Jovan jovic - moj sat

jovan jovic

New member
Zdravo svima, svim ljubiteljima satova. Ja sam Jovan, interesuju me satni mehanizmi.
Bio bih vrlo zahvalan ako bi mi neko pojasnio sta znaci kalibar kod satova. Imam neku staru Omegu dzepni sat poklon od dede. Voleo bih da saznam kom kalibru pripada. Nazalost osim sto volim mehanizme ne znam nista o satovima.
Hvala unapred Jovan!
:)

Last edited by a moderator:
Re: Najlepši mehanizmi...

Pozdrav Jovane, dobro došao. Pomoglo bi ako bi postavio par fotki sata i mehanizma ako si u mogućnosti da slikaš mehanizam. Neko će se verovatno javiti da ti pomogne oko identifikacije .

Pozdrav i od mene. Što se tiče reči 'kalibar', ona označava mehanizam. Kod omege se to lako može utvrditi otvaranjem kućišta. Najčešći mehanizmi omeginih džepnih satova su sledeći: 19''' LO, 38,5 Lépine T1, 140, 37.5 L-15 R, 37.5 T1 i 1130.

Hvala na odgovoru i na dobrodoslici , videcu da sutra postavim fotografije dedinog sata Omega
mozda ce mi neko pomoci oko idetifikacije sata
pozdrav jovan

...

hvala puno , pogledacu pa postavljam slike

Jovane, ako hoćeš da središ sat, mislim da neće biti problem. Ja sam upravo juče uzeo od časovničara jednu ručnu omegu koja je bila u lošem stanju. Opisao sam svoje iskustvo i stavio slike na ovom linku: http://www.svetsatova.com/forum/f108/restauracija-vintage-satova-2422-17.html#post50205

Pročitaj od posta br. 168 pa nadalje, jer sam pisao podatke u više postova.

Ako treba još nešto, samo pitaj. Svi ćemo se potruditi da pomognemo.

Zdravo Jovane i dobro dosao.
Postavi sto vise fotografija tvog sata(ova) pa cemo probati da pomognemo koliko je u nasoj moci.

Back