Panerai Luminor GMT PAM 88

ugljesa

New member
Pozdrav svima.

Da li bi neko mogao da mi kaze vise o mehanizmu koji pokrece ovaj sat kao i o ceni novog i eventualno veoma dobro ocuvanog polovnog. Zanima mi i vase generalno misljenje o ovom konkretnom satu (znam da je o brendu Panerai uglavnom visoko)

Hvala lepo :)

pam088.jpg

untra ide eta valjaux 7750 (modifikovan jer ima gmt)...taj mehanizam je pouzdan i precizan ali nije nista specialno...nov bi trebalo da kosta oko 4-5 hiljada. ja sam misljenja da panerai treba kupiti iskljucivo sa svojim mehaniznom ili eventualno sa zenithovim...dati tolike novce da bi nosio 7750 i nije najpametnija investicija bar po meni..

Pam088 je prelep sat,razlikuje se od vecine ostalih Panerai-a i bas zato mi se mnogo svidja.
Da li je mana sto nema in house ili Zenith mehanizam?
Verovatno jeste ali kada je u pitanju mehanizam koji se nalazi u ovom satu on bas i nema puno veze za regularnim 7750,naime radi se o mehanizmu Panerai OP VIII koji izgleda stvarno prelepo a pre svega rec je o vrlo pouzdanom i zahvalnom mehanizmu koji skoro svaki casovnicar moze da sredi.
Da li sat vredi 4000 - 5000 eura - ne,nikako ali postoje polovni za vrlo lepe pare i kao sto rekoh ovaj bi bio u mom uzem izboru kada je Panerai u pitanju.

[off topic]
e sad to da li OP VIII i ETA 7750 imaju puno veze ili nemaju, to zahteva jednu duboku diskusiju i prisutnost nekog casovnicara...raspravljali smo o tome u temi o IWC-u 30110 (tako nesto, onaj sto ide u mark 16) i tome koliko je slican sa ETA 2892A2 pa smo zakljucili da je manje vise slican.

on topic

zahtevnost za in house mehanizmom se javlja kod zagrizenijih ljubitelja satova i posle vise godina pracenja desavanja u industriji satova...ako se coveku svidja pam88 i ako mu nije veliki a ima ga za solidnu lovu, zasto ga ne bi kupio? znaci mehanizam ce mu izdrazati 100 godina ako ga bude cuvao, sat kao sat je extra, o panerai-u sve najbolje, zasto da ga ne kupi...

Hvala svima!

E sad, nisam ga jos probao. Imam relativno tanak zglob, medjutim na njemu mi ovaj (44mm)
IW325401-iwc-pilots-watch-hand-wound-stainless-steel.jpg

stoji odlicno. Ovaj P Luminor bi trebalo da ima isti precnik (ispravite me ako gresim)... Jel mu ova zastita kod krunice daje mnogo na "budzosti"?

Ne daje mu puno na "budzosti" kako ti to kazes. :)
Napravljena je tako da ti uopste ne smeta tj. ne dodiruje ti zglob i ruku a vrlo dobro stiti krunicu.

još nisam naišao na raspravu o satu koji namjeravam kupiti, prelijep sat svakako ali ove rasprave o mehanizmu nakako ubijaju moju želju za posjedovanjem 088, i još jedna stvar mi se čini da mu cijena puno brže pada nego ostalim panerai modelima

Back