max pain-moji satovi

max pain

New member
Evo doslo je vreme kao sto je neko vec rekao da se uclanim i ja:DPredstavi cu vam sat koji je stigao juce,u napred se izvinjavam ako fotke nisu nesto,aparat mi je odlepio pa su slike uradjene telefonom,ostaje obecanje da cu uraditi bolje.DakleN CERTINA DS ACTION DIVER,ko voli neka uziva:lol:Sat 1.jpgSat 2.jpgSat 3.jpgSat 4.jpg
20141205_130204.jpg20141205_130142.jpg

Sat 5.jpgSat 6.jpg20141205_184258.jpg

Last edited by a moderator:
Odlican je sat, jedino sto treba da napravis neke malo bolje fotke kad budes bio u mogucnosti, kako bi kvalitet sata dosao jos vise do izrazaja.

bigmag,rus,joppa,skydrummer,hvala puno na cestitkama.Bigmag narukvica je fenomenalna,masivna kao sto si rekao,ne cupa dlake ma extra je.Bratu u Srbiji sam poslao poruke i rekao mi je da sat nije nesto posebno,kaze verovatno je kvalitet extra,ali ovako ne izgleda nista posebno.Posto je on astronom slike su mu delovale smesno i obecao mi je kad dodjem u sr. da ce mi uraditi slike i u makro modu.Kao sto ste vi rekli lose slike pa sat ne moze da dodje do izrazaja,uzivo je bruka...Sinoc sam ga malo osvetlio sa lampom od moba,ljudi moji kako je dobar lume,odusevila me ta svetlo plava boja:w00t:Skratio sam narukvicu,tako da ce u narednim danima biti nosen..

Last edited:
Ljudi imam jedno pitanje,juce sam nosio sat nekih 3,4 sata, danas oko 11h je prestao da radi...Da li je to normalno sobzirom da mu je rezerva snage 38h po meni nije?

Koliko znam, za tri sata mehanizam bi morao da se navije (čak i za manje), možda što je nov sat, nije razrađen...Za početak bi valjalo da ga malo više nosiš, pa onda da vidiš kako se ponaša.

Vidi ovde LINK

Last edited:
Pravo da ti kazem slabo sam ga nosio, nosim ga po 2,3 sata, pa ga ne nosim 5,6 dana i tako u krug.Imao sam dosta posla ovih dana pa nisam stigao da ga nosim, malo me zabrinjava to...:(

Normalno je jer sat treba da je maksimalno navijen da bi imao rezervu 38h. Čak i da ga ne skidaš sa ruke čitav dan npr, a pri tome si neaktivan-stalno na kompjuteru, sat se neće maksimalno naviti.

Kad tvoj sat stane prvo 20-ak puta ručno navi sat- na krunicu, a potom ga nosi nekoliko sati. Ako i pisle toga ne moze da izdrzi makar 24h ponesi ga u ovlasceni servis da ga provjere.

To sam radio, rucno ga navijem, nakon toga podesim datum i vreme i nosim, nekih 2,3 sata.Posle ga ne nosim po par dana i tako u krug.Testiracu ga jos malovpa cu videti.

Ako je sat nov, najpametnije ti je otići do ovlaštenog servisera, objasniti mu problem, i ako stvarno postoji on će ti svakako stručno riješiti i odgovorti na sva tvoja pitanja, dok smo ti mi ovdje na daljinu i odoka, otprilike kao vidoviti Milan

Prijatelju malo ti je 2-3 sata
Meni je iz prakse 2-3 sata bilo dovoljno da ga navije bar 12 do 18 sati, ovo govorim o novim satovima (ne o vintaž Omegi, kod nje je autonomija dosta manja), da bi ostvario maksimalnu rezervu, tu treba nošenja 7-9 sati. Čini mi se da mi se 7750 pokazao najnezahtevniji (manje nošenja i više rezerve, mada je na ovom mom Zenu rotor hiper aktivan i ogroma), na 2824 slično kao i NH35 Seikovom, dok je Monster baš zahtevao nošenje.

Kad je sat nov, posebno mehanički, valja ga nositi bar dva do tri meseca (po meni čak i 6) aktivno. Tek kad se razradi, legne, može se govoriti o performansama. 2-3 sata je stvarno malo, čak i da kažem štetno, u smislu bolje ga ne nositi, smanjuje razmak servisu, rekao bih...

Sat je poprilično kompliciran, više nego mi to mislimo. U njegovom radu dolazi do različitih utjecaja visoke temperature, niske temperature, prejakih udaraca, padova na tvrdu površinu, grešaka u montaži, cvikanaja dihtunga poklopca, tvornički suhog federa,... pa sve do iznimno jake "energije" različitog porijekla, pa u nekim slučajevima iznimno jake energije osobe koja ga nosi. Sve to uzrok je odstupanja u točnosti i odstupanja deklarisnog od strane proizvođača. Skupli satovi to kompenziraju kvalitetnim materijalima. Pogotovoje to problem automata, te zbog toga navijač slovi kao sat stabilnijeg rada

Back