Kako vratiti indekse na cifer - Simketova radionica

Simke206

Časovničar
Po treci put pisem isto elme danas sam dobio sat na kome treba da se promeni baterija , ali takodje trebalo je indexse vratiti na mesto , pa sam odlucijo da vam pokazem kako mozete sami uraditi tako nesto bez nekog velikog alata i sve sto vam treba je super lepak igla za sivanje i lupa , naravno indexi moraju da se postave ili sa pincetom ili komadicem plastelina ili komadic lepljive trake nego idem sa slikama prva slika pokazuje sam cifer i indexe koji fale

IMG_1945.jpgIMG_1946.jpg

prvo i osnovno indexe pripremiti vec na traku ili na plastelin i imati vec spremne nakon nanosenja lepka na cifer

IMG_1947.jpg

zatim nanosimo lepak na cifer treba voditi racuna da se jako malo stavi da nebi doslo do razlivanja viska lepka po cifer

IMG_1948.jpg

lepak je nanesen , sad polako i vrlo pazljivo stavljamo index na cifer i sa laganim pritiskom spajamo index i cifer , zatim susenje i montaza i to treba da na kraju izgleda ovako

IMG_1950.jpgIMG_1951.jpgIMG_1952.jpg

Last edited:
sat sam opisao super samo me 2 puta izbacilo , ovako ovaj fossil je kombinacija dva sata gore kvarcni a dole automatik i to ima samo jednu funkciju daje sekunde levo je balans u sredini sekunde a treci tockic je feder koji se vidi kroz cifer sa namotajima tj koliko je naspanat feder jako dobro zamisljeno

Svaka čast na obavljenom poslu, jako interesantan satić i ta kombinacija sa drvetom. E sad ja sam baš pre neki dan, takođe neki ženski Fosilov sat "popravljao" takođe su mu indeksi "ispali", sad moje pitanje da li je to njima mana? Pošto vidim da su čak i slični ako ne i isti indeksi.

Back