Po čemu podešavate tačno vreme ( atomsko vreme ), na svom satu?

Firma ima ntp server , pa se ja onda lepo telnetujem na ruter i dobijem tacno vreme u hiljaditinku sekunde :)))
znam da zvuci smesno, ali mi je to najlakse...
Kada malo pomislim, to mu dodje malo i kao zloupotreba, ali sta cu, jednostavno mi to nekako nacistije resenje :)
poz

Ja sam na internetu nasao mali programcic koji podesava vreme na racunaru po atomskom casovniku (naravno preko interneta).

Ja sam na internetu nasao mali programcic koji podesava vreme na racunaru po atomskom casovniku (naravno preko interneta).

Svi windows operativni sistemi koje sam koristio imaju opciju "Automatically synchronize with internet time server" koja se dobija kada se dvoklikne na sat u donjem desnom uglu ekrana. Ne znam za linukse, verovatno i tamo ima.

Pre recimo dok sam isao u skolu po skolskom satu... jer bilo je vazno znati kad ce da zvoni :D. E sad podesavam staromodno ko dekare po satu na tv-u, dnevnik, pink i slicno

Još jedan world clock po kojem možete da podešavate vreme, sa opcijama odabira vremenskih zona i gomilom dodatnih informacija, kako korisnih tako i beskorisnih! :D

Pozdrav

I sta smo zakljucili? Ima mnogo mogucnosti za podesavanje tacnog vremena. I sve daju razlicita vremena! Sta smo rekli, koja opcija daje tacno vreme?
Pozdrav svima

Imam na kompu neki programčić koji sinkronizira vrijeme na pcju sa nekim NISTovim NTP serverom (čuči mi u treju pa se svakih sat vremena sinkronizira ako sam na netu), onda po PCju naštimam ručni sat.

Inače ručni sat "gurnem naprijed" za 10 sekundi :)

Neznam zašto, ali tako radim već godinama.

I sta smo zakljucili? Ima mnogo mogucnosti za podesavanje tacnog vremena. I sve daju razlicita vremena! Sta smo rekli, koja opcija daje tacno vreme?
Pozdrav svima

Nisam baš najbolje razumeo, kako to misliš da ima mnogo mogućnosti za podešavanje tačnog vremena al da sve daju različita vremena??

Pozdrav

Nisam baš najbolje razumeo, kako to misliš da ima mnogo mogućnosti za podešavanje tačnog vremena al da sve daju različita vremena??

Pozdrav

Mislim da je mislio da vreme sa RTS 1 kada pocinje dnevnik nije isto kao recimo vreme sa broja 95, ili vreme sa Atom time, ili preko radio kontrol sistema. To i mene interesuje, gde imate tacno vreme? Verovatno je to atom time, a recimo google sajt ima razlicito vreme..

Po teletextu RTS 1, nije bi bitno da je sat tačan u sekund, uostalom svi satovi u kući, oni zidni npr. i ne pokazuju sekunde, ali mi je bitno da svi pokazuju, bar približno isto vreme, a kad pogledamo, osim satova, tu su mobilni telefoni, fiksni telefoni sa satom, sat u automobilu, sat na digitronu... Sve u svemu najmanje 10-20 satova u prosečnoj porodici, pod uslovom da u satove ubrajamo i mobilne telefone i sve drugo što sam navela i da svaki član porodice ima samo po jedan sat.
Uskoro se "pomera vreme", pa će biti podešavanja :confused::D.

Konacno tacno vreme mozete videti u novom delu naseg portala:

Atomsko vreme.jpg

Tako, da kada su satovi u pitanju postoji samo jedno mesto na Internetu za sve informacije pa i one o tacnom vremenu, a to je portal Svet Satova :thumbsup: (auu, kakva reklama :D )

Back