joppa - moja kolekcija

joppa

New member
Evo da predstavim članovima svoju skromnu kolekciju a igrom slučaja sam danas naletio na svoju sotc temu na wusu pa ću kada ulovim vremena probati staviti i svoj neki put kroz satove u zadnjih godinu i par mjeseci koliko sam zaluđen satovima.. :)

Dakle trenutno stanje kutije:
9719492192_b80b0f48b8_c.jpg

(ovo je najsvježija slika kutije koju imam, ovaj vintage Tag je prodan i nije samnom više nažalost)

- Steinhart Apollon - moj prvi (sigurno ne i posljedni) izlet u brončane vode. Jedan od najdražih satova, volim ga jer je unikatan i ne liči na ništa što je meni poznato.
9870000166_a5f7af074b_c.jpg

- SBBN015 Tuna - Dugo sam ju želio, jedno vrijeme je Albacore ugasio tu želju dok nisam više mogao izdržati. No bullshit tool ura. Na ovu je stavljeno zakrivljeno safirno staklo sa predivnim plavim AR premazom.
9411330385_e4740fe180_c.jpg

- Longines Hydroconquest - ovog sam uzeo kao zamjenu za prodani Seiko Sumo koji mi je bio pomalo dosadan sat. Ok je, ne znam da li će se zadržati dulje. Zasada sam zadovoljan iako mu je lume sranje. Koristim ga u svim situacijama iako u kolekciji ima namjenu dress ure. :D
9674570444_00f75dcf2f_c.jpg

- Seiko 6309 - modan sa aftermarket 6105 ciferom i kazaljkama, crnim date wheelom, kromiranim chapter ringom te koliko mi je poznato, a nisam ga otvarao, sa nos mehanizmom (info od prijašnjeg vlasnika). Odličan sat za malo novaca, oduševi me uvijek iznova.
9490930269_78b7d0100d_c.jpg

- Omega SMP 2264.50 - Auto verzija je dugo bila moj gral ali u trenutku kupovine nisam imao više love i nekako sam mislio da je pitanje kada bi opet iskočila u prodaji pa sam uzeo kvarcnu i nisam nikada požalio. Moj sat za sve živo, od plaže do odjela. Svakim danom ju sve više i više volim. :man_in_love:
9713104233_e11179c90e_c.jpg

- SNK809 - modan sa Jake B.-ovim ciferom i Haroldovim kazaljkama. Case je ispoliran i složen destro/left hook setup. Ovo je prvi mod kojeg sam samostalno složio (i pritom izgrebao i cifer i kazaljke :lol:). Rijetko ga nosim, premalen je. Vjerovatno će završtiti kao poklon, vidjet ćemo.
9401014799_6b7d9417aa_c.jpg

I to je to. Imam još jednu Amphibiju 420 case naručenu sa custom bezelom.. ovo mi je prvi 420 case pa ćemo vidjeti da li će mi se dopast. Neki planovi za budućnost su PVD diver, možda sa tritium cjevčicama i još jedan bronze diver. Prije toga svega sigurno jedan diver za ženu. :P

Joppa odlicna kolekcija i lijepe slike, dobrodosao na forum. Svidja mi se ovaj Steinhart, ovako na zivim slikama djeluje mnogo ljepse, a tek Longines, taj sat me odusevljava

Dobrodošlica i od mene.
Lepa kolekcija.:thumbup:
Vidi se da umeš da izabereš.
Ako budeš imao vremena mogao bi da detaljnije predstaviš Steinhart. Vrlo zanimljiv sat.

prodruzujem se pohvalama, joppa, reci mi kako ti se cini bronza u eksploataciji, bas me zanima, da li se lako grebe, ostecuje, da li ostaju fleke na bronzanom kucistu od praskova, trenja, da li se patina ravnomerno hvata i da li uopste pametno uzeti sat sa kucistem od bronze itd.

prodruzujem se pohvalama, joppa, reci mi kako ti se cini bronza u eksploataciji, bas me zanima, da li se lako grebe, ostecuje, da li ostaju fleke na bronzanom kucistu od praskova, trenja, da li se patina ravnomerno hvata i da li uopste pametno uzeti sat sa kucistem od bronze itd.

