Ruski sat do 25k - pomoc potrebna hitno

WlayCo

Member
Da ne duzim mnogo, posto odlazim iz firme (ne svojom voljom) kolege su malo prikupile para pa bi da mi kupe nesto. Ja, naravno, ciljam sat (nikad dosta). Cifra nije velika (oko 25k) i treba mi vasa pomoc. Zeleo bih da kupim neki ruski sat (poljot, strela...) skroz jednostavnog dizajna i funkcija, za nosnju uz odelo recimo. Ako imate neki link i predlog molim vas posaljite u toku dana, al ne kasnije :)

Samo reci da li u obzir dolazi i porucivanje preko interneta, ili samo ono sto moze da se nadje kod nas?

Svidjaju mi se ova prva dva. Pa nije problem , dodao bih mozda ja koji dinar ako zatreba :)
Ovaj prvi je mehanicki, tako? A ovaj Vostok? Mislim, vrede li te pare ili da pojurim neku drugu marku?

U tom prvom, Poljotu je mehanizam slava 2414
Slava_2414_alt.jpg
Taj drugi VE ima Ruski automatski mehanizam 2426
2426.jpg
Dok taj treci VE, ima japanski automatski mehanizam NH25.

E sad, da li vrede? Svaki sat vredi onoliko koliko je neko spreman da plati.
Taj poljot, nisam imao prilike da vidim, pa ne znam sta da ti kazem.
Ono sto sam video i stavljao na ruku je taj treci VE, i sat je ok, dosta dobro uradjen.
Mozda su cene malo jace, i mozda ima i boljih kupovina kod nekih drugih, pre svega Japanskih proizvodjaca, ali ako ti se sat bas svidja.... onda je to to.

Pa ok, ja sam na prvu loptu zamislio neki ruski sat. Imam Citizena jednog ali ako ti nije previse oduzimanje vremena, slobodno predlozi i neki drugi sat, ali naravno klasicnog izgleda...

Ja sam gledao Poljot kod Vitanova. Tesko je reci da li nesto vredi odredjenu sumu samo na osnovu specifikacija i kratkog gledanja u radnji, ali mislim da je Poljot ok za taj novac. U stvari, bolje da to formulisem ovako: JA BIH KUPIO taj Poljot za otprilike taj novac. (Meni bi presudno bilo to sto je neobicno imati ruski sat koji ne deluje tako). Mozda se moze naci Seiko, na primer, koji bi nudio nesto bolju vrednost, ali rekao bih da to ne moze biti drasticna razlika.
Just my 2¢...

Mislim da je VE gaz odličan izbor, ukoliko ipak zelis mehanički sat
Trebao bi odvojiti vremena danas, skoknuti i pogledati, tesko da mozes sa slika bas da doneses odluku

DSCN5810.JPG lbofq.jpg relo.jpg

Svakako da bi trebao pre kupovine da pogledas sat.
Taj VE, nije uopste mali sat, precnik je 43mm, tako da moras da ga probas, da vidis da li ti to odgovara.

Edit: Tema je premestena u podforum "Koji sat kupiti", radi lakse orijentacije.

Last edited:
Ovaj Citizen koji sada nosim ima precnik 45mm + krunica. Veliki je ali veliki sam i ja pa i ruka. Cak malo razmisljam da li ce poljot da mi bude mali na ruci (39mm). Zato idem sada da ga probam, a i VE posle njega, ako mi se ne svidi.

Ako tražiš sat za odijelo možda ova Basilika, meni je jako lijepa. E sad veličina može da predstavlja problem. Ako nije neophodno da sat bude klasičan ( mislim da se nosi uz odijelo ) ja bih se opredijelio prije ( u odnosu na predložene ruske i bez obzira što preferiram mehaničke satove ) recimo za Nighthawk.

Ako ti ne smeta da nosis polovan sat imas Basiliku na jednom nasem sajtu za trgovinu bas povoljno.

Fora je u tome da meni sat kupuju kolege sa posla a ne ja sam, tako da to mora da bude novo i da bude sutra. Probao sam danas u Vitanov-u ovaj Poljot ali sa pozlacenim kucistem i tamno braon narukvicom i divan je. Taj ce verovatno i biti...

Back