Pomoc oko procene -dzepni Longines

Srdjan.r1

New member
Pozdrav svima,nov sam na sajtu koji cu odmah i pohvaliti.Posedujem longines dzepni sat koji je u mojoj
porodici vec decenijama,sat je odlicno ocuvan i besprekorno radi,voleo bih da znam nesto vise o tom
satu kao i njegovu vrednost.Slao sam mail i longinesu koji mi je po seriskom broju potvrdio originalnost kao i godinu proizvodnje 1897.sat je srebrni i ima 20,52 kalibara.Nadam se da je neko raspolozen da mi pomogne oko vrednosti sata,evo i slika.

Attachments

• IMG144.jpg
    IMG144.jpg
    214 KB · Views: 139
  • IMG145.jpg
    IMG145.jpg
    169.5 KB · Views: 153
  • IMG148.jpg
    IMG148.jpg
    231.4 KB · Views: 131
  • IMG151.jpg
    IMG151.jpg
    207.7 KB · Views: 125
  • IMG152.jpg
    IMG152.jpg
    168.1 KB · Views: 122
  • IMG154.jpg
    IMG154.jpg
    195.1 KB · Views: 135
Nažalost, ne razumem se u cene džepnih satova, ali bih bio slobodan da apelujem da ga zadržiš i čuvaš za buduća pokolenja svoje porodice. Ovakvi primerci svakako imaju novčanu vrednost, ali ona druga, koja se ne izražava novcem, mnogo je veća.

Sat je doista prekrasan,koliko vidim i cifer je super očuvan,ali prije nešto vremena tražio sam vani slične Longinese (jer sam i sam jednog nazad malo postao vlasnik) i nisam se oduševio cijenama.Negdje su se kretale oko 200 €.Ja bih tvoj onako okvirno prema očuvanosti ocijenio na nekih 200-300€ što nije previše,nešto su cijenjeniji oni s željeznicom ili vojne akademije (i njih posjedujem).tako da ću se složit s kolegom čuvaj sat za pokoljenja jer tebi je najvredniji,zanj više od procijenjenog teško ćeš dobiti,u današnja vremena samo manje,a mislim da je za to šteta riješavat ga.

Back