laneni - kolekcija satova ili "If i could say what i want to say"

re: laneni - kolekcija satova ili "If i could say what i want to say"

Pa,gde,bre ovakve satove nabaca na gomilu?
Odlična kolekcija.! :congrats:
Koji je mehanizam u Christ-u ?

Odlicni satovi! :congrats:
Jel Longines iz 60-tih godina ili datira neki vojni period?

Lepa kolekcija,čestitam i ja :congrats:
A onaj tvoj logo je za 5+....................:rolleyes:

Prelepi satovi! :congrats:

Ako može koja reč o oba orisa, bio bih veoma zahvalan.

Hvala na pohvalama.
Longines je iz 40-45 ih godina
A slogan (tema) me je primorao da ih stavim na jedno mesto. U ostalom ne gubi se na vremenu vec se odmah sve pregleda.
sto se tice logoa... pa to mi struka.;)

Onaj Oris u sredini da ne kazem u sendvicu... je jedan zanimljiv oris 17 jewels navijac sa datum pointerom, inace u pitanju je smanjeni mehanizam potpisana masina oris watch co.

A ovaj drugi je kalibar 640 27 jewels automatic u nazivu Oris modern classic pointer.

Oba su odlična. Ako imam pravo na muzičku želju :),voleo bih da vidim poklopac kućišta tog Longinesa. Većina tih militaraca su imali specifične oznake u zavisnosti od toga za koju armiju u toku Drugog svetskog rata su rađeni (mada nisu bili svi označeni). Radoznao sam. To su retki,kvalitetni, veoma cenjeni satovi, u to vreme praktično vrhunac časovničarske industrije(s obzirom da su morali da zadovolje mnogo kriterijuma postavljenih od strane vojske). Tako nešto se ne sreće svaki dan.

A niko nije spazio Certinu ccc.... manufakturni kalibar,celicno kuciste, puna masina(velika) 17 jewels navijac ( sto bi reko moj otac "gledaj kolike sodajke ima!" aludirajuci tako na rubise koji se vide golim okom ----sodajka- veliki kliker kojim su se oni igrali kao mali a mi smo ga zvali bubuleja jer je bio buckast...) pa kozni hand made kais Kaufmann sellier.

Čuj nismo spazili. Spazili smo nego nas zapljusnu lepim satovima pa čoveku treba vremena da se pribere. Hvala za fotke.

Last edited:
Back