Pozdrav, satomanke i satomani! Long time no see... Vaš omiljeni bradonja se vratio! Ok, ok, razumem Vas, i meni je drago. J Obrišite te suze radosnice, imamo ovde ozbiljna pitanja da razmotrimo. Nemamo vremena za gubljenje. Odmah prelazimo na stvar. Vidim da su i neki od vas primetili da je na pojedinim satovima sa markerima ispisanim rimskim ciframa, broj "4" umesto "
IV" “pogrešno” ispisan kao: "
IIII". Lično sam takvo označavanje broja "4" prvi put video na nekom satu dalekoistočne provenijencije, pa sam nakon 8 sekundi dubokog razmišljanja, odbacio viđeno kao još jedno nevešto kinesko kopiranje. Međutim, na forumu se pojavila ova tema te sam, ažuran i ljubopitljiv kakvog me je tvorac dao, prionuo na težak zadatak da cenjenim satoljupkama i satoljubima donesem konačan odgovor na ovo teško pitanje. Zavirio sam u mnogobrojne zakutke mreže nad mrežama i sa tog avanturističkog putovanja doneo istinu. Istinu koju ću sada ekskluzivno podastrti pred Vas, narode satofilski. Istinu koja glasi: NIKO BLAGE VEZE NEMA ZAŠTO SE NA NEKIM SATOVIMA BROJ 4 PIŠE KAO "IIII", A NE KAO "IV"!!! Raznih verzija odgovora na pomenuto pitanje ima desetine i nijedna se ne da, makar sa približnom pouzdanošću, dokazati.
Eto, The Truth is out There, narode satofilski… Hodite prostranstvima internetskim, izaberite svoju istinu! Niko neće moći da dokaže da niste u pravu. :lol:
Bradonja je govorio! Hvala na pažnji i doviđenja!
OK, ajd’ sad ozbiljno… Iako, bez sumnje, mnogi članovi foruma vladaju engleskim jezikom u dovoljnoj meri da razumeju tekstove sa linkova koje je postavio uvaženi član Sima Hrabri, rešio sam da te tekstove prevedem, malo dodatno istražim i prezentujem cenjenom publikumu u formi
OVOG članka.