Potreban savet za kupovinu sata do 300 evra

marre

New member
Pozdrav svima.
Potrebni su mi saveti za kupovinu sata. Cena 200-300evra ne previse nabudzen, sa metalnom narukvicom, okrugao i po mogucstvu sa safirnim staklom. Gledao sam na netu neke sector-ove modele iz serije 340, pa me zanima sta mislite o njima i preporke za ostale modele i marke, koje su po vama najbolje u ovom cenovnom rangu.

Imam neke certina satove, sta mislis o njima!?
Trenutno sam na putu i konkretno nemam ni jedan model kako bi ti pokazao ali ako si zaiteresovan kontaktiraj me privatnim porukama kako ne bi moj post ispao suvise komercijalan.
Bice dobrih satova za tebe, a sto se tice Sectora, dobri su to satovi, bez greske, kupi ga.

Pozdrav...

evo par predloga, odmah da ti kazem da nisam ekspert ali mislim da je SEIKO uvek dobar izbor. ovaj prvi ti je malo vise od 300 eur i nema metalnu narukvicu

http://www.vitanov.rs/shop/satovi/product.php?productid=1160
http://www.vitanov.rs/shop/satovi/product.php?productid=1346
http://www.vitanov.rs/shop/satovi/product.php?productid=1348
http://www.jomashop.com/seiko-skx781.html

mozda CITIZEN neki, npr. http://www.jomashop.com/citizen-aqualand-mens-watch-bj2004-08e.html mada je on mozda malo nabudzen:)

pozdrav

Ma čuo si garant',samo se ne možeš sjetiti! Evo link http://www.certina.com/
čisto da vidiš kakve modele imaju(stara firma,dobri satovi)!
Za Seiko važi-šta god da uzmeš nećeš pogriješiti(mada ovi modeli koje si postavio nemaju safirno staklo)!

Stowa je svakako za preporuku, ali cena je malo jača. Anta 390 je 540€ bez Nemačkog PDVa, sa metalnom narukvicom 600€. 312€ je Antea Cream, ali pošto je čovek tražio sat sa metalnom narukvicom, to mu izađe 412€. Plus carina i naš PDV izlazi ipak iz cenovnog razreda. Ali je sat puslica
b1..jpg

Uvek je zgodno kada se postavi par slika satova kako bi ostali članovi videli šta ti se dopada i kako bi znali šta da ti preporuče.
Koji prečnik te interesuje, šta znači to "ne previse nabudzen", hronograf ili ne, sat sa automatskim odnosno mehaničkim mehanizmom ili kvarcnim, kupovina sata u zemlji ili možda dolazi u obzir i online kupovina, itd.

Certina je prilično kvalitetan proizvođač satova, neki ga svrstavaju u klasu sa Tissot-om, neki ispod a po meni je za nijansu kvalitetniji od Tissot-a. U svakom slučaju, satovi su za preporuku, imaju dobrih modela i proizvođač ima tradiciju u svetu časovničarstva. Za cene, ako ćeš sa Igorom da trguješ, raspitaj se putem privatnih poruka.

Stowa je odlična preporuka, proizvođač kojeg prati besprekoran kvalitet i usluga, ali cena je daleko viša od 300€ za Antea seriju. Moraju se uzeti u obzir doplata za metalnu narukvicu kao i dodatni troškovi carine i poreza kao i usluga Fedex kurirske službe (koji se obično kreću u rangu od 30-50% troškova carine i poreza).

Ja bi ti takođe preporučio certinu, jer sam ponosan vlasnik modela ds podium sa metalnom narovicom, tako da iz prve ruke mogu potvrditi da su to veoma kvalitetni satovi sa dobrom čitljivosti brojčanika u svim prilikama, a naročito bi pohvalio narokvicu koja je odličnog kvaliteta, budući da sat skoro ne skidam sa ruke,a da nrokvicu skoro ne osjećam i ako sam se do skora kleo samo u kožnu.

Uvek je zgodno kada se postavi par slika satova kako bi ostali članovi videli šta ti se dopada i kako bi znali šta da ti preporuče.
Koji prečnik te interesuje, šta znači to "ne previse nabudzen", hronograf ili ne, sat sa automatskim odnosno mehaničkim mehanizmom ili kvarcnim, kupovina sata u zemlji ili možda dolazi u obzir i online kupovina, itd.

Evo nekih modela koji su se meni dopali:
www.svetsatova.com/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&sobi2Id=118&Itemid=22
www.citizenwatch.com/COA/English/detail.asp?Country=COA&Language=English&ModelNumber=AT0940-50E
www.bpmwatches.co.rs/product.php?cid=49&pid=106
www.bpmwatches.co.rs/product.php?cid=25&pid=1161

Ne razumem se bas u satove, pa ne znam sta znaci hronograf. Mehanizam po mogucstvu kvarcni, ali moze i mehanicki. Nacin kupovine je najmanje bitna stvar, jer prvo zelim da nadjem sat koji mi odgovara, a za kupovinu cu lako

Sad sam gedao certinin sajt, pa mi je ovaj model zapao za oko, zna li neko mozda koliko kosta
www.certina.com/Collection/Gent-Quartz-Collection/DS-Spel/C012-417-11-057-00.aspx?pi=0

Last edited by a moderator:
Složio bih se sa Daliborom, od modela za koje si postavio linkove, ubedljivo najbolji izbor bi bio Citizen ukoliko ti se uklapa u budžet. Cena Certine koja ti se dopala je verovatno preko 300€ obzirom da je običan model iz DS Spel serije oko 300€.

