Ako se tebi sviđa i ako ćeš ga nositi, definitivno nisi pogrešio što si ga kupio. Pa to je najbitnije u celoj priči, da se TEBI svidi sat i želim ti da te dugo služi.
1) U originalnoj Police garanciji pise da je garancija na sat 2 god. A meni su dali samo godinu u prodavnici.. Da li smeju to da urade? I nisam dobio račun!
Što se garancije tiče, ukoliko nisu generalni uvoznici i/ili ukoliko ih sam proizvođač ne obavezuje nekim ugovorom, mislim da nisu u obavezi da ti daju garanciju proizvođača koja u ovom slučaju iznosi 2 godine. A minimalni garantni rok koji su dužni da ti daju po zakonu je 6 meseci, mada mislim da je uslov da imaš fiskalni račun.
Kada je račun u pitanju, da budem iskren, ne razumem zašto si uopšte izašao iz radnje bez računa, bilo fiskalnog bilo njihovog na kojem se nalazi pečat firme?? Pa jedino na osnovu toga mogu da ti uvaže garanciju ili reklamaciju ukoliko ti se sa satom nešto desi u garantnom roku. Bez računa oni nemaju tu zakonsku obavezu.
2) Čemu sluze ona mala tri ne znam ni kako to da nazovem... ? Nadam se da znas na cega mislim, pogledaj na slici.
Šta je hronograf možeš pročitati u sekciji koja se bavi terminologijom a koju imaš
ovde.
S leva na desno... prvi štopuje

tj. meri sekunde, sledeći štopuje minute. Sat ima mogućnost štopovanja tj. merenja vremena do 29'59''.
Treći predstavlja 24h skalu i ima istu ulogu kao i mala kazaljka na velikom brojčaniku, da pokazuje sate.
3) Onaj ''prvi'' (''od ona mala tri'') mi nije tacno na 60, pomeren je milimetar preko 60, tj. nije tacno na sredini... Kako to da ispravim?
Probaj da pritisneš donji pusher tj. dugme koji služi kao reset, on bi trebao da vrati u početni položaj pomenutu kazaljku na satu.
4)Čemu sluzi ono dugmence veliko u sredini? Za navijanje ili sta ?
Služi da podesiš vreme na satu.
Verujem da si do sada već shvatio kako ti funkcioniše sat i bez uputstva, a da si dobio uputstvo u pakovanju, a ako nisi (a morao si), okačio sam ti uputstvo koje se može naći na zvaničnom Police sajtu.
View attachment 350
Pozdrav