Oris Divers Titan Chronograph Mens Automatic Watch

Nikada nisam voleo da generalizujem, pa necu ni sada.
Sta znaci jaci brend? pravi skuplje satove, kvalitetnije, ima zvucnije ime...
Sve to nije toliko vazno, ono sto je bitno je da su to dobri i provereni ronilacki satovi, sa dobrim mehanizmom.

Pazi, zato i kazem da necu da generalizujem.
Uzmimo npr. Longines, oni imaju i losijih, imaju i satova istog kvaliteta, a imaju i mnogo boljih od tog konretnog modela.
Jel razumes sta hocu da kazem, uporedjivanje se vrsi realno samo prema konkretnim modelima, a ne prema celom brendu.

Fortis na primer ima sat sa svojim mehanizmom koji kosta skoro 20.000 evra sa perfektnom zavrsnom obradom, drugi brendovi iz Fortisove klase nemaju takvu perjanicu, a opet ja vise volim Longines i smatram ga respektabilnijim brendom jer mnogo vise vodi racuna o musterijama i postprodaji od Fortisa, nema egzaktnog odgovora na postavljeno pitanje, sto kaze rus, samo prema modelima

Po meni je samo Longines iznad kao brend. Fortis nije nikako. Ali to je moje misljenje. A kada su u pitanju konkretni model tu bi jedino Longines Admiral imao za nijansu bolju zavrsnu obradu. Inace jedan od najlepsih Oris-a.

Sat koji si izabrao je vrh,mozda bih jedino uzeo u razmtranje Fortis Marinemaster B-42,jer mi je za nijansu lepsi i jer mu je manji precnik:)

Back