Richard Mille RM65

banja

New member
Richard Mille RM65, kuciste napravljeno od kristala safira (rezbarenjem). Pruža pogled u rad mehanizma a uz to se i teško haba. Ograničena serija, svega 5 komada a cena, prava sitnica – 1,65 miliona dolara.

bc7cf2a6680d592e25475c3cfb8eff16.jpg

Izvor:
link 1
link 2

Sta kazete na ovaj sat...?:)

Ovo je više kao iz one rublike Politikinog zabavnika "verovali ili ne", tu mislim na cenu....Inače je sat nepregledan, ali je lep, više kao nekakav nakit.

Može im se. Sat je zanimljiv, samo je besmislen. Imali bi stručnjaci za psihičku ravnotežu šta da porazgovaraju sa menadžmentom dotične firme. A jeste zanimljiv.

Ali zaboga,šta tu opravdava toliku cijenu! Da su ga isklesali u dijamantu razumio bi ih, ali ovako čista besmislica.

Ne znam zasto bi neko trebalo zbog ovoga da ide na procenu "psihicke ravnoteze" (ma sta to znacilo),jer ljudi imaju pravo da naprave sat kakav hoce i da mu odrede cenu,a nase je da taj sat ocenimo,da kazemo da li nam se svidja ili ne i slicno. Cena je isto tako podlozna diskusiji,a ako neko ima pare da kupi takav sat,njegova stvar.:)

Zato, kolega Đorđe, što ponekad treba stvari pogledati malo i sa distance. Ovo ipak nije "planeta satova", već je onakva kakva je. Evropska unija se raspada, evro visi o koncu, pola Balkana radi za 200e mesečno, i onda ja treba da se oduševljavam nečijim hirom od milion ipo evra!? To što su oni uradili je nemoralna demonstracija sile i ništa više. Zato treba da posete psihijatriju, kolektivno. Naravno, svako ima pravo na sopstveni stav.
:)

Last edited:
E kada bi ovakve kompanije uvek gledale stanje u svetu ili kod nas na Balkanu mislim da bi odma propale i da im se ne bi isplatilo napraviti nista skuplje od obicne Seiko "petice" (bar za nas Balkance)... ;) Istina je mnogo surovija i ako cemo na nju gledati u isti kos sa ovim mogu da se stave jos mnoooge svetske kompanije ciji satovi kostaju od nekoliko desetina pa do nekoliko stotina hiljada eura/dolara... Licno sto se mene tice, opet napomiljem, LICNO, to su ciste nebuloze i kako cenjeni kolega Vukas kaze,cista demostracija sile....Sat od nekoliko desetina/stotina hiljada eura jeste cist bezobrazluk....Ali da ne idemo u OFF i u neku dublju moralnu analizu posto zaista nema smisla, stvar je u tome sto se za takve stvari tj. satove uvek nadju kupci, posto da nema potraznje svakako ne bi bilo ni proizvodnje...

Recimo pomenuti RM65 bice napravljen u "samo" 5 primeraka...ja mogu da se kladim da su svih 5 komada vec nasli mesto u nekim privatnim kolekcijama starih/novih bogatasa...

E zato ja volim Seiko i zato mi je Seiko najveci i najdrazi proizvodjac satova posto i za "nas socijalu" napravi odlicne satove u rangu sa nekim skupljim svajcarcima za neuporedivo povoljniju cenu a istog ako ne i boljeg kvaliteta...

Ali da ponovim ponovo,ne zeleci da izazovem nikakvu diskusiju u vezi ovoga, svako ima pravo da svoj novac trosi na sta hoce pa bilo to i sat od 1,65 miliona dolara..:banghead::blink:

Last edited:
ja 1.65 miliona dolara nemam a 99.99% ih necu imati nikada u zivotu, ne za sat, nego za operaciju srca ako ne daj boze bude trebalo. ali u potpunosti podrzavam richard mille i njihov potez da naprave originalan sat koji moze sto se mene tice da kosta 165 miliona dolara. jer ako cemo tako kao sto kazu vukas i banja, onda bi trebalo pogasiti sve firme od Moet & Chardona, preko Maybacha, pa sve do Hermesa, i zakljucno sa Richard Milleom

PS zamislite ona plemena iz afrike sto piju vodu iz bunara da saznaju da seiko pravi sat od 200e? pa oni bi srusili seiko

Malo smo "unakazili" temu, mojom krivicom.
Samo da malo pojasnim gde ja pravim razliku. Da su uradili jedan primerak, neprocenjive vrednosti... tehnološki, zanatski ili u bilo kom smislu savršen, skinuo bih im kapu. Takve stvari jedva čekamo da vidimo. Da je to od njih naručio šeik Bahreina, kao "hoću sat od 5 miliona dolara, i kad ga uradite da uništite dokumentaciju", ok. Njegov hir, njegova stvar.
Ja nisam zagovornik "socijale" a ni boljševizma, da ne ispadne tako nešto. Šta "danas" znači serija od pet primeraka? Jel to njihova procena da će nekih pet "božanstava" biti srećni i još božanstveniji sa njihovim satom!? Zašto nisu uradili 55, sve bi ih rasprodali za po 500 000 po komadu. To bi bilo ok. I debelo bi zaradili, nije ta produkcija toliko basnoslovno skupa. Priča se vrti oko razmetljive elite i podilaženja istoj. Zato mi je to bljutavo. Ima ljudi koji su u stanju da otkupe njihovu petogodišnju produkciju unapred, a da ne trepnu. Samo imaju preča posla, nije im do "jodlovanja" uz ekstravaganciju koja blago naginje kiču. Nemam ništa protiv Bekama, sjajan je lik ali bojim se da je njihov menadžment imao na umu nekog kao što je on:

