Pomoć oko izbora Citizen Navihawk sata ? Hvala !

josip991

New member
Poštovani članovi ovog korisnog foruma molio bih Vas da mi pomognete u kupovini mog sljedećeg ljubimca. Model koji mi se svida i koji ima sve karakteristike koje tražim od sata je Navihawk Ciizen, oko $400, taman u okvirima gornje granice novca koje bih potrošio na novi sat. Ovaj zadnji sa kožnim remenom od krokodilske kože je neki special edition Citizen koji košta oko $470, a jako je sličan modelu Navihawka. Poredao sam ih onako kako se meni najviše svidaju, s time da ovaj prvi ima na sebi zaštitne prozirne folije, bez njih izgleda još ljepše. Inače kod ovoga sata mi odgovara skoro pa sve, osim što ima malo prenatrpan cifer za moj ukus, a i ovaj digitalni displey jako teško očitavam sa bliske udaljenosti, tj. da bih očitao displey moram pritisnuti pucu tj. dugme koje se nalazi sa strane sata. Što mislite o modelu Navihawka i koji Vam je model najljepši od ova tri ?
Broj 1 - najljepši i nekako po mom ukusu najbolji ide na odijelo. Sat planiram nositi na odijelo, ali i na sportsku robu u slobodno vrijeme
d6ab445020a8ab2dce03223113a9c465.jpg

Broj 2 - jako mi je lijep, ali zbog boje mi nekako ne paše uz svijetlo odijelo u kojemu radim.
38e3df8c9ae287c1053f7bab1f382f83.jpg

Broj 3- sat mi izgleda ok, ali nikako da se naviknem na ovu žutu boju. Nekako mi izgleda previše mladenački sa tom žutom bojom
ec553576f951bb7f3a4c653459993512.jpg

Broj 4- ovaj po meni ide samo na odijelo, ne bih ga mogao nositi na sportsku robu. Ne svida mi se pretjerano ni zlatna boja
35731e37f98fa82d6175316dae8ef62f.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jedan savet. Nema potrebe da otvaras vec trecu temu o kupovini sata u kojoj imas iste ili slicne nedoumice i ista ili slicna pitanja. To cini forum izuzetno necitkim. Sve tvoje nedoumice mogao si sazeti u jednu temu. Ovako izgleda da nema kraja.

Druga stvar, slicnije satove nisi mogao izabrati. Mislim da ti je to vec negde receno ali i ako nije sada cu ti reci - ne kupuj sat na osnovu toga sto je neko rekao meni se taj sat svidja ili mi se ne svidja. Dovoljno si odrastao da znas sta ti se svidja. Pitanja o teh.karakteristikama i kvalitetu su nesto dugo.
Srecno.

@skydrummer- prva tema je zatvorena, tj. kupio sam sat, Citizen Nighthawk. Istina je da sam u drugoj temi pitao isto, ali mislim da naziv teme nije dovoljno precizan, tj. neće privući ljude da je otvore, pa samim time i da mi odgovore, tj. pomognu. A ne mislim da otvaranjem treće teme nešto strašno škodim čitljivosti ovog foruma , već upravo suprotno, mislim da naslov teme savršeno dobro predstavlja samu temu, a time čini ovaj forum čitkivijim. Pa eto, zanima me što ljudi misle o tome satu, ne mislim na osnovi toga mijenjat svoje mišljenje . U čemu je tu problem? Da li je smisao foruma diskusija i razmjenjivanje mišljenja ili ne ?

@Sin.er - Hvala ! Nekako teško mi se naviknuti na ovu žutu boju

Last edited:
Pokušaću ponovo.

Na tvoje pitanje: U čemu je problem? odgovor je u postavljanju istih ili vrlo sličnih pitanja čak i ponavljanja potpuno istih pitanja kao recimo (http://www.svetsatova.com/forum/f117/kako-odabrati-najbolji-sat-za-sebe-i-svoj-karakter-12109.html ) . Budi malo strpljiv, pa ćeš dobiti odgovor. Postavio si pitanje u tri ujutru po našem vremenu naravno niko nije odgovorio i danas ujutru otvaraš novu temu sa istim pitanjem. Malo se strpi pa i ako niko ne odgovori onda u istoj temi postavi ponovo pitanje npr: Može pomoć i sl.

Na tvoje pitanje: Da li je smisao foruma diskusija i razmjenjivanje mišljenja ili ne ?, odgovor je, da naravno da jeste i u skladu sa tim dobio si desetine odgovora , između ostalog i od mene, na razna pitanja koja si postavio pri čemu su neka pitanja vrlo slična.

Nisam rekao da nešto strašno škodiš čitljivosti foruma (trebao sam napisati preglednosti) ali da, definitivno postavljanjem istih ili sličnih pitanja o istim ili vrlo sličnim satovima u par tema ne doprinosiš preglednosti foruma.

Želim ti da pronađeš sat kakav tražiš. Srećno.

Last edited:
Taj sat i odelo nema veze sa zivotom, me razumem ni smiso postojanja ove teme kad vec slicne postoje.

Last edited:
Zasto?

(Ajde dobro...ja nosim Gshock na odijelo i zlatni Omikron na trenirku...pa...ono...nisam mjerodavan)

sent from my LV using Gucci

Kao "domaci" Rolex na trenerku :).

Pa covek je bio u odelu, nece valjda da ode da se presvuce i dodje u farmericama i majci da proba sat koji se nosi uz farmerice i majicu.

