Pomoc oko nalazenja Certine

ZDRAVKO

New member
Veliki pozdrav ljudi!!! Veliki sam ljubitelj satova i pocesto visim ovde. Naucio sam ponesto o satovima, o nekim markama za koje nisam nikad cuo, o mehanizmima za koje ranije nisam imao pojma. imam u kolekciji, ako se to moze nazvati kolekcijom, samo jednog Casia Edifice ali sad bih rado uzeo nekog vise klase po mogustvu swiss made i da ima dobru kvarcnu masinu. Naravno neki od modela koji su mi zapali su:
Certina Big Size Podium i Certina DS spel.
Samo sto ih ne mogu naci na internetu kod nas da se prodaju pa bih zamolio ljude koji su mozda videli ove modele u prodaji da mi kazu gde ih ima i koja im je cena. Naravno mogu doci i neki predlozi modela satova koji imaju dobru kvarcnu masinu a da su swiss made.
Malo sam oduzio (malo vise:)).Hvala vam unapred!!!!!

ZDRAVKO - pogledaj i Certina DS2 Precidrive Chronograph. Odličan mehanizam, lep sat, ima ga u Bomaru. U Beču sam ga video pre par dana za 560-580 EUR. Verovatno bi malo i spustili cenu (10% sigurno, možda i niže).Ova dva koje si naveo su jako lepi ali oba imaju kvarcne mehanizme koji su među najmanje trajnim/cenjenim.

Pogledaj i Hamilton, Mido i Citizen (npr Calibre 2100)...

U potpunosti e slazem s kolegom!

Sat sam vido i uzivo, i mogu reci da izgleda jos bolje nego na fotkama - a vec na njima izgleda fantasticno! Dijametar savrsen - oko 41 mm, taman mjera za kronograf.
Cak bih mu oprostio i to sto je kvarc.

2014-04-22-3863.jpg

2014-04-20-3819.jpg

Zaboravih da dodam - fotke nisu moje, nego Googlovih rudu djelo! Nazalost, sam nisam uslikao sat - situacija bi bila pomalo komicna da jesam... ali, zaista, sat me je odmah kupio, i kolegi koji se raspitivao mogu samo da ga preporucim!

Hvala na preporuci. Znate kako uzeo bih nekog svajcarca sa dobrim mehanizmom a certina big size podium ima mehanizam iz 4. Etine serija a Spel iz 3. Serije...ovaj mi deluje fino, slobodno ako znate još neke modele preporucite...preporučljivo je da bude swiss made

ZDRAVKO, mala ispravka. Mislio sam da oba sata imaju mehanizme iz Fashionline (najslabije G10.211) ETA-ine linije. Međutim, ima modela koji imaju 251.264 (DS Podium Big Size PreciDrive C001.639.16.037.00) i 251.262 (DS Spel, npr. C012.417.44.067.00). Oba mehanizma su iz serije Flatline, druge po jačini u ETA hijerarhiji. Pomenuti DS-2 ima isti 251.264 CEN, odlični termo-kompenzovani PreciDrive mehanizam iz Flatline serije. Stariji DS Podium Big Size ima pomenuti G10.211 koji savetujem da izbegneš (spram uslova koje si postavio).

Uzgred - ETA ima 5 nivoa kvaliteta (od najjačeg ka najnižem):
Thermoline
Flatline
Normflatline
Trendline
Fashionline

Dakle, ako pametno izabereš - oba koja si predožio, kao i ovaj DS-2 koji smo ti mi predložili - imaće jako cenjen i dugotrajan mehanizam iz skoro najjače Flatline serije.

Last edited:
Znam zato zelim da imam jedan kvalitetan sat sa isto tako dobrim i pouzdanim mehanizmom ili iz serije Flatline ili malo slabije serije Normflatline ne bih se bunio :). Vladas vidim da se razumes u mehanizme, kakva je po kvalitetu Ronda 5030 i 5040?

Back