravo Uroše, dobro nam došao na portal i forum! :)

Meni sam izgleda sasvim OK, tj. ima univerazalan racing look koji je već dugo vremena aktuelan. Sat radi na bateriju i ima prečnik od 44mm. Treba obratiti pažnju da li će ti biti veliki kada ga staviš na ruku ili ne. Cena mu je jako dobra, koliko vidim na tom sajtu ka kojem si postavio LINK. Ambasador tih satova je glumac Kevin Costner (mali dodatak tj. info).

Pozz!

1-1751F.jpg

Back