Par pitanja o Rolex satovima

Aleksandar12

New member
Imam par pitanja, ako može neko da mi odgovori?
Prvo? Koje godine je počeo da se proizvodi rolex cosmograph daytona 116523
Drugo ? Koji je najbolji i najsigurniji online sajt za kupovinu rolex satova u Americi
Treće ? Gde mogu naći tačne cene ( u Srbiji ili Nemačkoj ) svih novih modela rolex satova ?
Unapred hvala!

Re: Rolex Datejust-II

Cene su ti iste u Srbiji i Nemackoj,bar bi tako trebalo da bude. Moj ti je savet gde god da kupujes sat obavezno trazi popust i naravno ako kupujes preko sto je bolja opcija uzmi tax free i povrati oko 15% ali odmah da znas kada je Rolex u pitanju ako uspes da skines 20% od karaloske cene racunajuci i tax free na konju si. Sto se tice modela svi su odlicni a moj ti je savet da zaobidjes Explorera...
Pozdrav

Cene su ti iste u Srbiji i Nemackoj,bar bi tako trebalo da bude. Moj ti je savet gde god da kupujes sat obavezno trazi popust i naravno ako kupujes preko sto je bolja opcija uzmi tax free i povrati oko 15% ali odmah da znas kada je Rolex u pitanju ako uspes da skines 20% od karaloske cene racunajuci i tax free na konju si. Sto se tice modela svi su odlicni a moj ti je savet da zaobidjes Explorera...
Pozdrav
Obavezno negde u inostranstvu inace ja sam u Grckoj na Datejust II dobijao popust od 15% + tax free.
Inace mislim da ces gotovo svuda uspeti da dobijes vise od 20 posto sve zajedno sa tax free tacnije mislim da je standardno nekih 10-tak % + tak free ,kako se PDV krece preko 15 % ,mislim da mozes da ocekujes nekih 25 % najmanje ustede prilikom kupovine u inostranstvu.

Ja sam takodje prosle godine gledao cene Rolex-a. Cene su iste kod svih zvanicnih prodavaca, i tu je Rolex neumoljiv. E sada, popust u Nemackoj je max 10%, bar je tada bilo. Iste godine sam u Grckoj na Rodosu dobio 15% i to je bilo u puno pregovaranja. Povracaj poreza je dobra stvar, ali obicno i tu uzmu neku proviziju (oko 4%), tako da se ne dobije povracaj ukupnog PDV-a. Ali mislim da je to dobar dil u svakom slucaju. Sto se tice kupovine preko net-a, posebno sa nekih americkih sajtova, to ne bih preporucio nikada kada je Rolex u pitanju.

U pravu si kuciste jeste u zlati ,a narukvica je ostala kombinacija, nisam ga video do sad , treba se raspitati o tom kod Petrovica.

Ovo pitanje vjerovatno ne pripada ovoj temi ali nisam želio da otvaram novu. Imam rolex org sa računom gdje je kupljen ali ostale papire sam izgubio. Pitao sam u rolexu i oni ne izdaju nove sem potvrde da je sat org. Vidio sam da se prodaju kopije sa papirima , interesuje me da li postoji mogućnost da se naprave papiri na nekakav drugi način mimo rolexa. Ne mislim prodavati sat ali mi nekako ostala gorčina zbog izgubljenih papira. Ako neko ima nekakvu dobru ideju bio bih zahvalan. Odmah da se ogradim nije nikakva prevara ili tako nešto. Pozdrav članovima foruma.

Verujem da nemaš nameru da izvršiš neku prevaru ali gorčinu zbog izgubljenih papira sigurno neće sprati svest o tome da sada imaš lažne papire!

Ako sat prodaš se lažnim papirima onda (bez obzira na nameru) vršiš prevaru. Ako sat zadržavaš ,rolexova potvrda o originalnosti trebalo bi da te sasvim zadovolji.

Sat ne mislim prodavati a imam i slike mehanizma , račun , potvrdu. Ne radi se o tome da bih nešto dokazivao već osjećaj kad otvoriš kutiju od sata a u njoj nešto fali. Jednostavno nije kompletno.

Back