Moji satovi - pugo

pugo

New member
Bio sam siguran da se nikada neću "upecati" na satove. A onda :blink: neki "kvrc". Od prvog i jedinog, koji sam nasledio od oca i dugo ga nosio (u mladosti) polako ali sigurno stara poslovica... nikad' ne reci nikad', se desila.
Pre nekoliko dana, jedan član foruma reče drugom članu početniku..."sad si gotov od ova dva sata kolekcija ce da naraste na 20"......i tu videh sebe.
Pa evo redom,
1.JPG Mojom rukom ispisani, meni, važni datumi pa ga zbog toga nisam čistio.

4.jpgTastov sat, koji je još uvek u odličnom stanju, obzirom da je mom unuku služio kao igračka (dala mu prababa). Na njemu je samo staklo zamenjeno. Tek ću ga dati na sredjivanje.

12.JPG Fosil.......poklon od drugara.

6.JPG pa Seiko............poklon od rodjenog brata,

15.jpg a za ovaj je "kriv" Baki (Backareli). Video sam ga na njegovoj ruci i rekao mu da bih voleo da imam takav. Na oko mi se dopao, i ne sluteći da ću ga videti na oglasu i.....tako je počela "zaraza". Kupim ga. I to baš njegov. Obeležen je (zagreban) na broju 30.

19.jpg Pa ovaj kupio.........NOV

21.jpg Onda ovaj.............NOV.............................i pitam se dokle?

Verovatno sam vas smorio pričom, ali eto smogao sam hrabrosti da priznam. UPECAO SAM SE.

Majistore Pugo , cesto dok sam gledao tvoje radove , sam se pitao koje satove imas:)Odlicna kolekcija:) I jos jedno moje zapazanje je da imas i tu srecu da odlicni modeli prolaze kroz tvoje ruke, tako da verujem da satitis samo narasta:)

Pugo,ja sam mislio da imaš samo dva sata.
Ovo je već kolekcija...i to dobra kolekcija.

Moram da priznam da mi je najsipatičniji Darwil(sa onim natpisima) ali i ostali su za :congrats:

Pugo,ja sam mislio da imaš samo dva sata.
Ovo je već kolekcija...i to dobra kolekcija.

Moram da priznam da mi je najsipatičniji Darwil(sa onim natpisima) ali i ostali su za :congrats:

Morao sam da odgovorim sa citatom.
Mnogi ljudi koji me kontaktiraju u vezi izrade kaiševa, obično počinju rečenicom.........."imam običan sat koji nije nešto vredan.." i odmah ih prekidam (možda neučtivo sa moje strane, ali u svakom slučaju dobronamerno) govoreći im da i najmanja sitnica može imati mnogo veću vrednost od finansijske.
Za mene ovaj "Darwil" ima NEPROCENJIVU vrednost iako mu je tržišna cena "mizerna".

Hvala Rus_PA.
Lepo reče Serb...."satitis narasta". Nisam više "anonimus-satoholikus".

Pugo cestitke na novim, a i starim satovima. Kad budes dosao u fazu da kupis novi sat, i odmah ides kod Puga da ti napravi kais, znaci da si nas sustigao sa zarazom! :)

Tacno tako Miki. Vec sam ga zvao :)
:) sto je najgore nisam ni video temu,mislio sam da je u vezi kaiseva...bravo majstore,i onaj pilot za koji si mi pricao u jednom dahu je odlican...:adore:

Last edited:
Kakvo kvalitetno pecanje :congrats: Lepa kolekcija koja bi trebalo da se prosiri sto pre.

pugo - sjajna kolekcija, svaka cast :adore::congrats:.

Nekako sam se nadao da ces ostati medju retkim "trezvenim" na forumu, ali avaj, podlegao si zarazi ;).

Moram priznati svaki sat nama drag vredan je za kolekciju :) Uzgred lepi satovi :) eto ni ja nisam znao da imate vise satova, mada znam da zbog posla satova kod vas uvek ima :D samo oni cekaju kajs :)

Gosn' Pugo, lepi satovi! :) Polako cete vi to popuniti uz nasu nesebicnu pomoc, kako je vec neko iznad mene napisao. :)

:D
e,pa, srecne ti rane junace !
htedoh reci kako je i red da malo ucestvujes a ne samo saucestvujes u dogadjanjima :D
neka je sa srecom a za ostalo ce sima malo da pomogne psihoterapijom oko te bolestine koja napadne ljude pa vire u satove :D

LP

:congrats::congrats::congrats:

postovani g-dine pugo, prsli ste ko lajsna. :flapper:

sad ide ovako : kupujem-prodajem,limundo, sense, e-bay, creationwatches i ko zna sta jos...
u tezim slucajevima pijace i sajmovi kolekcionara u raznim hotelima.

u svakom slucaju, bilo je samo pitanje vremena kad ce da se desi, kao i nama ostalima.

osim sto cestitam, morao bih odmah da uvedem jedno pravilo : kod puga nema preko reda,
za kais moras da cekas kao i svi ostali.

:lol:

dakle, bravo i dobrodosao u klub. :congrats:

prvi put vidim Stuhrling sat, cija je to proizvodnja i koji je mehanizam u njemu!?
i gde ste ga kupili?

Kupio sam ga jer mi se na oko dopao, a preko ovog sajta Stuhrling Original 129XL.3315K1 Mens Automatic Tuskegee Warhawk Stainless Steel Case, Crown, Case-Back and Rotor; Black Dial with Mint-Cream Logo and Text. Da ne bih izigravao mudraca i sam opisivao, evo kopije a i slike mehanizma (naravno nisam ga otvarao):

Chinese 22-jewel automatic.
The movement is a Caliber ST-90016,
which hacks and manual winds and runs at 21,600 bph.

1.jpg

Back