Pomoć oko kaiša...

alfaholic

New member
Pozdrav svima,

Ovde je moja trenutna "kolekcija":

DSCF4738.jpgDSCF4719.jpgDSCF4743.jpg

Ingersoll Lawrence i Orient Mako XL su skroz po mom ukusu, robusni, veliki i odlično se slažu uz Panerai style prošivene i debele kaiševe, ali Orient Explorer u sredini je više "dress" sat i nikako ne mogu da mu pronađem pravu narukvicu.

Ova na slici je originalna, ali je jako tanka i ne baš preterano udobna. Ove druge dve sam probao, ali nisam baš previše zadovoljan.

IMG_20180614_110550.jpgIMG_20180614_110613.jpgIMG_20180614_110637.jpg

Šta biste predložili, kakvu narukvicu za ovaj sat?

2.jpg
Cao,

Fina kolekcija ;)
Mozes li da napises malo utisaka o Ingersoll Lawrence satu, deluje bas lepo, koji mehanizam je unutra?

Sto se tice Orient explorera, nije klasican 'dress' sat i ima dosta elemenata na brojcaniku...mislim da bi najbolje isla neka racing crna ili braon narukvica.

Hmm, vrlo interesantno. Pomislio bih na prvu da je svakako brojčanik dovoljno zauzet pa da bi kaiš trebalo da bude jednostavan, ali moram da probam.

A Ingersoll, pa imaš ovde temu o tom mehanizmu:

http://www.svetsatova.com/forum/f116/ingersoll-caliber-620-a-12203-2.html

To je licencirani Seiko 7009, naravno kineski. Što se tiče sata on je slične cene kao Orient Mako XL i tu su negde, ali se može primetiti da oznake minuta nisu baš centrirane perfektno. To se inače ne vidi sve dok se ne pozicioniraju kazaljke na dvanaest tačno kad sekundara dođe na dvanaest, a onda tamo negde kod 33. minuta maaalo pobegne po koja crtica. Ako već ulazimo u detalje. :)
Nisam siguran da li je odsjaj od brojčanika ili je u pitanju potez brisanja tkaninom, ali izgleda pod nekim specijalnim uglom i kad svetlo dolazi nisko da se vide obrisi sa unutrašnje strane stakla.
A možda sam ja opterećen bio u početku da je to "kineski" sat pa sam gledao i šta treba i šta ne treba.
Inače radi veoma precizno, sekund dva dnevno, ostaje da se vidi koliko dugo će tako.

Mislim da bi dobro isle, mozda neke sa vecim rupicama bi bile 'too much', ali ovako nesto kao slike cenim da bi islo dobro..sat ima i tu crvenu notu, pa neka kombinaciju crne kozne sa suptilnim crvenim detaljima bi bile top po mom misljenju.

Thx za info, nov sam u svetu satova, a i na forumu, pa nisam znao da je odavno poznat mehanizam..par sekundi zvuci impresivno, a znam taj osecaj kada se nesto zagleda, ranije ni u kineskim cudima nisam primecivao problem, a samo mala promena perspektive i covek primecuje sve zivo :)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Back