Koji je ovo mehanizam?

Don_Krstic

New member
U ovoj temi možete postavljati fotografije mehanizama koji su vam nepoznati.

Potrebno je uslikati ga i postaviti što kvalitetnije fotografije. Takođe, specifične delove mehanizma pomoću kojih bi se lakše došlo do zaključka o kom mehanizmu je konkretno reč.

Ukoliko vam se postavljeni upit čini poznat ili znate nešto više o njemu voljni smo da čujemo vaš komentar.

* * *

Za početak ovaj mi je nepoznat:

dzepni.jpg

Ma prelistao sam ja tu bazu, tj. sve koji bi se po prečniku uklopili, ali ništa... :( Interesujeme samo da li bi mogao u ono Parnisovo kućište, tj. da se zameni sa 6497...

Tek sad vidim sta sam uradio, samo cu ti reci da ja nisam spavao celu noc kada sam prvi put pomislio na zamenu :w00t: Mozda je bolje da trazis odmah Unitasa i ostale da obidjes jer ima 10 stvari koje mogu da se ne poklapaju a ako se samo jedna ne poklopi (npr. osovinice, precnik, visina otvora za kljuc..) nista od sata. Nadam se da ces naci nesto, a ja necu dalje da idem u OFF sa postovima u ovoj temi.

ajde kolege sa foruma pomozite malo oko prepoznavanja ovog sata..... mislim da je ancre sat u pitanju, swiss proizvodnje sa 15 rubina,ali nisam siguran jer nemoze da se vidi naziv sata ,a i na mehanizmu ne pise nista. doduse na ciferu se kao nazire slovo A i slovo N, ali opet kazem ,nemoze da se bas dobro vidi.....
sou4ab.jpg
71jn2x.jpg

pomoć pri identifikaciji mehanizma! (neki Unitas sa 17 rubina)

Pozdrav!

Nadam se da sam izabrao pravi podorum za ovako pitanje.
Namjeravam da radim konverziju džepnog u ručni sat.
Meni idealna varijanta bi bila da spakujem neki Unitas 6498 ili 6497 u drugo kućište.
U oglasima sam našao ovaj lijep Cortebert, ali prodavac ne zna da pročita oznaku na mehanizmu.

Zna li 'ko, ovako "od oka" ;)?

1.jpg

Re: pomoć pri identifikaciji mehanizma! (neki Unitas sa 17 rubina)

To na slici je Unitas 6498.

Društvo, zanima me koji je ovo mehanizam........ nevidi se neka oznaka, ali mi mehanizam izgleda korektno !

Tražio celo veče odgledao gomilu klipova i izgleda našao jako slični mehanizam ovo je eta 2783 u alpini ima gomilu istih detalja ... trebalo bi da sam upravu... ispravite me ako grešim

how to screenshot on windows 7

Trebalo bi da je 2783

Back