Možda nešto od Tissot-a? PRC 100, PRS 200, V8?

zv7mki.jpg

nwlnrn.jpg

idx6w8.jpg

@ marre: od modela koji se tebi svidjaju Citizen je najljepsi,
ali su, po mom misljenju, sva tri Tissot-a koje je Dragon predlozio ljepsi i bolji.

Ja cekam Jul mesec da mi stigne Citizen AS4020-36e koji , ako sve bude u redu , ce biti placen 309e. On u Beogradu kosta 400e. Safirno staklo , radiocontrolled , eco-drive itd. Evo i slike.
View attachment 1904

Inace, sad sam bacio pogled na sajt za satove Graf Zeppelin i moram da priznam da sam razdusevljen. Moze li neko da napise koju reci vise o ovim satovima jer ima stvarno lepih primeraka za do 300$?

@mare, Certinu koju si ti gledao košta nekih 700€!
Certina satovi nisu jeftini ali imaš novca za par modela, u stvari i za njih trebaš ostvariti popust!
Kao što ti je Dragan rekao, satovi su iz Swatch grupe, dakle upoređuju se sa Hamiltonima, Tissot satovima i ako su meni mnogo bolji od Tissoa (izvini Jovana:))...A šta je Swatch group možeš saznati ovde.

Ako si gledao Citizen satove onda moraš pogledati samo ovaj model i ni jedan drugi koji je u tvom cenovnom rangu! :D
Citizen Promaster Sky Eco Drive NightHawk Pilot

2mov676.jpg

Draganovi ponuđeni Tissot satovi su odlični nećeš pogrešiti sa njima.
Kupuješ u našim prodavnicama, ne online, zar ne?

Od ponudjenih tissot satova samo mi se prvi svidja ( mozda slike nisu dobre, moracu da ih vidim uzivo).
Certinu necu da gledam jer mi se samo onaj model svidja, a za njega nemam para, a i da imam ne bih dao toliko za sat
Pravo da ti kazem, posle svih ovih odgovora, najpre bih uzeo citizen ili sector, a pogledacu i tissot. Ovaj citizen koji si mi pokazao nije los, ali mi se vie svidja onaj moj, a cena mu je na sajtu 375$, sto je oko 305e, ne znam koliko je u Srbiji.
Onlajn sigurno necu da kupujem. U nasim radnjama cu samo da ih pogledam, a najverovatnije ce mi kupiti cale u free shopu kad bude isao u inostranstvo
Evo jos jednog citizena koji mi se svidja
www.citizenwatch.com/COA/English/detail.asp?Country=COA&Language=English&ModelNumber=AT0840-54X

Certina je uvek bila lepšeg dizajna od Tissot satova. Ne verujem da bi imao dosta novca za ponuđene modele, nešto su skuplji od 300€, mislim da se kreću od 340-400€.
Citizen je odličan, pristupačan brend.
Moraš pogledati satove u radnjama, sat na slici je nešto drugo, neki su na slikama lepši ili ružniji. Moraš da pogledaš i prečnik sata, da li ti je prevelik ili premalen na zglobu.

Citizen NightHawk Pilot, je fenomenalnog dizajna, izrada kućišta, narukvice kao i sve na satu je odlično, imaš utisak da je sat dosta skuplji, pritom sat kao i brend je odličan.

Potpuno pogrešan pristup kupovini satova... Preporuke koje si dobio za satove su tu kako bi video šta je kvalitetno i dobro a na tebi je da se prošetaš i vidiš satove uživo jer jedno su fotografije niske rezolucije skinute sa prvog sajta ne bi li imao predstavu o kojem se modelu radi a sasvim drugo satovi u/na ruci. Ukoliko tih satova nema kod nas, onda prokrstariš netom i nađeš fotografije visoke rezolucije (veruj mi, ima ih poprilično), pročitaš koji opis, iskustvo i zatim doneseš odluku.
U svakom slučaju, da ne gnjavim previše, koji god Citizen sat da uzmeš nećeš pogrešiti.

Pozdrav

Naravno da ce odlazak u radnju da presudi, ali sam hteo okvirno da vidim sta da trazim jer nikad u zivotu nisam kupovao neki kvalitetan sat, pa nemam nikakvo iskustvo.
Od ovih satova koje su mi ljudi preporucivali samo sam navodio koji mi se najvise svidjaju. mozda mi ni jedan ne bude odgovarao i kupim nesto sasvim deseto
Jos nesto, na Amazonu sam video da ni jedan citizen od ova dva koji se meni svidjaju nema safirno staklo i svajcarski mehanizam, a nemaju ga ni mnogo skuplji modeli, pa me zanima jel to greska na sajtu ili citizen to ne ugradjuje

Back