Raymond Weil sat

Raymond Weil je mladi brend koji je nastao svojim postojanjem u vrlo rizičnom periodu švajcarskih sataova. Luksuzni satovi nastali 1976. godine u Geneva, Switzerland vlasništvu je porodice Weil sa svojom manofakturom ostavlja trag u svojoj istoriji švajcarskih luksuznih satova kao jedan od poslednjih (ne zavisnih brendova u industriji satova).

Svojim elegantnim izdanjima, svoje satove izgrađuju od 18k zlata, platine, titanijuma, ultralaka karbonska vlakna, nerđajućeg čelika, mehaničkih i automatskih mehanizmima.

Sat koji tebe interesuje Raymond Weil RW8000BA je kvarcni sat sa safirnim staklom, odličnim kućištem,
(što se uvek gleda kod kupovine kvarcnih satova).
Vodootornost 50m-(mogao bi oprati ruke). Njegova cena je sasvim odlična, pogledaj ovde.

Raymond Weil bi moga da se sa uspredi sa jednim Orisom.
Tissot je nešto drugo i dosta je stariji brend.

Pozdrav...

S obzirom da sam ponosni vlasnik Rayond Weil Freelancer automatic modela, mogu ti reci da je rec o izuzetno kvalitetnim satovima vrhunskog dizajna. Definitivno klasa iznad Tissot-a, o tome ne treba ni trositi reci. Neces pogresiti koji god da uzmes. Pozdrav!

MOram da se pridruzim ovom stavu. Naravno da je klasa iznad, i po mnogo cemu i bolji od toliko starih i renomiranih proizvodjaca. A satovi Raymond Weil su inace veoma lepog dizajna i kvalitetnih kućišta, meni mnogo lepsi cak i od Omeginih modela.

S obzirom da sam ponosni vlasnik Rayond Weil Freelancer automatic modela, mogu ti reci da je rec o izuzetno kvalitetnim satovima vrhunskog dizajna. Definitivno klasa iznad Tissot-a, o tome ne treba ni trositi reci. Neces pogresiti koji god da uzmes. Pozdrav!

Pozdrav i od mene .

Da li neko mozda zna cene kod nas za Nabucco seriju . Otprilike me interesuju satovi u toj nekoj kategoriji bar vizuelno ako nista drugo . Posto vidim da ima ljudi koji se razumeju u satove ako eventualno mogu da dobijem neku preporuku za sat od 1000 - 1500 eur . Nabuco je mozda i skuplji ne znam bolje da pitam . svakako cu otici kod naseg ovlascenog prodavca ali bolje ovde prvo da pitam da se ne slogiram kad odem .:hmmmm: Inace imao sam ranije kao klinac kolekciju astova ( nista specijalno poneki swatch , chrono i sl. ) ali sad bih nesto malo ozbiljnije da pazarim posto sam ustedeo nesto novca .

Hvala unapred ....

Koliko sam vidio na netu,cijene za Nabucco seriju su od 800 do 3000$,zavisi od modela. Moraćeš biti precizniji po pitanju izgleda i mehanizma(kvarc,ručno navijanje,automatik),a mi ćemo ti dati gomilu prijedloga!!!

Pozdrav

Moj drugar je pre nekog vremena kupio Nabucco i mogu vam reci da je sat vrhunski odradjen, sve pohvale, bas sam ga skoro video uzivo.

platio ga je oko 3000 EUR ali je pravio neku kombinaciju pa ga je uzeo kod ''Malbasica'' u Banja Luci i vracao porez pa ga je izasao manje (nisam siguran sta je tacno radio). u pitanju je sledeci model:
View attachment 3190

E sad, pitanje je da li je mozda bolja opcija dati tolike pare za nekog drugog proizvodjaca (ja bih se verovatno odlicio za nesto drugo), ali ipak je na kraju sve stvar ukusa i svako kupuje ono sto je njemu najbolje. sigurno da je RW odlican sat.

pozdrav

Koliko sam vidio na netu,cijene za Nabucco seriju su od 800 do 3000$,zavisi od modela. Moraćeš biti precizniji po pitanju izgleda i mehanizma(kvarc,ručno navijanje,automatik),a mi ćemo ti dati gomilu prijedloga!!!

Pozdrav

OK Hadzi ispustio sam to , automatik me interesuje , iskljucivo okruglo kućište ,chrono mechanic .?; stil otprilike RW NAbucco , ( moze i Parsifal znaci modeli malo manje robusniji od nabucca i sl.modela) mozda breitling seawolf ,chronomat B01.... . Kajseve sam uvek voleo vise čelične nego kozne mada na Nabucco revoluzioni kajs od kroko koze izgleda fenomenalno . Eto to je to otprilike
RAdo primam savete naravno sta je jos vazno gledati kod kupovine sata i nasta je vazno obracati paznju .

@Nidza

Moja preporuka za sat automatik hronograf:
1.Baume & Mercier Riviera auto chrono,
2.Oris Diver Chrono,
3.Certina DS Podium auto chrono ili Velgranges,
4.Hamilton Khaki,
5.Steinhart "Nav B-Chrono II".

Sat koji bih ti stvarno preporučio,a da upada u 1500 evrića, je Damasko DA46 ! Nije hronograf ali je bolji od svih kojih sam naveo! Pokreće ga top grade ETA 2836-2 i može se naručiti samo preko neta,a cijena mu je 1430$(plus carina i pdv)....link:http://www.gnomonwatches.com/

Ok Hadzi hvala na odgovoru , pogledao sam ih malo Baume i Mercier i Certina su mi najlepsi .Imam materijala za razmisljanje definitivno REci mi jos samo tvoje neko misljenje o Reimond Weil satovima ako nije problem .. . .

Ok Hadzi hvala na odgovoru , pogledao sam ih malo Baume i Mercier i Certina su mi najlepsi .Imam materijala za razmisljanje definitivno REci mi jos samo tvoje neko misljenje o Reimond Weil satovima ako nije problem .. . .

DA i oris super izgleda , zaboravih u malo

Back