Satovi u filmovima

Vladan-Stevanovic

Administrator
Staff member
72345d1375565707-satovi-u-filmovima-satovi-u-filmovima-1.jpg

Ako volite satove verovatno ste do sada bili u situaciji, prilikom gledanja nekog filma, da se zapitate koji sat zapravo nosi neki od glumaca u tom filmu.

Tehnika reklamiranja koja se zove 'Product placement' se koristi dugi niz godina i uglavnom su je koristili proizvodjaci automobila, ali u poslednjih 10-ak godina doslo je do prave ekspanzije ovakvog nacina reklamiranja medju proizvodjacima satova.

Na ovoj zanimljivoj stranici mozete videti koje sve satove nose junaci velikog broja poznatih filmova:

Watches in Movies — Watch appearances in movies and television supported by viewers like you.

Pozdrav,
V.S.

Attachments

• Satovi-u-filmovima-1.jpg
    Satovi-u-filmovima-1.jpg
    115.6 KB · Views: 1,174
Last edited by a moderator:
Pa da, marketing je postao osnova svega... Izreklamirajte proizvod tako da ubedite siroki auditorijum da je on najbolji i to je to... Dosta novca ulozite u marketing i uspeli ste!

Marketing strucnjaci se dovijaju na sve nacine, i smisljaju razne nacine za promociju...

Eto tako i filmove... pa se sada proizvode i satovi kojima su kao osnovna ideja bili npr: automobili, potonuli brod Titanik...

Eto tako to je moj komentar.
Pozz svima!

Ko želi da se igra? :)

Koji sat nosi Jeremy Clarkson, jedan od voditelja emisije Top Gear, na slikama ispod? Proizvođač i model...

Pa krećemo od lakih radi zagrevanja! Jeste, Omega Railmaster XXL Chronometer je u pitanju. :)

OK, neka osnovna pravila igre su sledeća...
Postavljajte slike scena iz filmova, tv serija, dokumentarnih, zabavnih i drugih emisija u kojima se vide satovi. Lice sata na slikama koje postavljate mora da se vidi kako bi bili u mogućnosti da prepoznamo odnosno pogađamo o kojem satu se radi. Svako može da se igra, postavi novu sliku ali tek nakon što se da odgovor na pitanje koje je aktuelno. Dakle, ako neko postavi scenu iz nekog filma, nova slika se ne postavlja dok se ne da odgovor.
Ukoliko i nakon recimo 6-7 odgovora ili nekog dužeg perioda niko ne može da pogodi o kojem je satu reč, autor pitanja daje info o satu kako bi mogli da nastavimo dalje.
Tako nekako... nadam se da nisam bio baš previše konfuzan i da je dovoljno jasno... :D

Za Link sam pogodio,bez trazenja na netu a ovo za Apokalipsu prvo sto mi je palo na pamet je Seiko Bullhead,nemam blage veze da li je tacno posto sam prepoznao cudan oblik kucista.A tacan model ko zna kao 6105 mora da gleda po netu a to nije poenta

Nikle, kako si uspeo da pomisliš na Bullhead? Pa bar je taj sat prepoznatljiv iz aviona, upravo zbog svog čudnog oblika kućišta i atipično postavljenih hrono tastera. Ovde na slici se jasno vidi da je u pitanju Seiko ronilački sat, iz 70-tih godina al da bi prepoznao o kom se konkretnom modelu radi zaista treba da si upućen u kompletnu Seiko diver seriju satova. Mada, za 6105 sam čitao da su američki vojnici koji su bili u Vijetnamu dosta koristili.

Inače, odgovor koji je Angel dao je tačan... U pitanju je Seiko 6105.
Hajde nek postavi neko od vas novi screen shot... samo dok to nije Milan, izgleda da je počeo da brka omiljenog mu Tag-a sa Seikom. :lol:

Ok, aj nešto što je prepoznatljivo iz aviona kako Nikle ne bi krstario po netu! :D
Al Pacino u filmu 88 Minutes nosi mog miljenika, koji je???

2n0keu9.jpg

meni pomalo lici na tissot quadrato chronograph al' pretpostavljam da nisam u pravu :)

Ok, aj nešto što je prepoznatljivo iz aviona kako Nikle ne bi krstario po netu! :D
Al Pacino u filmu 88 Minutes nosi mog miljenika, koji je???

2n0keu9.jpg

Back