Longines Vs Rado Vs Certina

JovanaM

New member
Ćao svima,

s obzirom na to da opet planiram kupovinu, novogodišnju, (gora sam od Milana :lol:)
voljela bih da čujem vaše mišljenje za koji sat bi se odlučili, i zbog čega. Svi imaju ETA mehanizme, ali koji je od njih najkvalitetniji??

A, u uži izbor su ušli ovi satovi:

1. Longines Dolce Vita

http://www.amazon.com/Longines-Ladies-Watches-DolceVita-L5-155-4-71-6/dp/B0000V9I9S

2. Longines Dolce Vita, (muški, ali mini, plus prodavačica u S&L Monte me ubjeđuje da je ženski :)) prelijepo stoji na ruci

http://ewatchstore.com/l56564713.html

3. Certina DS Podium Chrono

http://www.certina.com/Collection/Lady-Quartz-Collection/DS-Podium-Lady/C001-217-16-117-00.aspx?pi=0

4. Rado Original automatic, mid size, neobičan, ali puno ljepši uživo

http://www.rado.com/watches/original/detail.htm?param_mpGUID=MetaProduct[111]

Hvala puno!

J.

Jovana - bez razmisljanja RADO!

1. Izgleda isto kao vinatge Omega Seamaster 1000m (:adore:)
2. Automatik
3. Definitivno - neobican za danasnje pojmove - totalno bi bila jedinstvena!

Last edited:
Uzmi onaj koji ti se najvise svidja,sve su to odlicni satovi,a meni je iako kvarcni dolce vita mini muski najlepsi

Rado... jer je kvalitetan, jer je neobičan, jer je elegantan, jer ima istoriju, jer ga je Omega prekopirala. :p Naravno, sve to pod uslovom da ti se sat zaista dopada i da ti lepo stoji na ruci. U suprotnom, muški Longines Dolce Vita jer sam stekao utisak da je to, od ova četiri, sat koji želiš. :)

Pozdrav

Rado miko, automatic pre svega je moj odgovor ma pitanje zašto pre svega! :D
Ostali su kvarcni satovi. Ako ti neigra mehanizam veliku uligu moj glas ide LONGINES DOLCE VITA MENS LEATHER.

Rado, izgleda super i ima originalan izgled u odnosu na mnoge druge ,moze da se nadje po ok ceni.

ja imam i longines dolce vita i rado automatic i oba su kao muski ali obadva mi je zaplenila zena i ona ih nosi.taj muski u s&l u podgorici stvarno je za zensku ruku i predivno stoji a i njihova radnja mi se bas svidja kao nekad u italiji kad trgujes odmah popust itd.neznam koji bih ti preporucio od ta dva nemozes pogresiti.mislim da ce ti lepse stajati dolcevita a rado je ipak automatic.

RADO definitivno! po meni najinteresantniji od ovih predloga, jedinstven je i elegantan, a i imas izbor 3 velicine :)

ako ipak preferiras Longines dolce vita, onda moj glas ide muskom modelu.

pozdrav

Cao Jovana, pa cini mi se da ste ti, Milan i Dalibor kupili najvise satova u protekla dva meseca. Moracemo da uvedemo i tu titulu, za najboljeg kupca meseca ;)
Inace, meni je dolce vita mini muski najlepsi, i do malopre bi odmah rekao kupi njega. Ali ovoliki broj glasova za Rado me je totalno preokrenuo. Mozda ipak Rado.. Kada se uzme u obzir da je automatik, da ima jedinstven i poseban dizajn (posebno za danasnje satove), i mislim da ce ti odlicno stajati.. da da rado kupi Rado!

Rado... jer je kvalitetan, jer je neobičan, jer je elegantan, jer ima istoriju, jer ga je Omega prekopirala. :p Naravno, sve to pod uslovom da ti se sat zaista dopada i da ti lepo stoji na ruci. U suprotnom, muški Longines Dolce Vita jer sam stekao utisak da je to, od ova četiri, sat koji želiš. :)

Pozdrav

Jujujuju :) Rado, Rado i ja rado za Rado glasam:)

Prvo svima da se zahvalim na ovolikom broju odgovora...

U suprotnom, muški Longines Dolce Vita jer sam stekao utisak da je to, od ova četiri, sat koji želiš. :)

Pa, zar je to bilo toliko očigledno?? :lol:

Stvarno jeste taj sat je bio po meni na prvom mjestu... U stvari, Longines i Rado su bili u užoj konkurenciji. Međutim, kao što reče @ tolarbo, sad sam bliža Rado-u.

Imam mjesec dana da donesem odluku... što neće biti lako :)

@ jagos - sigurno dobijam popust u S&L Monte?? Pošto je meni prodavačica rekla da mora da pita gazdu...

Hvala svima još jednom!

"Joj hocu hocu, hocu Rado Rado,
vodi me strina u Cirkus Colorado" :D

Evo, ja se sjetio te pjesmice, i glasam za Rado! Koja mu je cijena?

izaberite broj 2.
pravi damski sat.
rado mi je kao da je iz 1970. znam, to se sad nosi...
broj 2 Longines je pravi izbor za Vas.

Rado all the way...
Pre svega izuzetno zanimljiv i neobican dizajn za ovo vreme (kako vladas rece pravi vintage dizajn) i vrhunski kvalitet izrade kucista i naravno automatik mehanizam ;-) Naravno ja ne bih bio ja kada ne bih spomenuo metalni scratch-proof prsten oko safirnog stakla koji je Rado brendirao kao "Hardmetal" (u pitanju je legura tungsten-carbide). Ovo je nesto sto ce zastititi najizlozenije delove sata od grebanja pa ce tako sat izgledati identicno i za 10 godina. ;)

Nadam se da sam te ubedio :)

Pozdrav.

Last edited:
jovana zanima me gde si u pg videla rado jer ja sam ga vidjo samo u identico u dalta sytiju i bili su nesto skupi.u S&L sam dva puta trgovo i oba puta sam dobio popust bez problema tako da mislim da ces ga i ti dobiti.stvarno neznam koji od ova dva sata bi ti preporucio nema greske koji god da uzmes.vidim da moja zena vise voli da nosi dolcevitu.

Rado za dlaku ispred Longines-a. A mislim i da je cena ok. Verovatno ce biti i nekih popusta za novogodisnje praznike :)

Vladane, pa kako ja sad, stvarno, poslije ovoliko argumenata i ovoliko overall glasova za Rado da izaberem Longines? :)

Šalu na stranu, zaista i ja mislim da je onda Rado bolja kupovina. Moram još jednom "snimiti" oba uživo.

@ jagos - Rado sam vidjela u S&L Monte u ulici Slobode u PG.

Evo i ja da se upisem - Rado! I zenu sam pitao, i njoj se Rado najvise svidja. :) Odskace dizajnom od svega sto se danas pravi i nosi, a na sajtu ima jos mnogo zanimljivih modela. Posebno uzimajuci u obzir ovo sto je gazda Vladan rekao - nema greske!

Mozda nije bas isti model, ali iz te je linije, i mnogo dobro izgleda!

Back