Pomoc- koji seiko kupiti

Sasa357

New member
Pozdrav celom forumu satova. :)

Do sada nisam nosio sat pa trenutno ni sam nisam siguran koji bi tacno, iz prica prodavaca
u nekoj nizoj ceni preporuce mi Seiko.
Sad se razmisljam od ovih par modela koji vredi te pare:

https://www.satoviberic.rs/proizvod/124444/ssb271p1-seiko-chronograph-muski-rucni-sat
https://www.satoviberic.rs/proizvod/124503/ssb277p1-seiko-chronograph-muski-rucni-sat
Ili ovaj u crnoj boji
https://www.satoviberic.rs/proizvod/124503/ssb277p1-seiko-chronograph-muski-rucni-sat

Prvi sam video uzivo a druga dva nisam.
Jel ima neko ove modele, neki utisci o njima?
(mozda neka druga marka slican model)
Hvala unapred na odgovorima.

Hvala na pozdravima Saša i dobro nam došao.

Sajt je provereno dobar, brojni primeri su navedeni ovde na forumu (samo sam ja imao tri kupovine)

Izbegavaj u crnoj boji (PVD), jer kad se izgrebe izgleda ruzno i nema mu pomoci.
Odličan savet kolege :thumbup:

Ja bih dodao i to da pošto bi kupovinom preko Creation-a uštedeo možeš da pogledaš i skuplje modele (čitaj mehaničke ;) )
hm i mnogo je isplativije uzeti sat sa čeličnom narukvicom, pa dokupiti kožni remen ako ima potrebe ()

Ja bih isao na prvi sa linka i porucio sa creationwatches.

Treci, par postova nize, izgleda prelepo, ali mislim da je cena malo jaca.

Ako se odlučiš da poručiš sa creationwatches imaš u gornjrm levom uglu nekoliko akcija tipa
Cyber Monday deals Week (15 %) i Clearance Sale (15) pa među ponuđenim satovima možeš pronaći svašta, a na ponuđenu cenu ide još 15 % niže . Ti već otprilike znaš šta želiš samo obrati pažnju na veličinu sata i to je to ....sretna kupovina!

Isto za creationwatches - ako zelis da povecas sansu da te ne oporezuju odaberi free shipping. Bez kutije.

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

Znaci free shipping a oni sami salju bez kutije ili i ja treba negde da naglasim?
Nasao sam i one kupone, trenutno je na onaj prvi 5% popusta, sacekacu jos par dana da odem i uzivo pogledam jos
neki model pa narucujem sa creation sajta.
Hvala na pomoci.
(ako vidite neki slican zanimljiv model dajte link)

Sami salju bez kutije, kutija se doplacuje. Ali je obicno selektovan dhl koji se placa, moras da odaberes free shiping.

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

Sto vise gledam sve sam ne odlucniji. :)

View attachment 140196

Kad postaviš Samuraja ovde na forumu, nemože a da ne dobiješ pozitivan komentar :drool:

poceo sam da trazim automatica sa metalnom narukvicom

Tako to obično bude, dođeš ovde kod nas i što više čitaš postove satofila, pre ili kasnije završiš sa pravom "čukom" na ruci..

https://www.satoviberic.rs/proizvod/128348/ssa371j1-seiko-premier-automatic-muski-rucni-sat
Noviji sat izgleda, još ga nema ni na jednom sajtu sa diskontnim cenama...

E bas tako, sto sam vise procitao to sam vise gledao automatike i metal.
Neki lepsi satovi nisu ni na creationu bas na popustu, tj mali im je popust, uzeo bi nesto 200-300e
a sve sto mi se svidelo je puno skuplje. Trazim dalje. :)

Sasa357 dobro došao na forum.

Pogledaj i Orient satove, Mako i Ray. Maka imaš i na forumskoj berzi.

Što se Seika tiče od automatika na metalnoj narukvici imaš SKX007 na KP i kod Sense za 30-tak hiljada Seiko SKX007K2 .
U budžet ti ulazi i Monster na gumi (imaš ih na KP i na forumskoj berzi). Kasnije za 50-tak evra možeš dokupiti neki "mesh".

Last edited:
Nisam stigao da odem licno pa je supruga svratila i slikala ovaj:
2018_12_03_13_59_IMG_6283.JPG

Trenutno mi se ovaj bas svidja al cena za sada ne pa cu malo pricekati da ga vidim uzivo i mozda se pojavi na creation. (mozda se budzet malo i poveca ako mi se bas svidi sat)
Neznam po karakteristikama jel vredi ovaj sat tih para?

Last edited:
Seika sam odabrao zbog kvaliteta pa sam onda sa 200e otisao na 600. :D
Lep mi je ovaj zadnji al bi morao uzivo da ga vidim pre kupovine.
s-l1600.jpg2018_12_03_13_59_IMG_6283.JPG
Dosta su slicni ovi modeli, nekako drugacije deluju na slikama i uzivo.
Orient satova nema kod nas?
Velicinu sata nisam do sada gledao tj neznam koja bi mi vise odgovarala u svakodnevnom nosenju,
verovatno veci sat moze vise da smeta. (ovaj gore je na supruzinoj ruci slikan).
Znaci orient je u kvalitetu seika i nema greske u njegovoj kupovini a jeftiniji je.
Hvala na komentarima i pomaganju u odabiru sata. :)

Ne postoji zastupnik Orient satova za Srbiju. Mogu se naci na KP. Prodavci ih nabavljaju u Madjarskoj gde postoji uvoznik Orienta. Ponekad se pojave i na forumskim oglasima.
Satovi su im kvalitetni. U principu ista filozofija je kod svih japanskih proizvodjaca satova, dobijes vise nego sto si platio.
Inace, Orient je u vlasnistvu Seika.

Stigao sam danas da pogledam uzivo Seika i odusevio sam se:
2018_12_08_18_49_IMG_6325.jpg
2018_12_08_18_51_IMG_6328.jpg
2018_12_08_18_56_IMG_6338.jpg
Beli mi je uzivo jos lepsi od crnog.
Sta Vi kazete koji je lepsi? :)

Back