@tolarbo, za mene je i dalje Admiral prioritet (o.k. mooožda neki Tag u onoj varijanti o kojoj sam pisao

), ali Rolex mi je... ne znam, imam podeljenja osećanja: s jedne strane ne volim brend jer sam viđao da ga tamo preko svakojaki svet nosi sve dok je tzv. "bling", a s druge strane postoji neka privlačnost.... Mislim, svestan sam da trenutno nisam u mogućnosti za jedan na za shopping a bogme ni za servis, ali ako bih bio pri novcu i kupovao tako nešto za recimo 10-15 godina sigurno bi to bio ili stari GMT-Master sa "Pepsi" bazelom, Paul Newman Daytona ili stari Submariner... satovi koji su imaju status legendi. A ovo za keramiku, ma to je bilo neko moje laičko mišljenje jer sam upoznat sa krtošću materijala, pa sam izrazio sumnju.

@sub, one starije aluminijumske sam nekako zavoleo jer vidiš jedan pa dr.model i priraste ti srcu, a sad ovaj trend sa keramikom... ne znam, možda sam ja old fashion, a možda je i to samo ona priča o lisici i kiselom grožđu, ko će ga znati ne znam ni ja u ovom trenutku.

Daaa, 904L je dobar čelik i po tome je istinu govoreći, Rolex za koplje ispred drugih u klasi, pogotovo kad govorimo u Submarineru, za taj tip sata je izbor materijala jako bitan, jedino možda može da pravi nekome problem koje hiper-alegričan na nikl. Da da, kod Explorera 2 je fiksni bazel u svim opcijama... no dobro, da je lep sat, lep je.
Još jedna stvar, odlično je što se Rolex drži nekih veličina koje su po meni sasvim normalne za sat... koliko vidim najveći satovi su im Yacht-Master i Sea Dweller, i to 44mm... što i nije nešto preterano.