Sat za advokata do 100 e

mezzano

New member
Tražim sat do nekih 100inak evra, koji bi neka "sportska elegancija". U izbor su ušla nekoliko moedela Casio, Lorus i Festina, naravno quartz, ali razmišljam možda i o Seiko 5 automatiku. Prvenstveno me interesuje ima li razlike u kvalitetu izrade, kvalitetu mehanizma, trajnosti, navedenih satova, pošto nisu svi iz iste kategorije, što se izgleda tiče. Jedan od glavnih kriterijuma je da sat ne bude glomazan i debeo. Ne smeta mi prečnik kućišta koliko mi smeta kad je sat debeo. Pošto neke nisam video uživo, molim vas da mi pomognete u izboru, kako bi eventualno još suzio izbor.

Uži izbor:
1. Lorus RS971BX9
https://www.takolako.com/lorus-rucn...mania&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link

2. FESTINA F16486-1
https://www.amazon.com/Festina-Retro-F16486-Leather-Quartz/dp/B004DJCZ34

3. Lorus RN405AX9
RN405AX9 • LORUS satovi prodaja, Lorus muski satovi, Lorus zenski sat

4. Lorus RT373CX9
Seiko.rs LORUS LORUS muški Chronograph Muški ručni satovi

5. Casio EF-336L-7A
Casio EF-336L-7A

6. EFR-526L-7A
Casio EFR-526L-7A

7. EFR-527L-7A
Casio EFR-527L-7A

Seiko SNZG13k1 Automatic je moj predlog. Iako je u osnovi "Military" model, izuzetno je elegantan pa prolazi bez problema i kao dres sat. Dimenzije su mu isto tako veoma dobre, nije predebeo a prečnik kućišta mu je 42 mm.
Možeš ga probati i kupiti ako ti se svidi u Beogradu i trenutno mu je cena snižena na oko 15.000,00 din.
Po mom mišljenju odličan izbor za taj novac.
O ovom modelu možeš naći na forumu opis i impresije članova koji ga imaju.
Sretno pri kupovini.
d8867866129cb65486b6290ac7361b1e.jpg

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Jako lep sat, ali sam spreman da dam do 12.000, pa gledam nešto u tom cenovnom rangu.

Sent from my HUAWEI CUN-L01 using Tapatalk

Ma naruči sa Creationwatches neki Seiko 5 za šezdesetak evra ili J. Springs, koji je isti samo ne piše Seiko 5, ali to je taj mehanizam, to je taj sat, ima ih već za 43 evra. Možda ga i ja uzmem.

sent from my Gant fashionphone

Imam ja jedan Seiko 5 u vidu i mogu da ga dobijem po staroj ceni, od 10.600.
A sto se tice narucivanja, vidim da je free shipping, ali kad se plati carina, reimo za SNZG13 koji kosta 120€ tamo, ispada isto.

Послато са LG-D280 уз помоћ Тапатока

Da ali ti naruči neki do 50 evra i nema toga :) a i ako naručiš skuplji dešava se da ne carine.

sent from my Gant fashionphone

Da, zaista je tako. Ako te carina ne zakači, ništa ne plaćaš dodatno. Ako otvore paket, računaj valjda još 32% od cene (koju oni procene)

Jednostavno - carina ima diskreciono pravo na procenu cene. To je uvedeno usled zloupotreba, npr. ako pošiljalac po dogovoru napiše nižu cenu. Koliko znam, i oni proveravaju cene na internetu, a verujem da i tu postoje zloupotrebe.

Uostalom, imao sam prilike da pre više godina upoznam jednog carinika koji je vozio neki buljavi model mercedesa koji je tada bio relativno skup, a još je i imao neku kubikažu koja podrazumeva skupu registraciju. Bio je sa nekom devojkom koja deluje skupo za održavanje baš kao i njegov automobil. Lik je bio mlađi od mene koju godinu, a ne verujem da je imao platu kao da je neki glavonja u banci. Kada se povela priča o automobilu, hlavio se pouzdanošću ili udobnošću, ali je kukao na potrošnju i registraciju. Ne znam kolike su plate na carini, ali moram priznati da poznajem i ljude koji imaju ozbiljnije poslove ali žive dosta skromnije od dotičnog.

Ako nemaš neki dokaz koliko si sat platio onda je je relevantna njihova procena.
U suprotnom će prihvatiti cenu koju si stvarno platio.
Screenshot ponude sa creationa, izvod iz banke o uplati i nećeš imati problema.
Naravno ukoliko carine paket. Ako prodje bez carine utoliko bolje.

Back