Narucivanje preko sajta poljot24.de ili nekog drugog

Sasa064

New member
e ovako pogledao sam neke satove na ovom sajtu, cak i kontaktirao prodavca licno i deluje mi ok jer mi je lepo objasnio da sta je VAT i ostali porezi cak mi je predlozio da mogu nekako da platim manje 20% ako mi posalje nesto(ne znam sta)...
Sada ja vas pitam da li ste imali prilike da kupujete na ovom sajtu i kako ste prosli kod nas na carini:questionmark:
Ja sam mislio da ga zamolim da na posilci napise da je cena manja a da mu naravno palatim koliko kosta da bi mi na carini manje naplatili ili nasi carinici sami procenjuju robu?

Ja sam mislio da ga zamolim da na posilci napise da je cena manja a da mu naravno palatim koliko kosta da bi mi na carini manje naplatili ili nasi carinici sami procenjuju robu?

To ne može da škodi-ponekad i uspe!
Kao i za svaku drugu robu,carina se služi katalozima pri procenjivanju robe.Ako i nemaju katolog za konkretnu robu imaju internet pa mogu saznati realnu vrednost.
Dakle-svakako probaj ali budi spreman i da neće uspeti.

www.poljot24.de

Pozz sivim ljubiteljima ruskih satova!!!

Recite mi jeste li ikada narucivali satove preko nekih sajtova poput ovog u naslovi, kakva je procedura.
Ovaj sajt mi deluje kao jedan od sigurnijih, jer sam nekoliko puta slao mail doticnom vlasniku online prodavnice i on mi je uvek lepo i iscrpno odgovorio.
E sad ako bih ja porucio sat, on bi mi sigurno poslo neko od sluzbi za prevozenje robe(Fed ex, dhl i sl.), e to kad dodje na carinu sigurno se oporezuje, i nastavlja put do mene... ili kako vec to funkcionise.

Re: www.poljot24.de

Ja sam kupio Strelu kod Juliana.
Jedan od najboljih sellera, stvarno je za pohvalit nacin kako on radi posao.
Sve ti pise na njegovom sajtu, a za carinu i ostalo kako te zahvati... Ja se nikada nisam uspio izvuci od tih troskova,jednostavno sve pakete zaustavljaju kod nas. Mozda je kod tebe drugacije. Mislim da je slao DHL-om.

Re: www.poljot24.de

Julian Kampmann je prodavaca za kojeg možeš da budeš siguran da će ti poslati ono što si platio, da ti neće prodati franken sat ili kopiju i da će svaki sat pre slanja pregledati a o njegovoj profesionalnosti dovoljno govore brojna pozitivna iskustva širom sveta.

Carinu i ostale takse si, obzirom da uvoziš robu u Srbiju, obavezan da platiš a da li ćeš ih platiti ili ne zavisi isključivo od carinika koji će izvršiti pregled paketa. Pokušaj sa Kampmann-om da se dogovoriš da ti paket pošalje običnom poštom a ne FedEx-om ili DHL-om jer kod ovih kurirskih službi pored carine i poreza plaćaš i troškove špedicije koji često nisu mali.

Pozdrav

Back