Omega Speedmaster

Ivke1

New member
Nov sat model 310.30.42.50.01.002. Slučajno ugleda da ne vraća kazaljku od stoperice ne vraća tacno na 12 - sto mjeri sate. Razmišljam ako se kontroli podvukla ovako vidljiva greška šta li je sa ostatkom koji nije vidljiv. Ovakve stvari Omega sebi ne bi smjela dopuštati, pogotovo u ovom cijenovnom rangu.

BD8F1A28-87E8-41A5-9B23-F9B99EF09649.jpg

Koliko znam uzeo si sat povoljno, mozda je prodavac znao, znao i razlog tome pa je spustio cenu da ga proda.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Koliko znam uzeo si sat povoljno, mozda je prodavac znao, znao i razlog tome pa je spustio cenu da ga proda.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ma jok, nije zbog toga spustio cijenu. Kupovao sam kod njih već pa zbog toga.
Odnijet ću im da to srede ili novi da mi daju.

Malopre videh da je krajem prošle godine na jednom stranom forumu čovek izneo isti problem sa Speedmasterom, bukvalno ista kazaljka i na istom mestu. Doduše on je pored toga naveo da ima i probleme sa tačnošću štoperice i da bezel nije ujednačen sa brojčanikom. Ja ipak ne verujem da je to čest problem sa Speedmasterom i da ćeš to lako rešiti.

To nije tako redak propust i može se desiti svakom brendu. Kazaljka sklizne sa zupčanika a najviše puta je razlog olabavljen navoj. Iako su kazaljke danas na satovima zašarafljene pomoću robota sa potpuno identičnim stepenom navoja, desi se tu i tamo po koje odstupanje. Ne verujem, da je za to prodavač znao i do toga je moglo doći onog trenutka, kada si resetovao štoper.
Jedini problem je to, što je kod mehaničkih satova potrebna intervencija u mehanizam, dok se kod kvarčnih taj problem rešava preko glavne krunice.

Nebih baš volio da se sat koji sam toliko platio otvara zbog bilo kog razloga.
Ivke probaj da ga restartuješ 2-3 puta, možda se vrati kazaljka na nulu.
Druga je stvar što od prvog dana i nisi baš oduševljen satom...

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

To nije tako redak propust i može se desiti svakom brendu. Kazaljka sklizne sa zupčanika a najviše puta je razlog olabavljen navoj. Iako su kazaljke danas na satovima zašarafljene pomoću robota sa potpuno identičnim stepenom navoja, desi se tu i tamo po koje odstupanje. Ne verujem, da je za to prodavač znao i do toga je moglo doći onog trenutka, kada si resetovao štoper.
Jedini problem je to, što je kod mehaničkih satova potrebna intervencija u mehanizam, dok se kod kvarčnih taj problem rešava preko glavne krunice.

Nije fin osjećaj kad znaš da ti je nov sat otvaran. Ne znam da li će oni to da rade ili šalju u Omegu. Plus neću imati sat par dana.
pokusat ću tražiti drugi nov ili da kinesku nekakvu naknadu u vidu kožne narukvice itd.
Vidjet ćemo šta će biti.

Nebih baš volio da se sat koji sam toliko platio otvara zbog bilo kog razloga.
Ivke probaj da ga restartuješ 2-3 puta, možda se vrati kazaljka na nulu.
Druga je stvar što od prvog dana i nisi baš oduševljen satom...

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Iskren da budem kako je vrijeme prolazilo bio mi je sve draži. Ima mana, završna obrada nije bas na najvišem nivou i neke druge sitnice. Ovo budi sumnju kako su ostale stvari kontrolisali, ostavlja gorak ukus.

Ah, koji bedak. Meni se desilo nesto drugacije, ali podjednako neoprostivo na hamilton pandi. Nisam hteo da pristanem na to da cackaju i popravljaju novi sat, koliko god popravka bila trivijalna. Cekao sam dva meseca na novi :/ Znam koliko moze da ubije entuzijazam oko novog sata.

Postavio sam pitanje na jednom drugom forumu (Švedska).
Javilo mi se par ljudi i rekli da su imali isti problem.
Sat bude poslat nazad u omegu i vraćen za nekih 7-10 dana.
Jako su kruti i bukvalno im ne pada na pamet da priznaju na neki način. Nema šanse da se dobije nov sat.
Uglavnom svi su razočarani.
Jedan od momaka je napisao da zadnjih god dana omega ima problem jer se povećala proizvodnja i da zbog ne mogućnosti kontrole potkradaju im se ovakve greške sve vise i vise. Koliko je sad to stvarno istina pitanje.

Back