I ja sam se dugo zanimao na istu temu i jeftinije od Steina nisam našao, a da je novo naravno. Bilo je na ebay-u ponuda za oko 250-300 dolara ali to su polovni mehanizmi spakovani u Parnisova kućišta... Što se po meni ne isplati, jer nije neka razlika kada se uporedi sa Steinhartom znajući da se za razliku dobija i safirno staklo, nov mehanizam, garancija, bolja završna obrada, dosta kvalitetnija narukvica, bolja iluminacija itd... I ja bih rado voleo da saznam za nešto povoljnije...
Tourby ima zanimljive modele sa Unitasom (6497-6498) od 600e , pa na gore . E sad, koliko je to jeftino, nemam pojma, ali ne izgledaju loše. Nisam imao prilike da vidim (probam) ni jedan uživo, ali sam čitao neke komentare, da nisu loši uopšte...
Ja sam mislio da su Aristo i Loco povoljniji, ali ne...i ja bih voleo znati sta ima povoljnije.
Moram malo da se nasalim, na racun nekih drugih tema a i ne mozemo biti uvek ozbiljni najjeftiniji je Steinhart posto Seiko ne ubacuje Unitase..:lol:
Moram u off samo jednom, izvini Rus.
Meni, da se mnogo svidja pilot sa Unitasom, a da nemam para da ga kupim, uzeo bi ono kuciste na otto freu od 41mm, opasno izgleda i Parnisov cifer , i pokusao bi naci mehanizam. Ovo prvo dvoje bi izaslo 60tak evra.
Case diameter: 44 mm
Case height: 10.5 mm
Super Luminous dial and hands
2 Years Warranty
Sapphire Crystal on dial and case back
Swiss Made
Manual Wind Movement ETA Unitas 6497-1 with Côtes de Genève
Brown Leather Strap