Hvala svima na komentarima!

Pa u biti bronca je nesto meksa od celika i relativno lako ostaju ogrebotine ako udaras satovima od stvari iako nije da je premekan.. fora je u tome sto kada se ulovi patina, opet ce ogrebotina dobro izgledati i uklopit ce se u izlgled sata. Sto se patine tice probao sam vise toga...

Samim nosenjem je luneta vrlo malo ili gotovo nista patinirala. Zatim dva tjedna u moru - samo je otupio sjaj bronce. Pa tretman kuhanim jajima - neravnomjerna i crna patina. Kvasina i sol - lagana patina sa laganim odsjajem boja koje preljevaju. I na kraju liver of sulfur (ne znam koja je nasa rijec za to - tekuci sumpor?) + malo kvasine i patina je ovakva kao sa slike gore - toplo smedja sa ovakvim odsjajem pod odredjenim kutom svjetla:
9852226914_58f03645dc_c.jpg

Ovo je samo kvasina i sol:
9740621293_98e0b7b29b_c.jpg

Ovo su kuhana jaja:
9562033834_ed32c0d6d4_c.jpg

Kopcu imam jednu broncanu ali mi je pre-v stil presirok za ruku pa sam spalio jednu od oem kopci (koristio sam samo zippo upaljac):
9945276866_e844ba59a2_c.jpg

Nisam imao full bronze sat ali planiram uzet. Radio sam prije jedan mod na Komandirskieu gdje sam ogulio krom sa sata i patinirao ga. Poledjinu sam ostavio kromiranu cijelu doduse. Meni je sve to jako fora jer se stalno mijenja izgled i na neki nacin sat stari sa vlasnikom. :)
Kada dosadi moze se patina skrpz oprati limunovim sokom pa se moze igrati opet ispocetka.
Vjerovatno nije za svakoga ali meni je trenutno zanimljivo.. :)

@joppa
Kolekcija je :thumbup: !
Reci mi jel' Tuna kupljena ovdje,od nekog "domaćeg" vlasnika?
Ovaj SMP je meni najljepši i još je kvarc! Ih!

Tuna je Grcke uvezena. Ako netko zna Tetia clana sa wusa, njegova je bila. :)
Meni su osobno 2254/2264 smp savrsentsvo dizajna. Iako sam na ruci imao puno skuplje satove nekako mi ovaj uvijek onaj osjecaj izazove - to je to! Savrsene dimenzije, cifer, kazaljke, lume.. sve mi je po gustu. Ne znam, mozda jer mi je to bio prvi skuplji (za moje pojmove) sat ali eto ocaran sam njime dan danas.

Aha. Ne znam ko je Tetio,a nije ni bitno.
Dopada mi se taj safir na njoj i volio bih i na svojoj takvo nešto al' neću je još dirati.
Kod ovog SMP mi se stvarno sviđa narukvica i kazaljke ali mi je oznaka za 12h prevelika.
To je baš sat za sve,tj jedina Omega za sve(mislim na kvarcni SMP),tj bila je.:crying:

Odlicna kolekcija. Mene posebno Omegata mi se dopaga. :adore:
Inaku moze i nekolku fotografii od kutijata za satovi, i od kade ja kupi ?;)

Fala jos jednom. Kutija je invicta :D
Neka pelican style sa 8 slotova. Uzeo je sa amazona. Dodje sa ogromnim invicta logotipom na poklopcu ali sam ga skinuo acetonom.. :)
Poprilicno je velika pa pase za vece satove. Na prijasnjoj sam ih stalno udarao jedne od druge krunicama.

9716243039_3670bf2034.jpg

9716262609_0acae8c0b5.jpg

joppa - pridruzujem se dobrodoslici i cestitkama na kolekciji! Zaista prelepi satovi. Omega je :man_in_love: a ne zaostaju ni Tuna i ostali.

Jedva cekam jos slika :top:

Back