Pilotska Helvetia 30-ih

fotopetar

New member
Evo moje pilotske ljepotice!
Stara je ali je prekrasna i dobro se drži za svoje godine!Čak ima i družicu u malo lošijem stanju.
Evo pa uživajte u slikama mojih Helvetia

73191706.jpg

By fotopetar at 2011-12-09

65791296.jpg

25762953.jpg

83520726.jpg

Ovo je druga Helvetia isto moja koja joj za sada pravi društvo.Treba joj kazaljke iluminirat iako se dvoumim radi autentičnosti.I remen moram ovoj nabavit i bit će ko avion.

helvetiarunapilotska0.jpg

By fotopetar at 2011-03-23

Povijest ovih satova i nije mi baš previše poznata al bitno je da dolaze iz naših krajeva.Prva je podrijeklom iz Istre a druga iz Sarajeva,od gospodina koji ju je dobio u Jugo vojsci.
Satovi su doista očuvani i skroz funkcionalni lunete fino idu u krug a mehanizmi rade bez greške.

:ciao:

Meni se sviđa takva varijanta narukvice. :thumbup:
Predpostavljam da je udobna jer nama dodira metala na kožu.

Hvala svima,satovi uživo još su puno ljepši,zadivljuju,zato svi koji imate nešto slično ako ne želite sami oživjet sat riješite ga nekom tko to voli i tko mu bude vratio onaj stari duh.
Što se tiče remena on doista daje život ovom satu al slični remeni daju se nabavit i za satove koji se svaki dan nose i vjerujte dat će vašem satu potpuno novi duh.
:thumbup:

Evo upravo ovih dana postadoh vlasnik i pilotke kožne jakne američke tako da sad Helvetie mogu u stilu ić u šetnju.

A ja jedva čekam da zahladi pa da se ubacim u jaknu.
Još veća radost je sad ta što sam u pokušaju nabavke pilot Longinesa napravljenog za američku vojsku,jedan od boljih satova Longinesa,ima centralnu sekundarku i dvije krunice,jedna na tri sata druga na jedinici i ona zaustavlja sekundarku.Stvarno se nadam da će me sreća poslužit i da će i taj specijalac uskoro bit moj.

Back