Moj prvi sat...

MIKIPERLA71

New member
Hajde da se vratimo u mladost i detinjstvo i da pokusamo da se setimo naseg prvog sata u zivotu.Verujem da ce tu biti lepih i zanimljivih prica,dogadjanja i uspomena,prosto,da li se secamo sata koji nam je bio temelj ljubavi koja nas prati kroz ceo zivot?
Evo moj prvi sat je bio digitronac mislim da je bio Casio koji mi je otac doneo iz Nemacke kada sam bio jos u ranoj osnovnoj skoli.Trajao mi je koliko mi je i baterija trajala!

Prvi razred, tj pred polazak u prvi razrd

P1020789-1.jpg

07951_400_500_f9f9f9_imageswatermark.png_140_60_80_r_b_-10_-10_all_15_s_c1.jpg

nije bas ovaj primerak, ali veoma slican, slika je sa Neta. 1982. pocetak prvog razreda osnovne. Nema mnogo podataka o MBO nemackim satovima.

Pocetkom osamdesetih sam dobio ovakav:
TimexAuto.jpg
Timex Automatik

Mojoj sreci nije bilo kraja - em automatik em od proizvodjaca koji je tada proizvodio moju osnovnu alatku za programiranje (te davne '82.-'83. Timex je za Sir Clive Sinclaira proizvodio ZX Spectrum)!

Moj prvi sat bio je Luč Sovjetski dečiji sat, navijač. Bezveze je što ga nemam, mislim da su ga matori dali rođacima, još uvek se sećam kako izgleda, klasičan Sovjetski dizajn, tamno plava pozadina, brojevi na dvanaest, tri, šest i devet, datum, kožna narukvica, dosta ozbiljan obzirom da je u pitanju dečiji sat. Ovo sam napisao po sećanju, pretpostavimo da je tako nekako izgledao....

Ranih osamdesetih proslog veka farbali smo golfa jednom pilotu jata.Platio nam je sa dva Seiko 5 sata,moj je unisten devedesetih u ratnim zbivanjima a otac svoj nosi i dan danas samo je jednom bio na servisu!

Ja sam dobio u prvom razredu ПОБЕДА navijač sat od burazera od strica. To je bio moj prvi sat, sa kojim ,na žalost, stvarno ne znam šta se desilo. Ličio je na ovaj....

images.jpeg

...ubrzo (mislim 3ći razred) mi je ujak iz Kaira doneo Casio, koji je bio pravi lepotan. Ni njega nisam sačuvao. Ovako nekako je izgledao (slično po sećanju). Imao nekih 7 melodija... samo umesto ovih nota, moj je imao neke crticu koja je pokazivala dan u nedelji.

casio-melody-H105-1.jpg

Prvi sat sam dobio u sedmoj godini nakon odličnog uspeha u prvom razredu osnovne škole. Pošto potičem iz siromašne porodice nisam mogao da dobijem Casio sat sa kalkulatorom koji sam priželjkivao, već njegovu ne tako dobru kopiju, Levis sat sa kalkulatorom. Nažalost nemam nijednu sliku iz tog vremena sa tim satom, ali sam zato uspeo da nađem sliku tog sata na Internetu. Ovo je moja prva ljubav :) :

37d1237852300-casio-levis-calculator-watch.jpg

Eh, kako sam ga slatko nosio...

Da, da, imaš pravo, te daleke 1985. godine imati Casio je bila privilegija, a imati sat sa kalkulatorom u prvom razredu osnovne škole, kada većina dece nisu imala ni sam kalkulator, je bilo skoro nadrealno :adore:

Ja se svog prvog sata ne secam bas tacno, ali se secam nekoliko satova koje sam nosio u osnovnoj skoli. Znam da sam imao neki MBO metalni digitalac i kasnije neki Casio plasticni digitalac.
Secam se da sam iz fazona u skolu vucarao neku dzepnu Slavu (kojoj se gubi svaki trag), zatim sat-digitron, slican Vladanovom, ko zna koje marke. Od sestre sam na poklon dobio kvarcnog Seika koji odavno ne radi ali ga jos uvek imam.(Dole je njegova fotka) Jedno vreme sam nosio ocevog Omikrona koga sam unakazio prilikom ''testiranja'' jednog stita (bio sam zaludjen srednjim vekom i vitezovima). I njega jos uvek imam (moracu da ga sredim pa sta kosta da kosta).

Seiko krupan plan.jpg Seiko crop.jpg Omikron.jpg

Secate li se svog prvog sata?

Prvo bih se izvinio ako je tema vec postavljena.
Naime, Googlajuci naletim na slicite sata koga sam sa nekih 10-11 god. dobio od deke i bake na poklon (verovatno sto sam te godine naucio da "gledam na sat" :))
Moze se slobodno reci da mi je to ujedno i bio prvi rucni sat.

Secate li se vi svojih prvih satova?

Evo ga:

originalslika-RONIKA-SPORT-model-GOLF--18438361.jpgoriginalslika-RONIKA-SPORT-model-GOLF--18438365.jpgoriginalslika-RONIKA-SPORT-model-GOLF--18438369.jpg

Re: Secate li se svog prvog sata?

Ja se sjecam da je prvi sat koji sam dobio bio neki Swatch i to cak automatik, jer tacno se sjecam da sam po cijeli dan gledao kako se rotor okrece jer je sat bio skoro skeleton pa se sve kroz njega vidjelo. Kais je bio crno zuti, pola koza pola neko platno, ako ga nadjem dje po kuci postavicu slike, mada mislim da je on odavno zavrsio u smecu. Evo nasao sam sliku na netu mislim da je ovaj, ali nisam siguran
Swatch Generator Yellow  1.JPG

Last edited:
Back