Roamer Superior Chrono

gdin Branko

New member
Добро вече свима!
Претпостављам да сте упућени у акцију коју нуди Бомар (Swiss days - 20%), па ме интересује мишљење свих вас за овај сат:
muski-sat-roamer-superior-chrono%7E1981172.jpg

Ronda 5030.D-али проверите за сваки случај
Сафирно стакло
Цена: 32000 дин
Вреди ли то тих пара или да се окренемо другим изборима?

ПОЗДРАВ,
Бранко

Iskreno pre bih se odlucio za ova dva modela, lepsi su(bar meni):D
big_art_1355216472.jpgbig_art_1355216426.jpg
Ako trazis takav sat, onda je to ok.

Da, odlican sat a mozda bih za nijansu pre uzeo desni sat od onih koje je predlozio Rus_PA. Radi se o homage-u odlicnog Zenith Striking 10th sata a u Roamerovoj izvedbi, iako dosta jeftinijoj - tu si i safirno staklo, cini mi se i sa AR (Anti Reflective) premazom sa unutrasnje strane i odlican Rondin mehanizam. A sada je i cena dosta primamljiva (<30k)! Jedino sto je sat nesto veci - 44mm.

Ствар личног укуса... ;-) Поменути модел сам пробао и оно шта ми се код њега јако допада то је та комбинација елеганто-спортског сата. Искрено, једино ми се не допада кварцни механизам(зашто?-ни сам не знам,али увртео сам у главу да се частим механичким сатом)

Kako mehaničkim ? :huh: Pa model koji je postavljen u prvom postu je , takodje, kvarcni...

Sam mehanizam je indentičan u oba modela... razlika je u ostalim elementima i samom izgledu.

326c744050.png muski-sat-roamer-superior-chrono~1981172.jpg

... dakle oba imaju Rondin 5030 kvarcni hrono.

Last edited:
Roamer satovi su po meni odlicni i jako dobra kupovina, koliko sam citao o toj rondi, da je sasvim dobar mehanizam i nisam nasao neke vece zamerke... Sad cu nesto napisati sa cime se nece sloziti svi, ja da biram izmedju tissota i roamera ja bih izabrao roamer... Ovo kazem bez zelje da omalovazim tissot, nego mislim da su po kvalitetu tu negde , ali meni neko romamer blizi ...u svakom slucaju ako ga uzmes mislm da neces pogresiti...

A sto se tice kvarca evo jedan novi tekst o kvarcu: http://www.svetsatova.com/forum/f11...izmi-da-li-vas-interesuje-kako-rade-7187.html

Da ne zaboravim.... za Roamer-ov mehanički hrono se treba izdvojiti daleeeeko više novca, od pomenutih modela. :yes4:

Наравно да су оба кварцна,али обзиром да сам у потрази за сатом приоритет ми је био механички(погледај Tissot Visodate,Hamilton Intramatic ili Poljot International-sta kupiti), мада...

Aha ... pročitah samo ovu temu, pa sam krivo protumačio.

Hteo bih još nešto da dodam...

Da, odlican sat a mozda bih za nijansu pre uzeo desni sat od onih koje je predlozio Rus_PA. Radi se o homage-u odlicnog Zenith Striking 10th sata a u Roamerovoj izvedbi, iako dosta jeftinijoj - tu si i safirno staklo, cini mi se i sa AR (Anti Reflective) premazom sa unutrasnje strane i odlican Rondin mehanizam. A sada je i cena dosta primamljiva (<30k)! Jedino sto je sat nesto veci - 44mm.

-sve je to tačno, medjutim...

Roamer nije zadržao kvalitete materijala kućišta, kada su u pitanju (Superior) kvarcni modeli. Pomenuti "Superior" je upravo primer za to. Kućište je suviše lagano i toliko polirano, da nagoni na prvi utisak "niklovanog" . To je ujedno i moja najveća zamerka, kada je Superior u pitanju. Naravno, za cenu za koju se nudi jeste dobra kupovina, ali za moj ukus (pored super izgleda i solidnog mehanizma), kako bi moj drugar vladas rekao "not my cup of tea" ... ;)

