Predlozi za kupovinu sata u svim cenovnim rangovima

Vladan-Stevanovic

Administrator
Staff member
Pozdrav svima,

svrha ove teme je da svim posetiocima koji razmišljaju o kupovini novog sata damo predloge brendova koje bi trebalo da uzmu u razmatranje prilikom kupovine sata u odredjenom cenovnom rangu. Kriterijum za izbor brenda je najbolji odnos kvalitet/cena po vašem mišljenju, ali pritom uzmite u obzir isključivo cenu novog sata. Naravno uz svaki predlog slobodno ostavite i komentar ukoliko smatrate da je potrebno dodatno pojašnjenje.

Ja cu započeti listu, a vas molim da je dopunite sa svojim predlozima prema sledećim cenovnim rangovima:

1. do 20 EUR
2. do 50 EUR
3. do 100 EUR
4. do 200 EUR
5. do 300 EUR
6. do 500 EUR
7. do 750 EUR
8. do 1.000 EUR
9. do 1.500 EUR
10. do 2.000 EUR
11. do 3.500 EUR
12. do 5.000 EUR
13. do 7.500 EUR
14. do 10.000 EUR
15. do 15.000 EUR
16. do 20.000 EUR
17. do 35.000 EUR
18. do 50.000 EUR
19. do 100.000 EUR
20. preko 100.000 EUR

Radi preglednosti, molim vas da navedete samo redni broj cenovnog ranga i nazive brendova razdvojene zarezom. Takodje vas molim da pored brenda koji se ne može kupiti na domaćem tržištu u maloprodajama stavite zvezdicu. Možete dati predlog samo za jedan ili više cenovnih rangova po vašem izboru.

Slede moji predlozi sa kojima ćemo započeti ovu listu, a nakon vaših predloga ova lista će biti dopunjena (ukoliko sam negde pogrešio molim vas da me ispravite):

1. Casio, Q&Q
2. Casio
3. Casio, Seiko, J. Springs, Lorus
4. Casio, Seiko, Candino, Citizen, J. Springs, Lorus, Pulsar, Jacques Lemans, Festina, Sector, Swiss Military
5. Tissot, Certina, Seiko, Citizen, Vostok-Europe, Swiss Military
6. Tissot, Certina, Seiko, Citizen, Vostok-Europe, Orient*, Steinhart*, Stowa*

Ovo je ono što mi je prvo palo na pamet, a kasnije ću je svakako dopuniti... :)

Hvala unapred na predlozima.

4. Laco*
5. Laco*, Uhr*
6. Archimede*, Laco*, Uhr*
7. Archimede*
8. Archimede*, Dievas*
10. Grand Seiko*
11. Grand Seiko*
12. Grand Seiko*

Last edited:
Pozdrav za ekipu,
Planiram ove god kupovati neki 'malo skuplji sat' pa ako neko ima ideju za neki model slobodno neka predlozi.. Od 1.000-2.000€.
Trenutno imam crnu Certinu ds action powermatic pa mozda ne bi uzimao crni i diver..
Pozeljno dobar odnos cena-kvalitet. :)

Nov.. Vidio sam u izlogu Breitling avenger 2 chrono plavi cifer, on mi je bas dobro izgledao al' preskupo mi je to.

Zglob mi je oko 19cm tako da bi gledao sat 42-44mm. Chrono ne mora, i day suvisna a moze i bez date funkcije 🙂🙂

Pozdrav svima i hvala na svim predlozima i generalno na svim informacijama. Uz vas covek moze puno da nauci. Gledam da uzmem sat oko 1000e i za sada mi se svidjaju tkz skeleton satovi od kojih sam izdvojio dva: Raymon Weil Freelancer i Rado centrix skeleton. Molio bi vas iskusne da date misljenje i neki drugi predlog imajuci u vidu otprilike sta mi se svidja. Hvala puno.
Screen Shot 2019-01-04 at 12.10.18 PM.pngScreen Shot 2019-01-04 at 12.12.01 PM.png

Nisam se na forumu nagledao skeleton satova, oni imaju specifičan izgled a većina nas ipak preferira tradicionalni.

Kada bih birao između dva modela koja si postavio izabrao bih ML, jer mi izgleda lepše.
Ne znam da li te zanima open heart varijanta, Orient Star ima lepe modele, pogledaj, oni imaju dobre speceifikacije.

Malo sam guglao skeletone po prihvatljivim cenama i evo šta mi izgleda OK

21271_01 734 7684 4051-07 1 21 73fc_horizontale.jpg
https://www.jomashop.com/oris-watch-01-734-7684-4051-07-1-21-73fc.html

hamilton-jazzmaster-viewmatic-automatic-men_s-watch-h42555751.jpg

https://www.jomashop.com/hamilton-w...MI_KSn6NPX3wIVA1XTCh3DKgM7EAAYAiAAEgLkm_D_BwE

Nadam se da je bilo od neke koristi, meni se Oris sviđa najviše.

Pozdrav i srećno sa kupovinom.

Last edited:
Hvala puno Piksi na odgovoru. Upravo sam pogledao tvoje predloge i Oris mi se dosta svideo. Sad moje pitanje je izmedju Rado,Oris i RW opcije koji mi se svi vizuelno svidjaju, koji mislite da je najkvalitetniji sat, mehanizam...Sto se vizualne strane tice, sva 3 su po mom ukusu, dosta specificnom doduse:), mada to ne znaci da mi se ne svidjau tradicionalni satovi, ali ovoga puta bih uzeo nesto tako specificno.

Definitivno bih izabrao Oris od ova tri. Izgleda mi najlepše i najbolje urađen. Oris i RW imaju isti mehanizam, na bazi Sellite 200, sa rezervom snage 38 sati, dok Rado ima rezervu od 80 sati, na bazi powermatica. Oris i RW imaju WR 50 a Rado 30 metara. Sve u svemu moj glas a mislim i specifikacija i opšti utisak idu na stranu Orisa. A i osnovna cena Orisa je znatno veća, ali sa popustom na Jomi, dobija se dosta povoljno.

I meni su interesantni skeleton satovi, i planiram kupovinu jednog. Gledam par modela koji su mi interesantni, pa bi voleo da čujem vaša misljenja o njima i poređenje.

I meni su interesantni skeleton satovi, i planiram kupovinu jednog. Gledam par modela koji su mi interesantni, pa bi voleo da čujem vaša misljenja o njima i poređenje.

H40655151

sdx00001w0

01 734 7670 4051-07 8 21 77

Ovaj treći je van budzeta, ali čisto da vidim kako biste ga uporedili sa prva dva. Može izgleda na Jomi da se nađe sa velikim popustom.

p.s. stvarno se mučim da pošaljem post, nikako da prođe sa linkom.

Orient

Hamilton

Oris

Last edited by a moderator:
Ovaj nije skeleton, ali je ovo za mene najlepši open heart:
men_s_hamilton_jazzmaster_open_heart_watch-1-19240613_3.jpg

Hamilton Jazzmaster H32565135

Lep je ovaj sat, sviđa mi se. Ali nešto se vodim mišlju da kad već kupujem sat ovog tipa da uzmem "puni" skeleton.

Svakako hvala na predlogu. Valjalo bi ovo videti uživo, možda bih se predomislio:)

Back