Pomoc oko izbora sata...

Baki

New member
Cao svima... :)
Ljubitelj sam satova i do sada nisam imao neki bolji sat te sam resio da trazim kao rodjendanski poklon neki sat od roditelja..:P
Jedinac pa jos musko dobih priliku da dobijem sat.
Iinteresuje me sta vi mislite od "Time Force" satovim konkretno ovom modelu i da li je moguce ga nabaviti kod nas TIME FORCE - Ultimate Concept Watches & Jewels.
Isto tako me interesuje sta mislite o replikama satovima Jer mi je zapao za oko Replika Rolex Daytone.. Mada Orginal je Orginal, ipak me vase misljenje iteresuje..
Voleo bih takodje vase preporuke za neki sat. :)

Time Force je modna marka koja je relativno mlada i nema izgrađenu reputaciju.
Za te pare bih ti predložio da potražiš nešto među proverenim proizvođačima-Casio,Seiko,Festina...
O kopijama nam je mišljenje takvo da je pravilnikom foruma zabranjena diskusija o njima.
Što reče jedan član-''Lažni satovi za lažne ljude''
Kopiju nemoj kupiti nikada!

Onda bi stvarno bilo lepo da mi predlozite neki model u ovom slucaju Seiko... :) Iskreno nemam prestavu ni cene kako se krecu za satove...

Onda kupuj ;). Tachymeter služi da približno izmeriš brzinu kretanja nekog vozila . Pretpostavka je da rastojanje koje vozilo treba da pređe iznosi 1 km i da se ne kreće sporije od 60 km/ h pošto je to minimum na skali. Dakle kada vozilo startuje ti startuješ štopericu. Kada vozilo pređe 1 km , zaustaviš štopericu. Ako se sekundara štoperice zaustavila na recimo 20 sekundi to znači da se vozilo kretalo brzinom od 180 km na sat itd. Interesantan dodatak, u praksi ga malo ko koristi ali je interesantan.
Dodao bih samo da ti je model Seiko SNDD05 znato čitkiji zbog boje brojčanika.

Last edited:
Možda bi čovek voleo da vidi uživo sat, pre nego što ga kupi. Ili barem neki model iz iste serije, da "opipa" o čemu se radi. Ako si iz Beograda ili okoline, Sense ima prodavnicu u Merkatoru. Seiko satove imaš i u Zlatarni Celje u Ušću, kao i u Vitanovu (Vasina). Ovo su prodavnice koje znam "iz glave", sigurno ima još koja. Generalno, Sense (satovi-online) ima najpovoljnije cene.

Svakako bih hteo prvo da vidim sat uzivo pre nego sto ga kupim...:) Ja sam na pola puta izmedju KG-a i BG-a, posto nisam video neke prodavnice u Kragujevcu moracu do Beograda da dodjem svakako..
Ne zelim da pokrezim kod svog prvog sata :P

Moj rodjendanski budzet za sat je oko 200e odnostno do 25 000 RSD tako da bih hteo da izvucen najbolje za taj novac :D

hvata me glavobolja, veoma sam neodlucan :D i dosadan :P.
Hvala za dosadasnje savete, izdvojio sam ova dva modela EF-524D-7A
EF-337D-7A
po izgledu naravno posto se ne razumem mnogo u ostalo :)..
Kada kupim sta sam odlucio postavicu slike da cujem vase misljenje..

Ako si iz Kg-a svrati do Plaza Centra.Tamo Bomar ima svoju prodavnicu i siguran sam da ces naci nesto sto te zanima.
A inace,Casio Edi koji ti je VLADAN P preporucio je pravi lepotan a i prilicno je jeftin.

Sinoc sam svracao u Bomar i nisam impresioniran njihovom ponudom, mada sam naisao na par modela Citizen koji veoma lepo izgledaju.
Ali nesto na sta do sad nisam obratio paznju a trebao sam jeste da li su ti satovi koji mi se svidjaju na bateriju ili su mexanicki.
Ako postoji neki mexanicki sat do 25 000 RSD molim vas preporucite :) Ili koji Brand bih mogao da pogledam...

Back