Last edited:
[FONT=&quot]J[FONT=&quot]a sam danas postao vlasnik "Roamer rockhel mark III" model 220837-41-55-02. Uzeo sam ga u Bomaru na sniženju za 220evra ja sam prezadovoljan jer obožavam Roamer satove, njihovu neposrednu lepotu i eleganciju. Mislim da nude najviše za svoju cenu i nisu nasilni u reklami što posebno cenim.
Nisam neki poznavalac satova sve sto sam naučio to je sa ovog sayta i od vas.
Hvala vam na pomoći.
[/FONT][/FONT]:) [FONT=&quot][FONT=&quot].[/FONT][/FONT]

cokanj
Čestitam na prinovi.:thumbup:
Drago mi je da smo bili od pomoći
Kad stigneš postavi fotografije sata i neke svoje utiske o istom.

Cestitam :).

Padaju satovi ovih dana kao ova kisa :)

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Hvala vam na čestitkama baš sam zadovoljan.
Susret sa roamer satom počinje davne 1977g. drugu su roditelji kupili sat posle završene srednje škole.
Eee sat sa štopericom danima smo se igrali i bio je lep mislim da je izgledao ovako:

154220d1284159615-roamer-stingray-chrono-dsc02803.jpg
Prošlo je dosta vremena i poželeo sam deci da kupim starji model sata i to roamr power 8. Prvi sam kupio odličan u N. Sadu lep primerak sa posveto nafta gasa.
IMG_20180630_173146.jpg
Drugi power 8 bez hronometra lik me prevario sat katastrofa, izgreban užas. Preko K. Prodajem.
IMG_20180630_173306.jpg Na kraju sam deci kupio dva đepna sata predivni .

I ja došao na red sa mojim Roamerom, jedino ima kožnu narukvicu ja bih čelicnu.
IMG_20180630_164243_1.jpgIMG_20180630_164355.jpgIMG_20180630_164452.jpg

Lepotan.
Hvala vam na pomoći sve što znam o satovima naučio sam ovde:D Uzdravlje.

Last edited:
Cestitke na novom Roameru! Brend sa tradicijom, pouzdan mehanizam. Preventive radi, procitaj isecak teksta casovnicara sa ovog foruma u vezi tog, inace odlicnog, Ronda 5030 mehanizma.

"Што се тиче Рондиних мана једна од ретких је зупчаник за пребацивање датума. Кукица на том зупчанику која служи да покрене датум ринг је осетљива (неке моје колеге су чак склоне да мисле да се ради о сериској фабричкој грешци на овим мехнизмима – за мене је то претерана оцена), тако да је мој савет свима који имају сат са тим Рондиним механизмима да строго воде рачуна када користе брзо пребацивање датума (то никако нетреба радити у тренутку када је механизам сам почео да покреће датум ринг тј кад показује време између 9 и 3 сата – најбоље сачекати да се сатна казаљка окрене на 6 сати или је прво ту подешавањем наместити). Уколико се покуша брзо намештање датума „у невреме“ – ето прилике за ломљење те кукице и онда следи поправка која није баш јефтина."

Cestitke na novom Roameru! Brend sa tradicijom, pouzdan mehanizam. Preventive radi, procitaj isecak teksta casovnicara sa ovog foruma u vezi tog, inace odlicnog, Ronda 5030 mehanizma.

"Што се тиче Рондиних мана једна од ретких је зупчаник за пребацивање датума. Кукица на том зупчанику која служи да покрене датум ринг је осетљива (неке моје колеге су чак склоне да мисле да се ради о сериској фабричкој грешци на овим мехнизмима – за мене је то претерана оцена), тако да је мој савет свима који имају сат са тим Рондиним механизмима да строго воде рачуна када користе брзо пребацивање датума (то никако нетреба радити у тренутку када је механизам сам почео да покреће датум ринг тј кад показује време између 9 и 3 сата – најбоље сачекати да се сатна казаљка окрене на 6 сати или је прво ту подешавањем наместити). Уколико се покуша брзо намештање датума „у невреме“ – ето прилике за ломљење те кукице и онда следи поправка која није баш јефтина."
Hval na čestitkama.
Ovaj tvoj opis za datumara potvrđuje i Roamer Power 8 bez hrnometra njemu neradi datumar. Loša kupovina.

Back