Poljot Aviator sat

WlayCo

New member
Elem,
moj Citizen se jos nije ni posteno iznosao a vec planiram iducu kupovinu. Znam da ce to malo da potraje , dok objasnim lepsoj polovini da je to pametna investicija i da mi jos jedan sat zaista treba (uvek ima jos jedan), ali bolje na vreme da pocnem da razmisljam na tu temu.

Ne zelim puno novca da potrosim a zapao mi je za oko jedan fini sat koji bi mi pasovao za odelce :)

U pitanju je ovaj Poljot Aviator 3105/6973645
A-3105_6973645b.jpg

E sad, molio bih nekoga da mi napise nesto vise o ovom modelu i da mi date Vasa misljenja o mehanickim satovima, o ovom Poljot 3105 movement-u i sl.

Hvala unapred!
Vladan
pencil.png

Ahahha kad sam video ovu temu nisam mogao da verujem, pre nego sto sam poceo da razmisljam o nighthawk-u bas sam bio zagrejan za ovaj sat, ali posto sam samo par meseci pre toga uzeo jedan Orient koji ide uz odelce, a ipak ima sportsku notu, to me je odvuklo da citizen prevagne i ostatak price znas uzeo sam isti sat koji i ti posedujes.

Inace jedan od clanova u svojoj kolekciji ima skoro indentican sat mislim da je samo u nijansama razlika ( Johny je u pitanju ) tako da on moze da ti nesto opsirnije kaze o njemu, ja sam sat video i potpuno sam odusevljen inace jako veliki sat i bas lepo stoji na ruci, i kako Johny kaze sat mu otstupa oko minut na mesec dana sto je za svaku pohvalu. Pravi muski sat.

Inace ovo za lepsu polovinu, te u potpunosti razumem moja je htela da se slogira kada je cula da cu opet da kupim sat hihihih, a pomenuti Johny ( inace brat moje devojke hahahahah ) ima istih problema, verujem da 90% pri(zenjenih) muskaraca na ovom forumu ima istih problema sta cemo mi kada jednostavno ne mozemo da im odolimo ( mislim na njih, satove ahahahahha )...:beer:

Znaci nisam jedini koji farba zenu pre kupovine svakog sata. Mada videcete devojke vam to kasnije pocnu da tolerisu, osim ako se sat ne zove: Jelena, Dragana, Ivana.. ;)

Zaboravih da kazem, Poljot Aviator sam nedavno gledao u Bec-u, sat izgleda jako lepo, sa odlicnom zavrsnom obradom. Ako se ne varam cena mu je bila 349e, i mehanizam je na navijanje. Za toliko para se dobija ok mehanizam sa odlicnom zavrsnom obradom, i estetski je meni prelep. Poz

[edit by dragon: Postoji opcija "Izmeni poruku" pa bih te zamolio da je koristiš ukoliko je to moguće. Nema potrebe za postavljanjem dve uzastopne poruke u vremenskom intervalu kraćem od 10 minuta.]

Last edited by a moderator:
Poljot 3105 je mehanički mehanizam na manuelno navijanje. On je jednostavnija verzija 3133 hrononograf mehanizma. Visina je 5,05mm,posjeduje 17 rubina,21600vph,rezerva snage je 42h,dozvoljeno odstupanje je -20 da +40 s/dan(može on biti mnogo precizniji-dotjeraju to sajdžije). Izdržljiv i jak mehanizam tako da mislim da sa njim ne bi trebao imati problema! Inače,ovaj sat je bombonica!!!

Hvala puno za info. Rezerva od 42h deluje prihvatljivo. Rucno navijanje, prava stvar... U Srbijici verovatno nema gde da se nadje?

Imam taj sat-tacnije Aviator 45mm,sa tim mehanizmom koji osim datuma ima i pokazivac dana i noci.Odlican sat,skup je ali zadovoljan sam.Volim cirilicne oznake,jos u Kanadi gdje zivim:)Nisam bas dobar sa slobodnim vremenom,pa nemam vremena za detaljnije predstavljanje.

Stvarno je lep sat! Mada bih ja licno u ovoj kategoriji pre isao na neku od nemackih marki (Laco, Stowa, Steinhart, Archimede...)

[OT]
Vidim da kod Vitanova imaju meni omiljenu Strelu! Fenomenalan sat, doduse malo skuplji :(
[/OT]

Stvarno je lep sat! Mada bih ja licno u ovoj kategoriji pre isao na neku od nemackih marki (Laco, Stowa, Steinhart, Archimede...)

Zaista su satovi preskupi! Kada bi kupovao u Rusiji imao bi nešto nižu cenu koja je zaista prihvatljiva za satove Ruskih proizvođača.
Ovako bi imao u svakom slučaju nešto interesantije po izgledu i kvalitetu za svotu novca koje traže u Vitanovu.
E sada, da li je neko video ruske satove kod pomenutog distributera? Ja nisam! Stanje na lageru piše po porudzbini, dakle naručiš i čekaš ih pola godine, a odvojiš pozamašnu svotu novca kako bi uplatio kaparu, već viđeno.

Postoji malo brža varijanta kod Makedonaca koji su njihovi serviseri i zastupnici.

Ovaj put mora da bude Ruski sat i da lepo i na njemu pise " Сделано в Руссии " :)

@Angel: Zanimljivo za Makedonce, videcu sta mogu da uradim po tom pitanju...

Odlicno, posalji mi kontakt na PM. Hvala ti puno.
Inace , Berkut izgleda odlicno, i posebno mi se svidja sto nema standardne brojeve od 1 do 12 :) + pravi Berkut na pozadini...bas fino :)
Za ovaj put sam se odlucio da to bude jednostavan dizajn ali ko zna , mozda i Berkut nekad sleti u moje dvoriste :)

Makedonci neće biti ništa jeftiniji.
Imali su nešto slično tvom satu, pogledaj i sam. Ali svaki dogovor će ispoštovati!

Ja jos uvek cekam da mi supruga odobri kupovinu :( a u medjuvremenu se zaljubih jos vise... Uh...

View attachment 4050

WlayCo, sad je lomi, pred Ng i Bozic, 'vataj na sentimentalnost i tako to... sad il' nikad :) Moja je konacno popustila pre par dana, pa cekam da mi stigne novi ljubimac! :)
Inace, nisam neko vreme gledao te ruske hronografe, i sad mal' se ne slogirah kad sam video koliko je novih modela, a ova tvoja buduca strela je stvarno fenomenalna, sa legendarnim mehanizmom! Nadam se da ces uskoro postati njen ponosni vlasnik!

Re: Reklame za satove - pitanje

nego, sad stvarno, sta bi sa strelom, je l' supruga popustila malo? :)

Last edited by a moderator:
Back