Koji kvarcni sat?

banja

New member
Pozdrav! :)

Razmisljam da svoju kolekciju prosirim sa jos jednim satom ali za promenu ovaj ce da bude kvarcni...

Zapao mi je za oko ovaj Seiko a na pameti mi je i Tissot PRC 200...e sad, po vama koji je bolji izbor....tj. koji je bolji mehanizam...u Seiku je 6T63 ( VK63 ) a u Tissot-u ETA G10.211 ( Fashionline :( ) ?

Vise naginjem Seiku posto mislim da mu je mehanizam kvalitetniji, a video sam ga i uzivo izgleda mnooogo lepse nego na slikama...a opet i Tissot je jako lep..

Ne znam kako se mehanizam 6T63 pokazao u praksi..? Vidim da spada u tkz.
mecaquartz mehanizme...sto mi je bas zanimljivo! Ali nesto mi je zapalo u oci...."No Jewels" !!!??? Zar je moguce da bas nema ni jedan "rubin"? Sta mislite, koliko je to dobro ili lose po ovaj mehanizam?

Evo kako 6T63 izgleda...
jt6rg5.jpg

Video...

Slike...

17442_2.jpg seiko-chronograph-ssb033p1-default.jpg 1555d1140470531-tissot-prc200-tissot-prc200.jpg 232044d1258229177-fs-tissot-prc-200-extra-straps-dscn0096.jpg

Meni je lep Tissot , već mi se ne svidja njegova cena u odnosu na mašinu koja je u njemu. Ako su samo ta dva sata u pitanju, pre bih uzeo Seiko.

Ako nisu samo ta dva sata u nedoumici , mislim da bih svakako pogledao za Citizen ili Certinu ... kada bih uzimao kvarcni sat u tom cenovnom rangu, nekako bi mi eco-drive imao prednost u odnosu na ostale kvarcnjake.

backarelli druze, hvala na uvazenom misljenju! ;)

Zaboravio sam napisati da bi bilo zahvalno i da vi preporucite nesto...ovo je samo na "prvu loptu" ....Budzet je 200-250 eur

Posto ne mogu do njega u mehanickoj varijanti recimo da je u kvarcnoj...obavezno pozeljan... :p ;)

Imaš jedan odličan, ali odličan Candino sa odličnom Rondom 5040.D RONDA AG – startech – Caliber 5040.D koji sam video uživo. Mislim da bi ti se on svideo, a što se sata tiče, vredi svaki dinar. Odlično kućište sa finom završnom obradom, kao i ostali elementi sata.

0009721_400.jpeg ...imaš ga u bpm-u .

Lagano i nemoj žuriti, za tebe se mora naći neka prava lutkica sa prefiksom "best-bay" ... :thumbsup:

Posto ne mogu do njega u mehanickoj varijanti recimo da je u kvarcnoj...obavezno pozeljan... :p ;)

Samo ne znam ima li ih na trzistu u Srbiji trenutno:

CA0021-02E_LRG.jpg

ili mozda ovakvo nesto:

Swiss_Military_Hanowa_Mens_06_4143_04_001.jpg

Ova dva sam snimio odavno ali moram se malo kontrolisati... :(

ako ne to onda bih ti svakako savjetovao neki ozbiljniji Seiko sa 7T92 mehanizmom, tu greske ne bi trebalo da bude.

Sad mi je pao na pamet i Citizen AT0761-08E ! :man_in_love: Odličan sat sa safirnim staklom i B612 eco-drive mehanizmom. :thumbup: Sjajan sat i hteo sam da ga kupim, ali ga na žalost nije bilo trenutno u Bomar-u, a ja nisam imao živac da čekam. Kasnije sam se pokajao što ga nisam sačekao. Zajsta sjajan sat za ne pune 24.000 dinara !!!

