Omega SMP quartz 41mm

HADzI DALIBOR

New member
Na zvaničnom Omega sajtu od skora nema SMP kvarc modela od 41mm. Od kvarc modela su ostali Aqua Terra i SMP od 36mm! Već se pisalo na forumu da Omega ide u viši cjenovni nivo,a izbacivanje iz ponude ovog modela je potvrda te politike! Iskreno,meni je žao zbog toga jer je ovaj model nešto najčvršće što su imali u ponudi(36mm je već ženska veličina- posebno za diver)!

Da budem iskren,nije mi jasno zasto su to uradili.Posoji mnogo ljudi koji su spremni da daju velike pare za vrhunski kvarc mehanizam iz mnogobrojnih razloga.
Ali ipak je Omega jedna od najvecih i najpoznatijih kuca,tako da im se moze...Ali mi i dalje nije jasno jer sam siguran da im je prodaja bila na dobrom nivou.

Nije ni meni! Trenutno postoji Breitling Colt 41i 44mm koji je skuplji za trećinu od SMP-a i Seiko Tuna koja se može samo preko neta kupiti i to je to što se tiče te klase i kvaliteta(barem mi ništa drugo ne pada na pamet)! Automatika te klase postoji gomila!

Jeste da automatski satovi imaju dusu i da su remek dela,ali satovi se prave da bi bili precizni,a to svakako jesu kvarcni satovi.
Taj Breitling bas i ne opravdava svoju cenu a Seiko Tuna nije po mom ukusu a ne,da budem iskren,ne bih smeo preko neta da dam toliki novac za Seiko Tunu,iako je vrhunski sat.
Dobro,i Casio Oceanus Manta je vrhunski kvarc.Steta sto ih nikad nisam video uzivo.
A inace,mislim da ce se Omega vrlo brzo pokajati zbog nove politike.

Ovo ce zvucati kao samoubjedjivanje ali sad je trenutak za kupovinu Longinesa jer znajuci Swatchovu trzisnu strategiju izguravanjem Omege na nivo konkurencije Rolexu (kao sto je nekada i bilo) automatski ce povuci za sobom podizanje trzisne pozicije drugom po velicini brendu koji imaju u ergeli...
I cinjenica da Longines z sezonu 12/13 nije izbacio nista novo (osim GMT Conquesta i jos jedne verzije ColumnWheel-a) ukazuje da se sprema pomjeranje u poziciju na kojoj je Omega do sada bila.

Ovo ce zvucati kao samoubjedjivanje ali sad je trenutak za kupovinu Longinesa jer znajuci Swatchovu trzisnu strategiju izguravanjem Omege na nivo konkurencije Rolexu (kao sto je nekada i bilo) automatski ce povuci za sobom podizanje trzisne pozicije drugom po velicini brendu koji imaju u ergeli...
I cinjenica da Longines z sezonu 12/13 nije izbacio nista novo (osim GMT Conquesta i jos jedne verzije ColumnWheel-a) ukazuje da se sprema pomjeranje u poziciju na kojoj je Omega do sada bila.

Mislim da si u pravu, bas jutros ja sa jaranom o ovome govorili.

@Zenith
Breitling je skuplji zato što ima veću wr i zato što hronometar. Manta se bez problema može porediti sa ova 3 brenda kada je u pitanju cijena i kvalitet izrade sata. Međutim,kada je u pitanju mehanizam, Manta je daleko ispod i tu je razlika u kvalitetu ogromna.

Back