Satovi za svakog - Pomoć pri kupovini

Zenith

New member
Primetio sam da je veliki broj tema gde nam se ljudi javljaju o tome koji sat da kupe...Pa mi je pala jedna ideja koja ce,nadam se biti vam,zanimljiva.
Satovi ce biti podeljeni u 3 grupe.
Svaka grupa ce obuhvatati po 5 satova.
Prva grupa ce biti satovi do 16.000 rsd.
Druga grupa ce biti satovi od 17.000 do 30.000 rsd.
Treca grupa ce biti satovi od 31.000 do 40.000 rsd.

Cilj ove teme je da pomognemo,pre svega,gostima na nasem forumu da odaberu sat koji ce im biti dobar a i da saznamo nesto o medjusobnim ukusima.Dakle,odredjena edukacija ali i zabava.
Nisam hteo da idem preko 40.000 din jer smatram da i znatno ispod te cifre moze da se nadje sjajan,sjajan sat.
Dakle,ovde ce biti satovi rasporedjeni u 3 grupe i stavljamo satove za koje mislimo da za taj novac predstavljaju sjanu investiciju.Kriterijum je samo cena koje sam gore naveo.Da li je kvarc,eco-drive ili automatik,nije bitno...Bitno je da ih prosecan gradjanin u nasoj zemlji moze priustiti!
Moja prva grupa.
Casio EF-539D-1A
Casio MDV-106D-1A1
BPM Satovi & Nakit. Candino muški satovi Casual kolekcija-C4366/3
Watch is Watch satovi, prodavnica satova
Amazon.com: Orient Men's CEM65001B 'Black Mako' Automatic Dive Watch: Orient: Watches

Moja druga grupa.
Seiko SGG731P1
Seiko SKX007J
Seiko SKX779K BLACK MONSTER
Citizen BJ7019-54E NIGHTHAWK
Seiko SKZ211K1

Moja treca grupa.
BPM Satovi & Nakit. Festina muški satovi Chrono Bike kolekcija-F16542/3
BPM Satovi & Nakit. Candino muški satovi Sport kolekcija-C4429/E
Citizen BL5250-53L
Citizen NP1000-04E
Citizen NP4030-58E

Vrlo lako se moze videti koliku ljubav gajim prema Japanskim satovima a i Japanu uopste.
Dakle,ovo je grupa gde mozemo da budemo potpuno,potpuno subjektivni i grupa gde reprezentujemo svoj ukus.
Nadam se da ce vam tema biti zanimljiva,pogotovo kolegama sa visokom reputacijom i da ce biti aktivna,a i ono najvaznije,nadam se da ce mnogim pocetnicima i gostima olaksati izbor pri kupovini satova,sto je i osnovni cilj ove teme.

meni se licno dopada tema, samo nisam siguran koliko ce biti od koristi, jer novajlije i ne procesljaju forum, prvo sto urade, postave temu... Ja cu dati predloge koji se nece poklapati sa gore pomenutim predlozima, a ogranicicu se na domace trziste samo

prva grupa:

G shok mudma, seiko SNZH55 (FFF), seiko snzg13, orient mako ray, citizen ny0054

Attachments

• Image10.jpg
    Image10.jpg
    90.6 KB · Views: 517
  • SNZH55-1.JPG
    SNZH55-1.JPG
    69.6 KB · Views: 525
  • snzg13k1a.jpg
    snzg13k1a.jpg
    88.9 KB · Views: 466
  • 772297d1343113186-blue-divers-can-we-get-some-pictures-768764d1342768466-isofrane-just-got-love-.jpg
    772297d1343113186-blue-divers-can-we-get-some-pictures-768764d1342768466-isofrane-just-got-love-.jpg
    418.8 KB · Views: 2,116
  • city.jpg
    city.jpg
    61.2 KB · Views: 1,086
Zanimljiva ideja. Evo ja ću probati u svakoj kategoriji da dam po jedan primer onog što bih ja kupio:

Prva (uz opasku da bih više voleo standardnu boju čelika nego ovu):

Orient Automatic SET0H003B0 Mechanical Mens Watch

Druga:

http://www.creationwatches.com/prod...-tachymeter-mens-watch-3040.html?currency=EUR

Treća:

Seiko Automatic Diver Limited Edition SRP233K1 SRP233K SRP233 Mens Watch

Eto, to bi za mene otprilike bilo to. Ima jedna još Festina koja mi je predivna, ali da ne preterujem.

druga grupa:

vostok europe gaz 2824, orient planet, Citizen Eco-Drive Global Radio Controlled CB0027-00E, Orient Power Reserve Automatic SFD0F002B0, citizen NP4020