1yv4v6.jpg

2cdfoye.jpg

6279_5.jpg

Last edited:
Kad bolje razmislim hronograf i nije tako bitan... a tu mi odma pada na pamet jedna satina Citizen NIGHTHAWK :adore: samo malkice je skup...al mozda se skupi nekako...

Imal' kakvih zamerki na ovaj?? :rolleyes:

edit: Auuu bre gde iskopa ovaj, bas je :w00t:

banja, svaki bakijev predlog je odlican. Ja bih dodao da pogledas i Certinu, DS Podium Big Size, zbog fenomenalnog mehanizma, ali ona sigurno probija tvoj budzet :(.

Od prvobitno predlozenih - Tissot mi je jako lep ali me uzasno nervira upotreba pomenutog G10... U sklopu naknadno predlozenih - Nighthawk (sa vrhunskom metalnom narukvicom) i to brzo-brze, jer mu, kao i starom Monsteru, prestaje proizvodnja!

Najgore u celoj priči je što ljudi nisu ni svesni, koliko je NIGHTHAWK dobar komad čelika u kombinaciji sa mašinom !!! Ama kada se uzme u ruku, odmah se oseti da iz Night-a naprosto vrca kvalitet !
Taj model svakako ulazi u priču "best-story by Citizen" i to bez raspravke i daljnjeg...

Svakako bih se složio sa svakom izrečenom od vladas-a ! Za BRE smeeešnu kintu vrhunski sat, koji može stati rame uz rame sa daleko skupljim modelima !!! Upravo zbog tog modela sam pitao banja , da li je obavezna štoperica.

Last edited:
Taj model svakako ulazi u priču "best-story by Citizen" i to bez raspravke i daljnjeg...

Dobro de Baki samo bez uzbudjivanje, to nije dobro za cuku,hehehehe :flapper: ;) Moram priznati da mi je sad NIGHTHAWK glavni favorit...a i cena mu je pristupacna kod sense...valjda ce cena ostati ista za 2-3 nedelje posto tek tada cu moci da pazarim nesto....a to nesto ce izgleda biti NIGHTHAWK :thumbsup: Hvala svima na savetima!

Dobro,bre,banja,pa gde si nasao da pitas,kad dobro znas da ti necemo napraviti kvadroumicu,nego cemo ti predloziti jos 724 sata,a ti tek onda neces znati sta da kupis.:lol:

Dobro,bre,banja,pa gde si nasao da pitas,kad dobro znas da ti necemo napraviti kvadroumicu,nego cemo ti predloziti jos 724 sata,a ti tek onda neces znati sta da kupis.:lol:

E da znas da sam bas to pomislio...reko idem da pitam ove moje drugare iako znam da ce da me zezaju i da me stave na muke...ali moramo priznati...ipak su to slatke muke,heheheh ;) volimo mi da se mucimo ovde...eto ja priznajem,heheheh :flapper:;)

Tissot obozavam,ali mehanizam u ovom satu koji si predlozio je slab,tj. ne vredi za taj novac.A sto se tice izgleda o tome nema price jer je i ovaj,kao i svaki Tissot,prelep. :)
Dakle,uzeo bih Seika koji si predlozio,kada bih se dvoumio izmedju ova 2 sata.
Ali da budem iskren,ne bih uzeo ni taj ni taj,vec Citizen Nighthawk.
NH vec ima titulu kultnog sata,tako da sa njim nemas brige,mada to vec sve znas pretpostavljam.
Mozda NH deluje malo prenatrpano i glomazno,neki ce cak reci i ruzno,ali ja mislim da u tome lezi njegova lepota..U tome sto je savrseno pregledan a ipak prenatrpan. :) Pravi pravcati muski sat.
Ali polako,satovi nece nigde pobeci a doslo je vreme da je svaki dinar bitan...Imas sjajnu ponudu kvarcnih satova za taj novac,tako da samo polako.

Uf sto se meni taj Tissot svidja steta sto nije mehanicki i da kosta kao kvarc:D I ja mislim NH najbolji izbor:)

Back