Kako lijep forum, kako li se lijepo brišu postovi neistomišljenika, svaka čast!
Evo blizu sam Sjeverne koreje, preporučit cu Vas lokalnim ljudima !
Ode moj acc delete, hvala svima što su mi pomogli u savjetima !

Kako lijep forum, kako li se lijepo brišu postovi neistomišljenika, svaka čast!
Evo blizu sam Sjeverne koreje, preporučit cu Vas lokalnim ljudima !
Ode moj acc delete, hvala svima što su mi pomogli u savjetima !

Josipe, opusti se, čoveče. Kakvi neistomišljenici? Dobio si gomilu odgovora na pitanja koja si postavio, sky ti je samo dao prijateljski savet oko upotrebe foruma. Nema razloga za ovakve reakcije, samo polako i sve će biti u redu.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Evo me opet, malo sam se odljutio, ajmo dalje
Našao sam super sat, Tissot, prs516, ali problem je što je $950 , ne dam sada te novce za sat, ali tko zna, možda u budućnosti ... Zahvaljujući Vama sada sam shvatio što je sat za odijelo, a ponajviše zbog Stojanovog komentara . I eto, odustao sam od Navihawka jer neću dobiti ono što želim, a to je sat koji ide lijepo na odijelo . Ozbiljno sam počeo razmišljati o Visodateu, crnom , ali prpa me je malo da mi taj sat ne izgleda premali na mojoj ruci . Što mislite vrijedi li ovaj Tissot $950 ? Da li mi je Visodate premal na mojoj ruci ? Da li je cijena od $560 ok za Visodate ? Hvala!
3f12f69771b03e2ae7ddfd2a8af6f319.jpg
0cf726f06da254041db02ca532f2db3c.jpg
4f1aea8c1fe042cf59e0f07ed6ffdce8.jpg
74e6857912cd6c399058aacd38edf918.jpg

Malo koga zanima što si se ti odljutio.
Ja sam obrisao tvoj post u kome si se bezobrazno obraćao našem VIP članu i na najgori način komentarisao naš Forum.

Tvoja poslednja rečenica u obrisanom postu je glasila-
''Izgleda da ću ovdje dobiti više odgovora i "juhe" od dežurnih policajaca nego korisnih savjeta, zato ću čim postam ovaj reply u tražilicu ukucat : watch forum, hvala Bogu engleski pišem i govorim fluent, siguran sam da ima tonu foruma na engleskom jeziku što se tiče satova .
To je to, over and out od Josipa. Cheers !''

Sada tek vidim da si taj potez brisanja uporedio sa politikom Severne Koreje.
Dragi Josipe
Vidimo se za jedno tri meseca.
Pozdrav.

Last edited:
Pricitao sam taj post to vece tj. tu noc. Oko 2, 3h ujutru. Izmedju ostalog "kobasicarski savjeti, postovi, prijedlozi..." tako nesto je pisalo. Ruzno malo, ipak ovdje trebamo se druziti, razmijenjivati misljenja, pa i ako bude neki sukob misljenja da rijesavamo to poput normalnih ljudi, a ne nazivati kojekakvim "kobasicarskim" izrazima i sl. Ali to je opet moje subjektivno misljenje.

Mislim da nije potrebno više komentarisati, moderator je uradio ono što je trebao da uradi i to je to.
Nije ovaj forum od juče i poprilična količina vremena i truda je uložena od svih članova na čelu sa administratorima koje ovaj naš prostor za druženje i košta, da bi se dozvolilo da primitivna komunikacija pusti koren. Ovo je sigurno jedan od najkulturnijih foruma, horoloških ili nehoroloških. Kada kažem najkulturnijih foruma mislim i na komunikaciju, uvažavanje, poprilično odsustvo ljubomore, snobizma i sl.
Bitnu ulogu imaju i moderatori.

Mali ali odabran tim.
Card_OwlGrid copy_0.jpg

Tim koji zna da balansira.
9ukDfhU.jpg

Sagleda stvari iz više uglova.
article-owl-0418.jpg

Nekada zna i glava da zaboli od pročitanog.
9L0N70U.jpg

Od pročitanog se nekada mogu dobiti i tikovi.
bc7253a22256f072d0db5eb6fb811926.jpg

Obučeni su da rade i u naelektrisanoj atmosferi.
5a270234-3c79-11e1-af18-7ec0de5907e2_UUIDkd-owl16d.jpg

Odlikuje ih tolerantnost.
8NxJ3.jpg

Znaju da trpe šalu na svoj račun.
KD6sPPI.jpg

Tu su i kada mislite da nisu tu.
portrait-of-an-eastern-screech-owl.jpg

Možda im je nekada svega dosta, mada sumnjam ipak smo mi dobar forum.
animaux-en-folie.jpg

Nekada jednostavno treba reći, ok sada je dosta.Ovo ne može proći.
PPJlA69.jpg

Tada reaguju munjevito.
HQwXUMb.jpgvhw8O6B.jpg

I sve gotovo za par sekundi.
Tuu-7s8yZjZ3TskWqhHOzjpTHatjoB2Rt9ogiz_mklo.jpg

Zato znajte, moderatorski tim Sveta satova je uvek na straži.
27c16b12c5f7bb85a5160f195132f913.jpg

Čak i noću.
635803460104290311984703877_Night-Owl.imgopt1000x70.jpg

Last edited:
Back