Attachments

• Vostok-Europe GAZ Limo.jpg
    Vostok-Europe GAZ Limo.jpg
    188.1 KB · Views: 655
  • 010-4.jpg
    010-4.jpg
    62.5 KB · Views: 546
  • cz031_im.jpg
    cz031_im.jpg
    55.7 KB · Views: 543
  • addon.php.jpg
    addon.php.jpg
    285.6 KB · Views: 824
  • 6331729548_f10da3094b_b.jpg
    6331729548_f10da3094b_b.jpg
    298.6 KB · Views: 488
treca grupa:

Steinhart black sea, Seiko srp043 Spork

Attachments

• p1080003c.jpg
    p1080003c.jpg
    68.7 KB · Views: 468
  • srp043k2_vintaged.jpg
    srp043k2_vintaged.jpg
    180.8 KB · Views: 357
Primetio sam da je pored cene, pocetnicima vazan stil sata. Dal' moze uz odelo, uz sorc, bla,bla,bla...
Da probamo da napravimo neke liste po cenama i stilovima. Mogla bi se postaviti anketa sa predlozima i onda predlog koji dobije najvise glasova, dobije pecat: Odobreno od Sveta satova ili nesto slicno....
Recimo, kategorije:
Sportski satovi do xxxx dinara
''All round'' satovi do xxxx dinara
Elegantni (''dressy'') satovi do xxxx dinara

Pa tako u nekoliko kategorija cene.

Sta mislite?

Last edited:
-mnogo je opširna kategorizacija da bi se svrstala samo u tri iste. Pored cenovnog ranga i samog stila sata (kako reče anbeast), trebala bi se odvojiti i mehanika od struje , što je već dovoljno za excel, a previše za post .

Još jedna stvar >(koju već pevamo kao ptice po forumu u predlozima) ... u sve tri grupe su uglavnom japanci aktuelni (nešto malo Candino i Festina). Znači, dovoljno je reći "uzmi šta god ti se svidja od Casio , Citizen, Seiko, Orient brendova i nema promašaja!" , gde se gubi smisao ove teme.
To mnogo lakše ide, kada potencionalni kupac kaže šta mu se otprilike dopada (dizajnom, korišćenjem i sl.) , a mi onda predložimo sličan dizajn (koji bi mu se dopao) , a gledamo na kvalitet koji je u njegovom finansijiskom limitu.
Kako ćete u kategoriji "Sport" razdvojiti ronilačke od trkačkih, pilotskih ili G-Shock modela (recimo) ?
Znači, cenovni rang ne može biti jedini kriterijum odabira ! U suprotnom, ja znam bar 20 modela (koji su približno podjednakog kvaliteta i cene) iz sve tri cenovne grupe, što skraćivanjem mojih predloga na dva-tri sata , znači uplitanje mog ukusa u listu (mislim na dizajn). Meni bi bilo čak teško da odaberem neki od njih, kad mi se svi svidjaju na svoj način.

Zaboravih da dodam, da mi se (bez obzira na ovo što sam napisao) dopada tema ! Što kaže Zenith , može biti vrlo zabavna opšta galerija satova od ... do 40k dinara !

Last edited:
E,da...Samo da napomenem da nisam stavio Sector jer smatram da su precenjeni.Imaju divne modele,ali su,po meni,precenjeni.
Da budem potpuno iskren sad da me neko pita zasto to mislim,ne bih znao da mu dam valjan odgovor,ali bih jednostavno uvek pre odabrao Candino sa nekim solidnim Ronda mehanizmom ili neku Festinu.

Tema je ok, mislim da u praksi nece "raditi" posao zbog previse razlicitih ukusa. :)

Uostalom, ovo i jeste portal gde ima dosta clanova koji bas mogu da pomognu!

Pozdrav ljudi nov sam na forumu, pa mi ova tema izgleda ok za jedno pitanje kakav je sat Nautica N11088 T[FONT=Verdana, Arial, sans-serif][/FONT]

Pozdrav svima, treb mi pomoc oko kupovine ovog sata:

Calvaneo 1583 Astonia Platin Britannic

Da li je neko upucen,kakav mu je kvalitet izrade i samog mehanizma,da li vredi kupii polovn sat, nov je oko 250e, ja sam nasao sat koji je star 14 meseci i navodno jako malo nosen za 120e.

Hvala unapred

Taj proizvodjac se nalazi na crnoj listi proizvodjaca tako da ti savjetujem da ga zaobidjes u sirokom krugu, i da pogledas ponudu Casia koji u tom cjenovnom rangu nudi najvise

Kvalitet katastrofalan.
U pitanju su oni najgori kineski satovi, zaobidji ih u sirokom luku.

Back