Rolex Datejust II dilema: ovaj ili neki drugi?

Marko 5

New member
Dakle vec par meseci planiram kupovinu i razni satovi su bili u igri ali kad se sve sleglo ostao je jedan

12411_1238997837_8938_ROLEX_Datejust_Rolesor_II_Reference_116334_72210.jpg

Rolex Datejust 2 41mm

U opciji je i kombinacija sa zutim zlatom,cifer mora da bude beli jer su mi svi satovi sa crnim ciferom. Znam da ovaj sat nije cudo nevidjeno ali ta jednostavnost i pre svega pouzdanost me je i privukla. Na ruci stoji fenomenalno i nije cest u nasim krajevima sto je jos jedan plus.
Kakva su vasa misljenja?

Re: Ovaj ili neki drugi?

Vodeći se onom malom pp prepiskom, rekao bih OVAJ i nikako "neki drugi". I to u varijanti belog zlata, daleko je lepši i elegantniji u odnosu na model sa žutim zlatom.

Pozdrav

Meni je ovo jedan od najljepsih dizajna uopce,cista klasika.Super izbor,stvarno imas ukusa za satove.
Ne bih se dvoumio ni minute,cak su i dimenzije odlicne (41mm).
Jedino ne znam da li postoji "obican" SS model,zasto uzimati bijelo zlato ako ti je efekt i izgled gotovo isti?Ok bijelo zlato ima blago "topliji" sjaj ali to nitko nece primjetiti a i puno je mekse zlato od SS.
Ako postoji Datejust SS verzija onda nju i ustediti koji euro za druge hobije,ako mora biti neka od verzija zlata onda bijelo ali stvarno pod prisilom.

Last edited:

Hvala pre svega na savetima. Jole na zalost ne postoji verzija od celika,kod belog zlata je plus sto je samo bazel zlatan a narukvica je celicna(mada na dosta mesta pise da je i ona zlato-celik ali to nije tacno) dok je kod verzije sa zutim zlatom bazel i sredina narukvice zlatna. Ovaj cifer sa slike je prelep,ima tu jos lepih belih cifera ali to su vec slatke muke...
@ Dragon - Onaj link sto si mi dao je odlican,drugar mi nije tamo,bice u utorak i oticice da pogleda a cena je skocila za 300 eura cini mi se:unsure:

Marko nisam strucan kod Rolexa,mislio sam da je cijeli bijelo zlato pa da je i cijena onda astronomska!Ovako nema dileme,jos je plus bezel od bijelog zlata.Slatke muke,upravo to.Stavi sliku jos kojeg modela koji ti ulazi u izbor,Rollie to zasluzuje :-)

Ja bih se opredelio za celik zlato (zuto zlato) u kombinaciji sa rimskim brojevima u zelenoj boji probao sam ga ovog leta i sat izgleda sjajno,meni jedan od najlepsih elegantnih satova,koji je idealan za svakodnevno nosenje,lepa je i ova tvoja varijanta ali ja bih se pre opredelio za ovaj koji sam vec rekao.
vidim da nekoliko prodavnica u nemackoj i austriji vec nudi ove modele sa pristojnim popustom.
Svaka cast na odluci da prosiris svoju rolex kolekciju.Pogledaj na http://chrono24.com

Ma hteo sam i danas da odem do Petrovica jer sam negde u podsvesti mislio da rade danas ali ne rade do utorka... Svakako cu pogledati i kod njih,pa ko zna mozda mi i oni daju neki pristojan popust. Na chrono24 sam i nasao jedan tj Dragon mi je poslao link,bas ovakav kao sa slike koju sam postavio. Sub,lep je taj sto ti spominjes ali sam cvrsto resio da cifer bude beli i to se ne menja a recimo da sam 70% za belo a 30% za zuto zlato trenutno ali ko ce ga znati do utorka...
Evo jos par slika cifera koji dolaze u obzir

http://www.chrono24.com/en/search/index.htm?showid=1592380&dosearch=1&searchexplain=1&SEARCH_ADTYPE_ID=U&SEARCH_BRAND_ID=221&MODEL=datejust%2041mm&SORTORDER=1&numresults=7

http://www.chrono24.com/en/search/index.htm?showid=1565584&dosearch=1&searchexplain=1&SEARCH_ADTYPE_ID=U&SEARCH_BRAND_ID=221&MODEL=datejust%20II&SORTORDER=1&numresults=50

Beli sa rimskim brojevima nisam nasao ali znam da kod Petrovica imaju sve moguce cifere.

