Miyota predstavila novi automatski mehanizam Cal.9015

dragon

New member
Reaction score
36
Miyota je predstavila novi automatski mehanizam, koji bi, po svemu sudeći trebao da predstavlja konkurenciju ETA 2892 mehanizmu.

photo_main_img.png

Miyota Automatic Caliber 9015 specifikacije:

- ligne: 11-1/2
- thickness: 3.9mm
- 3 hands with date
- Beat Rate: 28,800 bph
- Jewel count: 24 jewels
- Automatic and hand winding

Zvaničan link

photo_thumb_01.png
photo_thumb_03.png
photo_thumb_05.png
photo_thumb_06.png
photo_thumb_08.png
photo_thumb_10.png

izvor vesti

Re: Miyota predstavila novi auto mehanizam Cal.9015

Na oko izgleda jako dobro i ima odličnu završnu obradu, još samo da praksa potvrdi kvalitet i pun pogodak.
Japanska imperija uzvraća udarac...

Pozdrav,
V.S.

Obzirom na poslovnu politiku prodaje mehanizama koju je najavila ETA nije bilo čudno da jedan od većih firmi sa proizvodnjom mehanizama krene u expanzju proizvodnje mehanike.Vladane ipak se ne slažem a Vama oko završne obrade, mislim na uljepšavanja mehanizma, poliranja te se nadam da će ponuditi i tu mogućnost ili u vlastitoj ponudi ili spec. firmi.Što se tiče kvalitete ne sumjam, premda mi je osobmo puno ljepše raditi servis na eti ili seiku nego na miyoti.također još jedan problem u konkurecciji miyote naspram ete je sami image

Malo da podignem temu...

Izgleda da se bliži trenutak kada će 9015 ugledati svetlost dana i kada će se konačno pojaviti satovi sa ovim novim Miyota mehanizmom. Ja sam se nekako nadao da će to biti na ovogodišnjem Baselworld-u, no to se nije desilo. U svakom slučaju, prilažem pdf fajlove ako nekog interesuju tehničke karakteristike i nacrt mehanizma. :)

View attachment 1618
View attachment 1620
View attachment 1619

Pozdrav

Back