15755d1325517179-koje-satove-nose-poznati-383575_209886622433777_104649686290805_450322_1333733146_n.jpg

Izvinjavam se opet, naročito banji, što sam zaprljao temu, prosto je tako ispalo.

jer ako cemo tako kao sto kazu vukas i banja, onda bi trebalo pogasiti sve firme od Moet & Chardona, preko Maybacha, pa sve do Hermesa, i zakljucno sa Richard Milleom
Eto, dzaba sam ja rekao da ne zelim da izazovem nikakve diskusije....:P

Zaista ne znam gde si ti kolega Milose zakljucio iz mog posta da sam ja za to da treba pogasiti sve doticne firme ...?!
Ovde ocigledno nekome smeta da covek iznese svoje misljenje koje je mozda u suprotnosti sa misljenjima odredjenih clanova...

I dalje stojim pri tvrdnji da je sat od nekoliko stotina hiljada ili milion evra cist bezobrazluk a vi recite sta hocete...ali kada to kazem ne mislim da iste te firme koji proizvode takve satove treba zatvoriti...

Priča se vrti oko razmetljive elite i podilaženja istoj. Zato mi je to bljutavo.

Ne bi imao nista vise da dodam od ovoga sto je Vukas napisao...mislim da je sve receno...

bojim se da ce nas crveni zakljucati ali samo da dodam najbitnije. ovde nikome ne smeta kada neko iznosi svoje misljenje, cak naprotiv, ovo je forum i za to sluzi, da se sudaraju razlicita miljenja. drugo, preterao sam sa konstatacijom da te kompanije treba zatvoriti, ali ako one prave proizvode za razmetljivu elitu i podlazenje istoj i pri tom se to smatra bezobrazlukom, ona smatram da ih u najmanju ruku treba zaobici

Oce! Crveni ce Vas sve u 'aps pa se tamo razbacujete misljenjima i opravdanostima i psihijatrima i RM65-ovima i ......
Dakle, u svakom svetu ima razmisljanja ovog tipa! Uostalom, sta mislite da bi Bekam u svom svetu rekao o Vama koji cenite neki tamo krs od par desetina evra pod nazivom Seiko 5 ?!? Sigurno bi Vas (a i mene) malo zalio i onda zakljucio, da su obicni ljudi jadni jer ne znaju za nista bolje (citaj skuplje).
I da se razumemo, zadovljstvo je baciti pare na hir!
Satovi jesu hir, kao sto je nama Seiko, Citizen, Certina ili Tissot, tako je nekome RM65 od 1,65 miliona samo hir koji ga cini srecnim.
:yes4:
Ajd' sad svi opet o hirovima tj., satovima.......

Ma mislim....pa sve je to trgovina i zarada, svi bi voleli da budu omiljeni u eliti, samo ovima treba ugoditi. Mislim da se ovde otišlo malo u OFF, savi i nisu nekakav levičarski proizvod, tu je uvek bila prisutna borba za što veći profit i prestiž....to je mera uspeha.

OK
Dosta OFF-a!
Diskusija treba da ide u pravcu naziva teme, RM65 je tema! A o ceni i opravdanosti ili ne je vec sve receno!

Oce! Crveni ce Vas sve u 'aps pa se tamo razbacujete misljenjima i opravdanostima i psihijatrima i RM65-ovima i ......
Dakle, u svakom svetu ima razmisljanja ovog tipa! Uostalom, sta mislite da bi Bekam u svom svetu rekao o Vama koji cenite neki tamo krs od par desetina evra pod nazivom Seiko 5 ?!? Sigurno bi Vas (a i mene) malo zalio i onda zakljucio, da su obicni ljudi jadni jer ne znaju za nista bolje (citaj skuplje).
I da se razumemo, zadovljstvo je baciti pare na hir!
Satovi jesu hir, kao sto je nama Seiko, Citizen, Certina ili Tissot, tako je nekome RM65 od 1,65 miliona samo hir koji ga cini srecnim.
:yes4:
Ajd' sad svi opet o hirovima tj., satovima.......

samo da dodam da se slazem sa svakom recenicom u ovom postu a najvise sa onom da su satovi jedan veliki hir.
nego, back on tooppic, da li ovaj sat moze da izdzi pad sa visine od pla metra recimo? ili neki jaci udarac o ivicu vrata (sto se meni jako cesto desava)...ili ce pri takvoj radnji vasih 1.65 miliona evra ostati na podu sve u parcicima..

Sta god to bilo besmislica,hir, nesto trece.... Meni se sat ne svidja, to sto je napravljen u staklu licno mi izglda kao plastika, kao swatch automatic.

samo da dodam da se slazem sa svakom recenicom u ovom postu a najvise sa onom da su satovi jedan veliki hir.
nego, back on tooppic, da li ovaj sat moze da izdzi pad sa visine od pla metra recimo? ili neki jaci udarac o ivicu vrata (sto se meni jako cesto desava)...ili ce pri takvoj radnji vasih 1.65 miliona evra ostati na podu sve u parcicima..
Otporan je na grebanje,ali nije otporan na padove.Ako padne ostaju samo staklici od njega.:)

Sta god to bilo besmislica,hir, nesto trece.... Meni se sat ne svidja, to sto je napravljen u staklu licno mi izglda kao plastika, kao swatch automatic.

ne verujem da uzivo izgleda bas kao swatch automatic ;) mada na ovim slikama mozda i da...mada sve na stranu, ja kontam da se ovaj sta jako lako razbija...onda tek sve gub svoj smisao

Back