Kako odrzavati metalnu narukvicu?

eee

Super Moderator
Staff member
Reaction score
204
Svaka pomoc je dobrodosla. Primetio sam da se prljavstina nagomilava izmedju karika na narukvici. Cime ocistiti. Suva krpa/maramica ne daje dovoljno dobre rezultate.

razdvojiš narukvicu na kopči i četkica za ruke ili zube i malo tekućeg sapuna čine čuda, ili si nabavi ultrazvučnu perilicu ,najobičnija 50eurića. i ubaciš je u nju bez sata naravno

mislim da ce cetkica vrsiti posao :).

hvala na savetu

Interesuje me da li postoji nacin da se staroj metalnoj narukvici vrati sjaj i kako?
Ili je ipak kupovina nove resenje?
Napomena: narukvica ima mnostvo sitnih ogrebotina bez i jedne velike tako da izgleda pomalo matiralo i iznoseno (a i nije da nije).

Hvala

čim je opereš izgledat će ljepše
možeš je i polirati ali ti je onda kompletno sjajna a za matiraje djelova narukvice već moraš imat dosta prakse

razdvojiš narukvicu na kopči i četkica za ruke ili zube i malo tekućeg sapuna čine čuda, ili si nabavi ultrazvučnu perilicu ,najobičnija 50eurića. i ubaciš je u nju bez sata naravno
Koju tečnost sipati u ultrazvučnu kadicu?
Da li nesto za odrzavanje prohroma, neki kućni mix,...?

postoje posebne tečnosti za ultrazvuk ali može poslužiti i obična voda . Ultrazvuk u tekućini stvara sitne mjehuriće koji usljed nastale temperature explodiraju te na taj način odvajaju nečistoću iz pora , što je veća frekvencija čiste se manje pore

Koju tečnost sipati u ultrazvučnu kadicu?
Da li nesto za odrzavanje prohroma, neki kućni mix,...?

prohrom se ne održava jer je veoma otporan na koroziju i patinu. možeš jedino posle dužeg vremena korišćenja da upotrijebiš polir pastu da skineš ogrebotine, i to je sve

prohrom se ne održava jer je veoma otporan na koroziju i patinu. možeš jedino posle dužeg vremena korišćenja da upotrijebiš polir pastu da skineš ogrebotine, i to je sve
Jos u prvom postu pise da je problem prljavština koja se sakuplja između karika na narukvici....

Back