Richard Mille 59-01 Tourbillon Yohan Blake - Asimetrična zver

krstin

New member
Richard-Mille-59-0-Tourbillon-Yohan Blake-2.jpg

Proizvođač Richard Mille poznat je po izradi satova od nesvakidašnjih materijala, kao i po izradi vrhunskih mehanizma. Ime Richard Mille dovodi se i u vezu sa mnogim sportistima. Tako je Rafael Nadal zaštitno lice ovog brenda. Ipak, model koji sada predstavljamo nema veze sa čuvenim Rafom.

Richard Mille 59-01 Tourbillon Yohan Blake, kao što mu i sam naziv kaže, napravljen je za jamajčanskog sprintera Yohan-a Blake-a. Blake je i ranije viđen kako nosi Richard Mille sat prilikom trke. Međutim, 59-01 Tourbillon Yohan Blake specijalno je napravljen za ovu namenu. Morali su biti ispunjeni veliki zahtevi, u pogledu izdržljivosti, težine i ergonomije. Otišlo se i korak dalje. Kako je Yohan Blake levoruk i sat nosi na desnoj ruci, RM 59-01 prilagođen je upravo tome.

Y-Blake.jpg
Yohan Blake

Kućište je asimetrično. Dimenzije iznose: 50mm x 43mm x 16mm. Pored aerodinamičnog oblika, kućište je i veoma lagano. Napravljeno je od kompozitnih materijala. Zahvaljujući nesvakidašnjem obliku i kombinaciji boja, RM 59-01 zaista podseća na zver! Tu su i četiri vidljiva mosta, koji asociraju na šapu divlje životinje, i još više doprinose ovakvom izgledu. Mostovi su napravljeni od anti-korozivnog aluminijuma. Osnovna ploča mehanizma napravljena je od titanijuma petog razreda čvrstoće.

Richard-Mille-59-0-Tourbillon-Yohan Blake-3.jpg

Ali zašto baš zeleno-žuta zver? Kako je Yohan Blake iz Jamajke, tu je zeleno-žuta kombinacija boja. Blake-a mnogi nazivaju zver, zbog svog specifičnog nastupa. Prilikom trke, Blake širom raširenih šaka naprosto grabi vazduh, poput divlje zveri.

Richard-Mille-59-0-Tourbillon-Yohan Blake-1.jpg

Može se reći da je mehanizam impozantan, iako još uvek nije objavljeno puno tehničkih detalja. Dovoljno je imati u vidu da pored velike složenosti i turbijona, mehanizam može da pretrpi velike G-sile.

RM 59-01 biće proizveden u ograničenoj seriji od 50 primeraka. Prodavaće se po ceni od približno 465.000 eura.

IZVOR: Richard Mille

Svaka njima cast na upotrebi raznih materijala i na mehanizmu, ali meni se dizajn njihovih satova ni malo ne dopada.

Meni ovi mostovi baš čine sat atraktivnim... ali mi je čudan zbog toga što je asimetričan.

Одг: Richard Mille 59-01 Tourbillon Yohan Blake - Asimetrična zver

Hehe,slaže ti se s nickom!
Ja ga vala ne bih nosio ni pod prijetnjom oduzimanja drage mi glave!
Prave šizofreničarske boje!:eek:

Re: Одг: Richard Mille 59-01 Tourbillon Yohan Blake - Asimetrična zver

Jao kako sat izgleda dobro na ovim "live" fotkama. Sad mi se još više dopada. Lud, skroz lud sat... :thumbup:
P.S. Šta znam, uz ovakav sat moraju obavezno patike slične boje. :w00t:
Pozz!

mene cudi kako su napravili sat sa turbijon mehanizmom koji je toliko neosetljiv na vibracije i G sile koje nastaju prilikom sprintanja

Sat je ludilo a i cena mu je ludacka :man_in_love:.Jedino sto me odusevljava je mehanizam i meterijali od kojih je sat izradjen.

Back