Mislim da si u pravu, sat sa onog drugog linka jeste poskupeo za ~300€ dok je Datejust II sa prvog linka što sam ti poslao ladnjaka otišao, tj. prodat je. Znači da je bila dobra cena, šteta. :(

Marko, ne znam šta da ti kažem... ja se i dalje vodim onim što si mi napisao preko pp i mislim da bi trebalo da uzmeš Datejust II obzirom koliko ga želiš. Ja lično ne volim žuto zlato i da budem iskren, više mi se dopada model u kombinaciji belo zlato/čelik jer je elegantniji i manje upadljiv.
Kada bih morao nešto drugo da ti preporučim u ovom cenovnom rangu to bi bio GS, pod uslovom da nemaš averziju prema Japancima. :D

btw
nemojte previše da mi linkujete ka online aukcijama, da ne bih morao da brišem linkove... ovi koji su postavljeni neka ostanu sada.

Pozdrav

Nemam averziju ali definitivno uzimam Datejust samo da se otvori radnja u utorak. Ne rade nedeljom i ponedeljkom... Mogu da promenim naziv teme u "Ovaj ili neki drugi cifer" ;)

Evo, ja sam ti promenio naziv teme :D ... sada kada smo izbacili druge (proizvođače) iz igre, ostaje samo pitanje izbora cifera i možda boje zlata?

:D
Beli cifer definitivno i belo zlato gotovo sigurno pa bacite neke slike koje su po vama ok.

Marko, šta bi, nisi valjda definitivno odustao od GO Panomatic Lunar-a?

Samo da te podsetim kako izgleda:
GO Panomatic.jpgGO Panomatic front 1.jpgGO Panomatic front 4.jpgGO Panomatic front 3.jpgGO Panomatic front 2.jpgGO Panomatic front 5.jpgGO Panomatic front 7.jpgGO Panomatic front 6.jpgGO Panomatic back 1.jpgGO Panomatic back 2.jpgGO Panomatic back 5.jpgGO Panomatic back 6.jpgGO Panomatic back 3.jpgGO Panomatic back 4.jpg

Nisam mogao da odolim da ne postavim ove slike, ali u svakom slučaju biću realan pa ću ti reći sledeće: ako imaš manje od 47 godina kupi taj Rolex, a ako imaš preko obavezno uzmi u razmatranje i ovaj Glashutte!

Pozdrav,
V.S.

Marko nemoj da iskljucujes ni jednu boju dok ne pogledas na licu mesta. E sada ako narucujes preko nekog sajta, pre toga pogledaj kod Petrovica. Evo nekoliko slicica, srecno sa kupovinom. Model je odlican, s tim sto bi ja uzeo i danima, ali da ne sirimo dalje..

Attachments

• rolex3630371082_3af2754cea_z.jpg
    rolex3630371082_3af2754cea_z.jpg
    67.1 KB · Views: 21
  • rolex3629560807_f9674ce5f5_z.jpg
    rolex3629560807_f9674ce5f5_z.jpg
    99.2 KB · Views: 27
  • rolex3870912607_423d1376c1_z.jpg
    rolex3870912607_423d1376c1_z.jpg
    82.2 KB · Views: 24

Marko, šta bi, nisi valjda definitivno odustao od GO Panomatic Lunar-a?

Samo da te podsetim kako izgleda:
View attachment 2827View attachment 2833View attachment 2835View attachment 2838View attachment 2829View attachment 2830View attachment 2831View attachment 2837View attachment 2839View attachment 2840View attachment 2836View attachment 2832View attachment 2834View attachment 2828

Nisam mogao da odolim da ne postavim ove slike, ali u svakom slučaju biću realan pa ću ti reći sledeće: ako imaš manje od 47 godina kupi taj Rolex, a ako imaš preko obavezno uzmi u razmatranje i ovaj Glashutte!

Pozdrav,
V.S.

:D Nisi mogao da odolis pa ni manje ni vise nego 14 slika!? Salim se,taj GO mi je tiha patnja,prelep sat a o mehanizmu necu ni da pricam i naravno da nisam odustao od kupovine ali posto nemam 47 a nisam ni blizu uzecu Rolex. Da imaju zastupnika ovde... Kada bih mogao da ga stavim na ruku i pogledam ga bolje verovatno bih ga uzeo ali ovako ce morati da saceka.

Gledao sam danas kod nas u radnji i preskupi su tako da cu da se strpim pa ce nesto vec da naleti...

Koja je cena u nasim radnjama? Markoni, sto ne pogledas Zenith od prosle godine kada si caletu kupovao sat?

Zenith je preveliki za moju ruku a onaj open sto se meni svidja (43mm) nema datum... Daj par slika Zenith-a do 43mm sa datumom i belim ciferom pa da razmislim.

Mislim da si u startu odabrao odlican sat. Tako da potrazi Rolex-a, to je prelep model. Ima Zenit interesantne modele, ali ako si krenuo od Rolex-a, neces kasnije biti zadovoljan drugim izborom. Moje misljenje.

Back